Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

Βόλος: Άνω - κάτω η παράταξη της ΔΑΚΕ

Ανω κάτω η παράταξη της ΔΑΚΕ ιδιωτικού τομέα στο Εργατικό Κέντρο Βόλου. “Ανοιχτοί λογαριασμοί” που έχουν την αφετηρία τους στο πρόσφατο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο επιχειρείται να ξεκαθαριστούν τις τελευταίες μέρες υπό την “προειδοποίηση διαγραφών”.
Αφόρητες πιέσεις να παραιτηθεί από το Δ.Σ του ΕΚΒ δέχεται ο Δημ. Βασιλείου, μέλος της ΔΑΚΕ, από τον επικεφαλής Γ. Κίτσιο και ξεκαθαρίζει ότι θα παραμείνει στη Διοίκηση έστω και ως ανεξάρτητο μέλος.
Το προχθεσινό σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ (σελ. 4-5) επέσπευσε τις εξελίξεις που σοβούσαν στο παρασκήνιο μέχρι προχθές, αλλά ήταν γνωστές σε όσους ασχολούνται με τα συνδικαλιστικά του ΕΚΒ, και σήμερα ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ και γενικός Γραμματέας του ΕΚΒ Γιώργος Κίτσιος συγκαλεί έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις 11 το πρωί, παρουσία όλης της παράταξης, για να προβεί σε ανακοινώσεις.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο επικεφαλής της παράταξης Γιώργος Κίτσιος τις τελευταίες μέρες έχει ζητήσει την παραίτηση του Δημ. Βασιλείου, νεοεκλεγέντος μέλους της ΔΑΚΕ στη διοίκηση του ΕΚΒ, αλλά και γραμματέας στο σωματείο της Ένωσης Προσωπικού Τσιμέντων “Όλυμπος” στην Αγριά.
Ο Δημήτρης Βασιλείου κατηγορείται από τον επικεφαλής της παράταξης ότι στις τελευταίες αρχαιρεσίες του ΕΚΒ στήριξε με την ψήφο του το δεύτερο ψηφοδέλτιο που συγκροτήθηκε από το 2006 και έχει παρουσία στα συνδικαλιστικά πράγματα, προέρχεται δε από τη ΔΑΚΕ.
“Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται” απαντά με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Δημήτρης Βασιλείου, που επιβεβαιώνει όλο το παραπάνω παρασκήνιο και διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι “εάν προκληθώ, θα μιλήσω, διότι δεν ανέχομαι να μου κολλούν ταμπέλες που δεν έχω ούτε είχα ποτέ στη ζωή μου”.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Κίτσιος χθες απέφυγε να σχολιάσει ο,τιδήποτε για το συγκεκριμένο θέμα και δημοσιοποίησε απλά την πρόθεση της παράταξής του να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Ο ίδιος φέρεται να είναι πεπεισμένος ότι ο Δημ. Βασιλείου δεν στήριξε τη ΔΑΚΕ και γι’ αυτό τον κάλεσε σε κατ ιδίαν συνάντηση, όπου ο γραμματέας της Ένωσης Τσιμέντων αρνήθηκε ο,τιδήποτε και, βέβαια, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την θέση του ως μέλους της διοίκησης του ΕΚΒ.
“Είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κ. Κίτσιου να πιστεύει ό,τι θέλει, όμως εάν προκληθώ από αυτά που θα πει να είστε σίγουροι ότι θα μιλήσω δημόσια, διότι δεν έχω να φοβηθώ τίποτα και κανέναν” συμπληρώνει ο κ. Βασιλείου.
Τα μέλη της ΔΑΚΕ που είναι εκλεγμένα στη διοίκηση του ΕΚΒ γνωρίζουν μεν τις εξελίξεις, οι πληροφορίες όμως επιμένουν ότι δεν συμφωνούν άπαντες με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα.
Ορισμένοι μάλιστα φέρεται να έχουν εκθέσει στον κ. Κίτσιο τις ενστάσεις τους, χωρίς ωστόσο να είναι σίγουρο εάν θα εισακουστούν ή όχι ή εάν μέχρι τέλους θα τηρήσουν σιγή ιχθύος ή θα αποφασίσουν να δημοσιοποιήσουν την άποψή τους.
Η επιμονή της ΔΑΚΕ να παραιτηθεί ο κ. Δημ. Βασιλείου έχει την εξήγησή της στο γεγονός ότι απώτερος στόχος είναι να παραμείνει η δεύτερη σε ψήφους παράταξη στο ΕΚΒ “ανέπαφη” και με 6 έδρες στη Διοίκηση.
Βάσω Κυριαζή
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

Στη φωτογραφία, είναι ο επικεφαλής της ΔΑΚΕ στον Βόλο, κ. Γιώργος Κίτσιος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template