Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2009

Μαθητές βγήκαν στους δρόμους ….

Η πρώτη κινητοποίηση μαθητών για τη φετινή χρονιά είναι γεγονός και αφορά την αντίδραση για το ότι τα ξενόγλωσσα βιβλία κοστίζουν 30 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα έγινε και η απότιση φόρου τιμής προς την Εθνική Αντίσταση, με στεφάνι που κατατέθηκε στην Κίτρινη Αποθήκη.
Πάνω από 100 μαθητές του 5ου Λυκείου Βόλου και άλλων σχολείων, συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι στην Πλατεία Ελευθερίας και έκαναν πορεία στους δρόμους του Βόλου, καταλήγοντας στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Ο Δημήτρης Ρούσσας, πρόεδρος του 5ου Λυκείου Βόλου και μέλος του Συντονιστικού Οργάνου, στο οποίο συμμετέχουν οκτώ σχολεία, επισήμανε ότι το 5ο Λύκειο κάλεσε τα Συμβούλια όλων των σχολείων να κινητοποιηθούν πάνω στα καθημερινά προβλήματα, όπως τα φροντιστήρια και η εκπαίδευση.
Έφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός ότι οι μαθητές στα Ενιαία Σχολεία πληρώνουν 30 € τα ξενόγλωσσα βιβλία, κάτι που γίνεται εδώ και χρόνια, αλλά αυτή η ανέχεια, από πλευράς μαθητών, πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα.
Ως δεύτερος λόγος κινητοποίησης, ανέφερε ο πρόεδρος του 5ου Λυκείου Βόλου, είναι ότι με την πάροδο της 28ης Οκτωβρίου, πρέπει να τιμηθεί η ημέρα της Εθνικής Αντίστασης στο δρόμο.
«Ο Ελληνικός λαός παίρνει διδάγματα απ’ αυτούς που έπεσαν για την ελευθερία κι εμείς δεν θα πέσουμε για να πληρώνουμε 30 ευρώ το βιβλίο. Θα είμαστε στην πρώτη γραμμή και θα παλέψουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Ρούσσας.
Μάλιστα η πορεία πήγε αρχικά στην Κίτρινη Αποθήκη, που ήταν τόπος βασανιστηρίων, όπου οι μαθητές κατέθεσαν στεφάνι και στη συνέχεια κατέληξε στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, όπου μεταφέρθηκε η αντίδραση της μαθητιώσας νεολαίας στην πληρωμή των ξενόγλωσσων βιβλίων και επισημάνθηκε ότι οι κινητοποιήσεις για θέματα Παιδείας θα επαναληφθούν.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template