Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Απίστευτη γκάφα του FBI: Χρησιμοποίησε εικόνα Ισπανού βουλευτή για να φτιάξει το πορτραίτο του Μπιν Λάντεν

Το κοινοβούλιο της Ισπανίας κάλεσε τις ΗΠΑ να ζητήσουν συγγνώμη από έναν ισπανό πολιτικό, τα χαρακτηριστικά του οποίου χρησιμοποιήθηκαν για να δημιουργηθεί ένα εκσυγχρονισμένο "πορτρέτο καταζητούμενου" του Οσάμα Μπιν Λάντεν, το οποίο αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.
Το κοινοβούλιο ενέκρινε μια ασυνήθιστη δήλωση, στην οποία εκφράζει ανησυχία για την ασφάλεια του αριστερού βουλευτή Γκάσπαρ Γιαμαθάρες επειδή ένας υπεύθυνος του FBI χρησιμοποίησε μια εικόνα του βουλευτή στο Ίντερνετ για να εκσυγχρονίσει το πορτρέτο καταζητούμενου του Μπιν Λάντεν.
Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε από τον υπεύθυνο του FBI ανακαλύφθηκε από ισπανούς χρήστες του Ίντερνετ που παρατήρησαν ότι τα μαλλιά και το μέτωπο του αρχηγού της Αλ-Κάιντα έμοιαζαν με αυτά του Γιαμαθάρες, ενός πρώην ηγέτη του κόμματος Ενωμένη Αριστερά (Izquierda Unida, IU).
Η φωτογραφία δείχνει τον Μπιν Λάντεν στην ηλικία των 52 ετών που είναι σήμερα, με μερικές ρυτίδες, γκρίζα μαλλιά και ένα κοντό μούσι.
Πηγές του FBI και της αμερικανικής πρεσβείας είπαν στα ισπανικά μέσα ενημέρωσης πως ο υπεύθυνος του FBI δεν βρήκε κατάλληλες φωτογραφίες στα προγράμματα ηλεκτρονικού υπολογιστή του FBI και χρησιμοποίησε μια "μη εγκεκριμένη" μέθοδο.
Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το FBI είχε χρησιμοποιήσει τα χαρακτηριστικά του Γιαμαθάρες για να δημιουργήσει την εικόνα ενός Λίβυου ύποπτου για τρομοκρατία.
Ο υπουργός Εσωτερικών Αλφρέντο Πέρεθ Ρουμπαλκάμπα συναντήθηκε με τον αμερικανό πρεσβευτή στην Ισπανία. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρεσβευτής υποσχέθηκε να εξηγήσει το επεισόδιο στον Γιαμαθάρες.
Το ισπανικό κοινοβούλιο ανακοίνωσε πως έμεινε "κατάπληκτο" από τη μέθοδο που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος του FBI και κάλεσε τις ΗΠΑ να διεξάγουν έρευνα.
Από το Foreign Press.gr

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template