Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Στον αέρα το πρόγραμμα "Συν Κοινωνία"; 650.000€ τα οφειλόμενα!


Φέσια ύψους 650 χιλ. ευρώ από τους δήμους προς το Αστικό ΚΤΕΛ, τινάζουν στον αέρα το πρόγραμμα Συν Κοινωνία.
Την άμεση εξόφληση των οφειλομένων ζητεί το Αστικό ΚΤΕΛ, προειδοποιώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη και διακοπή του συνόλου των δρομολογίων που εκτελούνται στο πλαίσιο του προαναφερόμενου προγράμματος.
Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος Συν-Κοινωνία και το ζήτημα της μη αποπληρωμής των οφειλομένων από τους συμμετέχοντες σε αυτό, δήμους, προς την εταιρία απασχόλησε την προχθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.
Αυτό που επισημάνθηκε ήταν ότι ενώ η εταιρία εκπληρώνει, μέχρι σήμερα, στο ακέραιο τις συμβατικές υποχρεώσεις της προς τους δήμους - επιβαρυνόμενη σημαντικά για την κάλυψη του υψηλού λειτουργικού κόστους εξυπηρέτησης του προγράμματος- παρατηρείται συστηματική και καθολική υστέρηση αποπληρωμής των υποχρεώσεων εκ μέρους των τελευταίων.
Αποτέλεσμα η εμφάνιση οξύτατου ταμειακού προβλήματος στην εταιρία - δεδομένο ότι οι συνολικές ανεξόφλητες οφειλές των δήμων προς αυτή ανέρχονται πλέον στο ποσό των 650.000 ευρώ, περίπου- και η αδυναμία ανταπόκρισης στις συμβατικές υποχρεώσεις της έναντι τρίτων.
«Ανεξάρτητα από την ευθύνη ή μη των ίδιων των δήμων για την σημερινή απαράδεκτη εξέλιξη, είναι σαφές ότι προ πολλού έχει ανατραπεί κάθε έννοια συμβατικής ισορροπίας στις σχέσεις της εταιρίας με τους αντισυμβαλλόμενους δήμους και έχουν ξεπεραστεί τα όρια της καλής πίστης, των χρηστών συναλλακτικών ηθών και της κοινωνικής ευθύνης που οφείλουν να διέπουν τις σχέσεις μεταξύ φορέων εξυπηρέτησης των πολιτών», επισημαίνει η διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ.
Όπως προαναφέρθηκε, το Αστικό ΚΤΕΛ ζητεί την άμεση εξόφληση των οφειλομένων από τους δήμους. Σε διαφορετική περίπτωση «θα βρεθεί στην δυσάρεστη, αλλά απόλυτα δικαιολογημένη, θέση να προχωρήσει αφενός σε ενέργειες δικαστικής διεκδίκησης των οφειλομένων, αφετέρου σε καταγγελία των συμβάσεων και διακοπή του συνόλου των δρομολογίων που εκτελεί στο πλαίσιο του προγράμματος Συν- Κοινωνία».
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template