Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία από το Συμβούλιο Νέων Δήμου Βόλου

Από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Βόλου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Το ΤΟΣΥΝ Δήμου Βόλου είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο νεολαίας, το οποίο έχει ως πρωταρχικό σκοπό του την οργάνωση δράσεων, με την συμμετοχή νέων ανθρώπων και την ανάδειξη των τοπικών Δήμων ή Κοινοτήτων όπου εδρεύουν.
Στις 8 Ιανουαρίου 2010 με την ένδειξη επείγον, εστάλη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπηρεσιακό έγγραφο με θέμα « Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012». Στο έγγραφο αναφέρονταν η συμμετοχή σε προκήρυξη Ευρωπαϊκού Προγράμματος σύμφωνα με την οποία ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας θα απονέμονταν σε μια ευρωπαϊκή πόλη για μια περίοδο δώδεκα μηνών το έτος 2012 και θα καθιστούσε την πόλη επίκεντρο των Νέων και του Πολιτισμού.
Η ενδιαφερομένη πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο της πόλης καθώς και από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων έως τις 25 Ιανουαρίου 2010.
Όπως γίνεται αντιληπτό θα έπρεπε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΤΟΣΥΝ να έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα φακέλου.
Δυστυχώς έως τις 20 Ιανουαρίου 2010 το ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση από το Δήμο Βόλου και μόνο μετά τις έντονες πιέσεις του προέδρου του ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου, κ. Σπύρου Δεσύλλα, ο οποίος είχε πληροφορηθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς την ύπαρξη του προγράμματος και ανέμενε τα σχετικά έγγραφα, εντοπίστηκε η αλληλογραφία και η σχετική προκήρυξη σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που δεν είχαν μεριμνήσει για κάποιους λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε να ενημερώσουν το ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου.
Αυτό που μας ενόχλησε είναι πως το ΤΟΣΥΝ παρακάμφθηκε επιδεικτικά σε μια τόσο σπουδαία δράση για τους νέους αλλά και για την πόλη μας.
Παρά ταύτα για να μην χάσει η πόλη του Βόλου μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, έστω και την ύστατη στιγμή το ΤΟΣΥΝ Δήμου Βόλου με παρέμβασή του στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προσπαθεί να πάρει παράταση για την κατάθεση του φακέλου.
Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.
Ας γίνει επιτέλους κατανοητό πως η νεολαία της πόλης είναι ενεργή και κανείς δεν θα τα καταφέρει να τη φιμώσει.
Δήλωση του Σπ. Δεσύλλα
Για το θέμα που προέκυψε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Βόλου κ. Σπ. Δεσύλλας έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Λυπούμαι βαθύτατα που η Δημοτική Αρχή Βόλου ολιγώρησε και άφησε ανεκμετάλλευτη μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της πόλης μας ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2012, παρακάμπτοντας επιδεικτικά για ακόμη μία φορά το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Βόλου.
Από τις αρχές Ιανουαρίου τα κατεπείγοντα έγγραφα τής εν λόγω προκήρυξης είχαν προωθηθεί σε υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς να ενημερώσει το ΤΟΣΥΝ -που ήταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας νεολαίας και βασικός συντελεστής του προγράμματος.
Μόλις εχθές, ημέρα Τετάρτη και κατόπιν εντονότατων πιέσεών μου κατάφερα να εντοπίσω τα έγγραφα και ακόμη την ύστατη στιγμή, αφού η προθεσμία κατάθεσης του φακέλου λήγει στις 25 Ιανουαρίου 2010, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων προσπαθεί να παρέμβει, ώστε να παρθεί παράταση χρόνου για να κατατεθεί φάκελος συμμετοχής.
Αξίζει να τονίσω ότι ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας του 2012 θα ήταν καθοριστική, ουσιαστική και πολύ επικερδής για την πόλη μας».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template