Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2010

ΠΕΣΥΔΑΠ: Να υπογειοποιηθούν οι γραμμές υψηλής τάσης

Δελτίο Τύπου


Θέμα: Πρωτοβουλιά του ΠΕΣΥΔΑΠ για την υπογειοποίηση των εναέριων γραμμών μεταφοράς ρεύματος υψηλής τάσης

Στα πλαίσια της πρόσφατης απόφασης του Δ.Σ. του ΠΕΣΥΔΑΠ για το μεγάλο θέμα της διέλευσης εναέριων γραμμών υψηλής τάσης της ΔΕΗ μέσα από κατοικημένες περιοχές και τις επιπτώσεις στην δημόσια υγεία και το περιβάλλον, ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Αρθούρο Ζερβό ζητά αναλυτική γραπτή ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα.
Στην επιστολή του ο Πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ τονίζει ιδιαίτερα το θέμα της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης της ΔΕΗ και τις υποχρεώσεις της σχετικά με την πληροφόρηση του κοινού. Τα δεδομένα της απάντησης της ΔΕΗ θα διασταυρωθούν στη συνέχεια επιτόπου σε συνεργασία με τους Δήμους - μέλη. Με δήλωση του ο Γ. Γουρδομιχάλης τόνισε ότι: "Δυστυχώς ενώ η προηγούμενη κυβέρνηση αναγνώρισε το πρόβλημα και έκανε σχετικές εξαγγελίες για την υπογειοποίηση των γραμμών, παρόλα αυτά δεν προχώρησε σε οποιαδήποτε ενέργεια ούτε διέθεσε 1 Ευρώ. 
Σε συνεργασία με βουλευτές, φορείς και πάνω απ' όλα με τους Δήμους - μέλη μας θα αγωνιστούμε μέσα από συγκεκριμένες δράσεις (ενημέρωση του κοινού, ημερίδες, συζήτηση στη Βουλή) για ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος εκατονταδων χιλιάδων πολιτών".

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template