Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Συνεργασία Ο.Η.Ε.-Ericsson, για εθελοντές και επικοινωνίες στην Αϊτή

• Μίνι σύστημα GSM και τηλέφωνα για υποστήριξη των παροχέων ανθρωπιστικής βοήθειας
• Εξειδικευμένο προσωπικό στις τηλεπικοινωνίες ως εθελοντές
Ο ΟΗΕ ζήτησε από την Ericsson (NASDAQ:ERIC) να αξιοποιήσει το πρόγραμμα Ericsson Response για υποστήριξη των εργασιών ανθρωπιστικής βοήθειας στην πληγείσα από τον καταστροφικό σεισμό Αϊτή. Η Ericsson διαθέτει 20 εθελοντές σε αναμονή και θα στείλει άμεσα τέσσερις, όλους εξειδικευμένους στις τηλεπικοινωνίες, για να στήσουν ένα σύστημα μίνι GSM σε κοντέινερ, για την αποκατάσταση της κινητής επικοινωνίας στην περιοχή.
Το προσωπικό και ο εξοπλισμός θα μεταβούν στην Αϊτή με μεταφορικά μέσα του ΟΗΕ.
Η Rima Qureshi, επικεφαλής του Ericsson Response, δήλωσε τα εξής: «Γνωρίζουμε από τη μέχρι τώρα εμπειρία μας πόσο σημαντικό είναι οι παροχείς ανθρωπιστικής βοήθειας να συντονίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης με κινητές επικοινωνίες. Οι παροχείς ανθρωπιστικής βοήθειας μπορούν να ανταποκριθούν πιο άμεσα, αν τους παρέχουμε τα εργαλεία για να έρθουν γρήγορα σε επαφή μεταξύ τους, με τον υπόλοιπο κόσμο και με εκείνους που πλήττονται περισσότερο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης.»
Το 2009, το Ericsson Response υποστήριξε έργα ανθρωπιστικής βοήθειας στο Κονγκό, το Σουδάν, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες.
Το πρόγραμμα Ericsson Response δημιουργήθηκε το 2000 ως αποτέλεσμα της πεποίθησης στην Ericsson ότι η τεχνογνωσία τηλεπικοινωνιών είναι απαραίτητη σε ώρες καταστροφών, και συνεργάζεται με διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ.
Από το tileorasi-hellas

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template