Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τεράστια έλλειψη αιθουσών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μεγάλο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες φοιτητές των τριών Παιδαγωγικών Τμημάτων, του Τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και του Τμήματος των Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την ερχόμενη Δευτέρα που ξεκινάει η εξεταστική. Αυτό γιατί τα πέντε τμήματα έχουν στη διάθεσή τους μόλις δώδεκα αίθουσες στο κτήριο Παπαστράτος και θα πρέπει να στριμωχτούν για να χωρέσουν σε αίθουσες των 50 ατόμων!
Οξύτατο θα είναι όπως κάθε χρόνο το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά τη διάρκεια της εξεταστικής.
Τα τρία Παιδαγωγικά Τμήματα -Δημοτικής Εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής- στεγάζονται στο κτήριο Παπαστράτος, όπως και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Άρα οι φοιτητές και των τεσσάρων ετών θα δώσουν εξετάσεις σε κάποια από τις αίθουσες του κτηρίου Παπαστράτος. Όμως αυτό θα γίνει και για το Τμήμα των Δικτύων, το οποίο δεν έχει δικό του κτήριο.
Με λίγα λόγια αυτό σημαίνει πως φοιτητές πέντε τμημάτων, από τέσσερα τουλάχιστον έτη, θα πρέπει να χωρέσουν σε δώδεκα διαθέσιμες αίθουσες του κτηρίου Παπαστράτος, οι μισές από τις οποίες χωρούν πάνω από 100 άτομα, ενώ οι υπόλοιπες είναι της τάξης των 40-50 ατόμων.
Σχολιάζοντας το πρόβλημα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο κτηριακό που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Αντιπρύτανης κ. Μιχάλης Ζουμπουλάκης επεσήμανε πως «στα μαθήματα το πρόβλημα δεν είναι διογκωμένο, γιατί πολλοί φοιτητές δεν έρχονται. Στο μάθημα κάθεται ο ένας δίπλα στον άλλο, μπορεί να βάλεις και κάποιον να παρακολουθήσει όρθιο, όμως στις εξετάσεις πρέπει να κάθεται κάποιος με απόσταση μίας καρέκλας από τον άλλο. Εκεί φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα».
Στις εξετάσεις αλλά και κατά την περίοδο των μαθημάτων χρησιμοποιούνται και τα δύο μεγάλα αμφιθέατρα το Κορδάτος και το Σαράτση. Όμως στο αμφιθέατρο Κορδάτος δεν υπάρχουν καρεκλάκια για αριστερόχειρες, ενώ ο φωτισμός είναι ελλιπής.
«Τα παιδαγωγικά, το ιστορικό και τα Δίκτυα έχουν το πρόβλημα και ειδικά σε μερικά μαθήματα των Δικτύων μπορεί να θέλουν να εξεταστούν και 500 φοιτητές, οι οποίοι δεν χωράνε. Η ανεπάρκεια αιθουσών είναι ακόμη χειρότερη όταν τις χρειάζεσαι, δηλαδή την περίοδο των εξετάσεων», ανέφερε ο κ. Ζουμπουλάκης.
Πάντως αυτή την εβδομάδα γίνονται αναπληρώσεις των μαθημάτων στα περισσότερα τμήματα του Πανεπιστήμιο, ενώ η εξεταστική περίοδος ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.
Πρόβλημα με τις συμβάσεις
Συνάντηση με τον Ειδικό και Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας επιδιώκει να πραγματοποιήσει η πρυτανική αρχή, προκειμένου να θέσει τα προβλήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αυτή τη στιγμή το μείζον πρόβλημα είναι οι συμβάσεις των διδασκόντων 307, που δεν επαρκούν για το εαρινό εξάμηνο. Το Ίδρυμα χρειάζεται ακόμη 20 πιστώσεις, δηλαδή 30-40 καθηγητές για να μπορέσουν να γίνουν κανονικά τα μαθήματα. Ωστόσο μέχρι στιγμής το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει καθορίσει ημερομηνία για τη εν λόγω συνάντηση.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template