Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

Τι θα γίνει με τα αδιάθετα εμβόλια κατά του ιού Η1Ν1;

Ο Αβραμόπουλος ως Υπουργός Υγείας, προκειμένου να εξασφαλίσει ανοσία του πληθυσμού απέναντι στον ιό Η1Ν1 προχώρησε σε παραγγελία εμβολίων διπλάσιων του πληθυσμού με κόστος περίπου 100 εκατομμυρίων ευρώ. Ενώ άλλες χώρες παρήγγειλαν αριθμό εμβολίων ίσο με τον πληθυσμό τους.
Το αποτέλεσμα είναι, από τα 16 εκατομμύρια εμβόλια, τα 15.5εκ. περίπου εμβόλια παραμένουν αδιάθετα, αφού η πανδημία μόνο πανδημία δεν ήταν.
Εξαιτίας του περιορισμού της ζήτησης, άλλες χώρες διαπραγματεύθηκαν με τις προμηθεύτριες φαρμακευτικές εταιρίες και πέτυχαν τον περιορισμό των αρχικών παραγγελιών στο 50% περίπου.
Η φαρμακευτική εταιρεία Glaxo Smith Kline δήλωσε σήμερα, ότι συμφώνησε με το υπουργείο Υγείας της Γερμανίας να μετατρέψει το υπάρχον συμβόλαιο σε 34 εκατομμύρια δόσεις από 70 εκατομμύρια που ήταν αρχικά. Έτσι η Γερμανία εξοικονόμησε 133 εκατομμύρια ευρώ.
Η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες κυβερνήσεις για τη μείωση των παραγγελιών των εμβολίων κατά του ιού Η1Ν1, μεταξύ αυτών της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας και του Βελγίου, δήλωσε μία εκπρόσωπος Τύπου της εταιρείας.
Οι παραγγελίες για εμβόλια έγιναν τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, ενώ δεν ήταν ξεκάθαρο και πόσο σοβαρή θα είναι η πανδημία.
"Οι πανδημίες είναι από τη φύση τους απρόβλεπτες και αναγνωρίζουμε ότι οι ανάγκες των κυβερνήσεων αλλάζουν. Είμαστε δεσμευμένοι στο να βρίσκουμε λύσεις για τις κυβερνήσεις που αλλάζουν το πρόγραμμα εμβολιασμού τους", δήλωσε η υπεύθυνη για τα εμβόλια της Glaxo Τζιν Στέφεν.
Από το kentri.gr

Εμείς εδώ, είμαστε χουβαρντάδες και τρέχει το χρήμα απ' τα μπατζάκια μας!
Σε γύφτικα παζάρια με τις φαρμακευτικές θα μπούμε τώρα;;;
Για καμμιά 200ριά ψωροεκατομμύρια ευρά;;;
Κατά τ' άλλα δεν υπάρχει σάλιο!!!
Βρεγμένη σανίδα....

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template