Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Πέντε ζωές ηλικιωμένων μέσα σε ένα χαρτόκουτο!

Στήσανε παράγκα και τρέφονται από τα πεταμένα προϊόντα του σούπερ μάρκετ! 
Μια μικρή ομάδα υπερηλίκων εδώ και ένα χρόνο μένουν περιστασιακά και τρέφονται καθημερινά από τα σάπια τρόφιμα που πετά το LIDL στα κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του.
Μια ακόμα σκληρή εικόνα της κατάστασης που βιώνουν πολλοί άνθρωποι αντικρίσαμε χθες στην περιοχή του Φυτόκου. Πέντε περίπου υπερήλικες εδώ και ένα χρόνο σχεδόν έχουν στήσει στον προαύλιο χώρο του μάρκετ παράγκα, στην οποία συνήθως πηγαίνουν τις πρωινές ώρες κα παίρνουν τα τρόφιμα που πετιούνται από το μάρκετ στα κοντέινερ που βρίσκονται δίπλα στο παράπηγμα τους.
Άνθρωποι που δεν μπορείς να αντιληφθείς το «δράμα» που βιώνουν, άνθρωποι που μπορεί ζούνε δίπλα μας κάθε πρωί πάνε στην αυτοσχέδια παράγκα τους και παίρνουν τα πεταμένα τρόφιμα από τα κοντέινερ του σούπερ μάρκετ.
Χθες το μεσημέρι βρήκαμε τους υπαλλήλους του μάρκετ την ώρα που έκαναν το διάλειμμα τους και μας μίλησαν για αυτή την πραγματικά συγκλονιστική υπόθεση.
Όπως μας περιέγραψαν εδώ και ένα χρόνο σχεδόν σε χώρο του σούπερ μάρκετ έχουν στήσει μια παράγκα. Πρόκειται για υπερήλικες, περίπου πέντε σε αριθμό και ηλικίας κοντά στα 70 χρόνια, ενώ είναι τόσο γυναίκες, όσο και άντρες.
«Εδώ και ένα χρόνο υπάρχει αυτή η παράγκα εδώ. Έρχονται πέντε περίπου άνθρωποι, ανάλογα την ημέρα, άλλες φορές έρχονται λιγότεροι, μερικές φορές και περισσότεροι και κάθονται», μας έλεγε ένας εκ των υπαλλήλων, ενώ όπως πρόσθεσε «πάντα έρχονται πρωινές ώρες και συνήθως από τις 7 μέχρι και τις 9. Μετά δύσκολα θα τους δεις εδώ».
Όπως μας διευκρίνισαν οι υπάλληλοι, οι ίδιοι δεν έχουν αντιληφθεί ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι μένουν στην παράγκα, αν και έτσι όπως την έχουν διαμορφωμένη, ουσιαστικά έχουν δημιουργήσει ένα υποτυπώδες κρεβάτι.
«Εμείς δεν τους έχουμε δει να κοιμούνται. Αλλά και πάλι δεν είμαστε εδώ κάθε βράδυ. Μπορεί και κανένας από αυτούς που βλέπουμε το πρωί να έχει μείνει εδώ από το βράδυ, αλλά οι περισσότεροι τους βλέπουμε που έρχονται», σημειώνει άλλος υπάλληλος του σούπερ μάρκετ.
Σε ερώτησή μας για ποιο λόγο βρίσκονται εκεί οι υπάλληλοι μάς είπαν πως πηγαίνουν τα πρωινά για να παίρνουν από τα κοντέινερ που είναι έξω από το σούπερ μάρκετ στην πίσω πλευρά του οικήματος και δίπλα από την παράγκα τα τρόφιμα που πετάγονται από την επιχείρηση.
«Έρχονται και μαζεύουν ό,τι έχουμε πετάξει. Τρόφιμα, σάπια, ό,τι μπορεί να πεταχτεί, αυτά παίρνουν από τα κοντέινερ. Κάθε πρωί αυτό κάνουν», μας αφηγείται ο υπάλληλος του σούπερ μάρκετ.
Αξίζει να αναφερθεί πως το παράδοξο του θέματος είναι ότι σύμφωνα με την περιγραφή των υπαλλήλων οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν φαίνονται να είναι επαίτες, καθώς όπως σημειώνει ο ίδιος υπάλληλος «από την πρώτη ματιά δεν καταλαβαίνεις ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν να φάνε. Νομίζεις ότι είναι κάποιος που έρχεται για ψώνια στο μάρκετ και τελικά διαπιστώνεις ότι ψάχνουν στα σκουπίδια».
Αλίκη Φωτιάδου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template