Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Τεράστια έλλειψη αιθουσών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες φοιτητές των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων, του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και του Τμήματος των Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την ερχόμενη Δευτέρα που ξεκινάει η εξεταστική. Αυτό γιατί τα πέντε τμήματα έχουν στη διάθεσή τους μόλις δώδεκα αίθουσες στο κτήριο Παπαστράτος και θα πρέπει να στριμωχτούν για να χωρέσουν σε αίθουσες των 50 ατόμων!
Οξύτατο θα είναι όπως κάθε χρόνο το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.
Τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα -Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής- στεγάζονται στο κτήριο Παπαστράτος, όπως και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Άρα οι φοιτητές και των τεσσάρων ετών θα δώσουν εξετάσεις σε κάποια από τις αίθουσες του κτηρίου Παπαστράτος. Όμως αυτό θα γίνει και για το Τμήμα των Δικτύων, το οποίο δεν έχει δικό του κτήριο.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως φοιτητές πέντε τμημάτων, από τέσσερα τουλάχιστον έτη, θα πρέπει να χωρέσουν σε δώδεκα διαθέσιμες αίθουσες του κτηρίου Παπαστράτος, οι μισές από τις οποίες χωρούν πάνω από 100 άτομα, ενώ οι υπόλοιπες είναι της τάξης των 40-50 ατόμων.
Σχολιάζοντας το πρόβλημα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο κτηριακό που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης επεσήμανε πως «στα μαθήματα το πρόβλημα δεν είναι διογκωμένο, γιατί πολλοί φοιτητές δεν έρχονται. Στο μάθημα κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλο, μπορεί να βάλεις και κάποιον να παρακολουθήσει όρθιο, όμως στις εξετάσεις πρέπει να κάθεται κάποιος με απόσταση μίας καρέκλας από τον άλλο. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα».
Στις εξετάσεις αλλά και κατά την περίοδο των μαθημάτων χρησιμοποιούνται και τα δύο μεγάλα αμφιθέατρα το Κορδάτος και το Σαράτση. Όμως στο αμφιθέατρο Κορδάτος δεν υπάρχουν καρεκλάκια για αριστερόχειρες, ενώ ο φωτισμός είναι ελλιπής.
«Τα παιδαγωγικά, το ιστορικό και τα Δίκτυα έχουν το πρόβλημα και ειδικά σε μερικά μαθήματα των Δικτύων μπορεί να θέλουν να εξεταστούν και 500 φοιτητές, οι οποίοι δεν χωράνε. Η ανεπάρκεια αιθουσών είναι ακόμη χειρότερη όταν τις χρειάζεσαι, δηλαδή την περίοδο των εξετάσεων», ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Πάντως αυτή την εβδομάδα γίνονται αναπληρώσεις των μαθημάτων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστήμιο, ενώ η εξεταστική περίοδος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόβλημα με τις συμβάσεις
Συνάντηση με τον Ειδικό και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να πραγματοποιήσει η πρυτανική αρχή, προκειμένου να θέσει τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αυτή τη στιγμή το μείζον πρόβλημα είναι οι συμβάσεις των διδασκόντων 307, που δεν επαρκούν για το εαρινό εξάμηνο. Το Ίδρυμα χρειάζεται ακόμη 20 πιστώσεις, δηλαδή 30-40 καθηγητές για να μπορέσουν να γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Ωστόσο μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για τη εν λόγω συνάντηση.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template