Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Τη δημιουργία ενός δήμου στο Κεντρικό Πήλιο, προτείνει ο Δήμαρχος Ιωλκού

«Ο Δήμος Ιωλκού βρίσκεται ήδη σε αναπτυξιακή πορεία με ιδιαίτερο μέλημα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους δημότες και ιδιαίτερο συγκριτικό πλεονέκτημα το πολιτιστικό του δυναμικό και την εξωστρέφεια, έχει δε όραμα και στόχο τη θετική και δημιουργική παρέμβαση στα δρώμενα της ευρύτερης περιοχής εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας».
Τα παραπάνω τόνισε την Κυριακή ο δήμαρχος Ιωλκού κ. Πάρις Μουτσινάς παρουσιάζοντας τον απολογισμό δράσης της δημοτικής αρχής κατά το 2008.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο δήμαρχος στο θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης, τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη των καιρών και τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός Δήμου στο κεντρικό Πήλιο που θα προέλθει από τις συγχωνεύσεις ΟΤΑ που έχουν κοινά χαρακτηριστικά .
Ο κ. Μουτσινάς θεώρησε επίσης πολιτική αναγκαιότητα την καθιέρωση αιρετής Περιφερειακής Διοίκησης, ενώ τάχθηκε υπέρ της αναβάθμισης της λειτουργίας των Νομαρχιών, καθώς όπως είπε θα στηρίζουν με διάφορους τρόπους τους μικρούς Δήμους.
Ακόμη αναφερόμενος στην εικόνα του Δήμου κατά το 2008, ο δήμαρχος Ιωλκού επεσήμανε ότι με την κατάρτιση του επιχειρησιακού προγράμματος, άνοιξε ο δρόμος για να αποκτήσει ο Δήμος διαχειριστική επάρκεια και να διεκδικεί πιστώσεις του ΕΣΠΑ.
Πάντως ο κ. Μουτσινάς πριν παρουσιάσει τον απολογισμό του επέκρινε την αποχώρηση των συμβούλων της μειοψηφίας, τονίζοντας την αδυναμία τους να τοποθετηθούν πολιτικά απέναντι στο σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει η δημοτική αρχή.
Η μειοψηφία
Σε απάντηση της μειοψηφίας στη λογοδοσία του δημάρχου αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το φιάσκο της μηδενικής προσέλευσης των δημοτών, μετά τη μεθοδευμένη υποβάθμιση του θεσμού της Λογοδοσίας του Δημάρχου εκ μέρους της Δημοτικής πλειοψηφίας, δεν πτόησε τον κ. Μουτσινά να λογοδοτήσει σε κενά έδρανα.
Η ομάδα Μειοψηφίας του Δήμου Ιωλκού αδυνατώντας να παρακολουθήσει τον ευτελισμό της κορυφαίας αυτής διαδικασίας, αποχώρησε καταγγέλλοντας την παρωδία Λογοδοσίας όπως αυτή εξελίχθηκε.
Η ηχηρότατη απουσία των δημοτών της Ιωλκού από τη Λογοδοσία, ας προβληματίσει τον κ. Μουτσινά και την ομάδα του.
Οι δημότες δεν έχουν να περιμένουν πλέον τίποτε από τον ίδιο, παρά μόνο την τυπική εξάντληση της τετραετίας για να αλλάξουν σελίδα στον τόπο τους».
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template