Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Συνάντηση των αγροτών, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό!

Στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα – επί βουλγαρικού εδάφους- συναντήθηκε επιτροπή Ελλήνων αγροτών, που είχαν αποκλείσει τον Προμαχώνα, με τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ. Η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος, μετά από αίτημα των αγροτών της περιοχής των Σερρών, οι οποίοι αμέσως μετά, σε μια χειρονομία καλής θέλησης, όπως δήλωσαν εκπρόσωποί τους, άνοιξαν την συνοριακή διάβαση, από τις πέντε το απόγευμα και θα επιτρέπουν την απρόσκοπτη διέλευση των οχημάτων μέχρι τις 10 το βράδυ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τα όσα ανάφεραν, θα συσκεφθούν για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Ο κ. Μπορίσoφ κάλεσε τους αγρότες «στο όνομα της ελληνοβουλγαρικής φιλίας» να ανοίξουν τα σύνορα και υποδέχθηκε την αντιπροσωπεία λέγοντας στα μέλη της «με ζητήσατε και ήρθα». Αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από τους αγρότες αλλά και την ελληνική πλευρά.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας έφτασε στον βουλγαρικό μεθοριακό σταθμό Κούλατα με ελικόπτερο. Στην ενιαμελή επιτροπή των Ελλήνων αγροτών που είχε περάσει στο βουλγαρικό έδαφος ανάφερε ότι προτού ξεκινήσει από την Σόφια μίλησε τόσο με τον πρωθυπουργό Γ.Α. Παπανδρέου, ο οποίος ,όπως είπε ο κ. Μπορίσοφ, δεν ήταν αντίθετος με την συνάντηση στα σύνορα, όσο και με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α.Σαμαρά.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές ενημέρωσαν τον κ. Μπορίσοφ για τα αιτήματά τους, δίνοντας του σχετικό φάκελο. Από την πλευρά του ο Βούλγαρος πρωθυπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει για την επίλυση των αιτημάτων των αγροτών μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια συνεργείου της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης που είχε περάσει στο ελληνικό έδαφος για να πάρει συνέντευξη από τους επικεφαλής της κινητοποίησης.

Το υπουργείο Εξωτερικών αποφεύγει να πάρει θέση, επισημαίνοντας ότι εφόσον η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος δεν αφορά άμεσα στην ελληνική κυβέρνηση. Τονίζει ότι «υπήρχε και υπάρχει συνεχώς επικοινωνία με την άλλη πλευρά» και δεν υφίσταται ζήτημα, από τη στιγμή μάλιστα που η συνάντηση έγινε σε βουλγαρικό έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, το πρωί το βουλγαρικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ρηματική διακοίνωση με την οποία ζητούσε να πραγματοποιηθεί το Σάββατο, συνάντηση του Βούλγαρου υπουργού Οικονομικών Τράικο Τράικοφ με τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη και μια σειρά από φορείς για το θέμα του αποκλεισμού του Προμαχώνα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, οι αγρότες των «αδέσμευτων συλλόγων» του νομού Σερρών αποφάσισαν να αποκλείσουν την οδική διάβαση στο μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα, καθώς, όπως υποστηρίζουν, δεν πείστηκαν από τις σχετικές σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στη Βουλή. Γενικά, οι αγρότες δηλώνουν απογοητευμένοι από την ομιλία και περιμένουν μία νέα συνάντηση του Πανελλαδικού Συντονιστικού Οργάνου, αύριο, Σάββατο, ή την Κυριακή, για να αποτιμήσουν την ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή και να πάρουν τις αποφάσεις τους.
Από την TVXS

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template