Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

Καταγγελία από το Συμβούλιο Νέων Δήμου Βόλου

Από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Βόλου πήραμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:
Το ΤΟΣΥΝ Δήμου Βόλου είναι ένα θεσμοθετημένο όργανο νεολαίας, το οποίο έχει ως πρωταρχικό σκοπό του την οργάνωση δράσεων, με την συμμετοχή νέων ανθρώπων και την ανάδειξη των τοπικών Δήμων ή Κοινοτήτων όπου εδρεύουν.
Στις 8 Ιανουαρίου 2010 με την ένδειξη επείγον, εστάλη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας υπηρεσιακό έγγραφο με θέμα « Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2012». Στο έγγραφο αναφέρονταν η συμμετοχή σε προκήρυξη Ευρωπαϊκού Προγράμματος σύμφωνα με την οποία ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας θα απονέμονταν σε μια ευρωπαϊκή πόλη για μια περίοδο δώδεκα μηνών το έτος 2012 και θα καθιστούσε την πόλη επίκεντρο των Νέων και του Πολιτισμού.
Η ενδιαφερομένη πόλη σύμφωνα με την προκήρυξη θα έπρεπε να υποβάλει αίτηση υποψηφιότητας υπογεγραμμένη από τον Δήμαρχο της πόλης καθώς και από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων έως τις 25 Ιανουαρίου 2010.
Όπως γίνεται αντιληπτό θα έπρεπε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΤΟΣΥΝ να έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα φακέλου.
Δυστυχώς έως τις 20 Ιανουαρίου 2010 το ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση από το Δήμο Βόλου και μόνο μετά τις έντονες πιέσεις του προέδρου του ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου, κ. Σπύρου Δεσύλλα, ο οποίος είχε πληροφορηθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς την ύπαρξη του προγράμματος και ανέμενε τα σχετικά έγγραφα, εντοπίστηκε η αλληλογραφία και η σχετική προκήρυξη σε υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, που δεν είχαν μεριμνήσει για κάποιους λόγους που δεν αντιλαμβανόμαστε να ενημερώσουν το ΤΟΣΥΝ του Δήμου Βόλου.
Αυτό που μας ενόχλησε είναι πως το ΤΟΣΥΝ παρακάμφθηκε επιδεικτικά σε μια τόσο σπουδαία δράση για τους νέους αλλά και για την πόλη μας.
Παρά ταύτα για να μην χάσει η πόλη του Βόλου μία πολύ μεγάλη ευκαιρία, έστω και την ύστατη στιγμή το ΤΟΣΥΝ Δήμου Βόλου με παρέμβασή του στα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα προσπαθεί να πάρει παράταση για την κατάθεση του φακέλου.
Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την ανάδειξη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας.
Ας γίνει επιτέλους κατανοητό πως η νεολαία της πόλης είναι ενεργή και κανείς δεν θα τα καταφέρει να τη φιμώσει.
Δήλωση του Σπ. Δεσύλλα
Για το θέμα που προέκυψε ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Βόλου κ. Σπ. Δεσύλλας έκανε την παρακάτω δήλωση :
«Λυπούμαι βαθύτατα που η Δημοτική Αρχή Βόλου ολιγώρησε και άφησε ανεκμετάλλευτη μια πολύ σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη της πόλης μας ως Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2012, παρακάμπτοντας επιδεικτικά για ακόμη μία φορά το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Βόλου.
Από τις αρχές Ιανουαρίου τα κατεπείγοντα έγγραφα τής εν λόγω προκήρυξης είχαν προωθηθεί σε υπηρεσιακούς παράγοντες χωρίς να ενημερώσει το ΤΟΣΥΝ -που ήταν ο καθ΄ ύλην αρμόδιος φορέας νεολαίας και βασικός συντελεστής του προγράμματος.
Μόλις εχθές, ημέρα Τετάρτη και κατόπιν εντονότατων πιέσεών μου κατάφερα να εντοπίσω τα έγγραφα και ακόμη την ύστατη στιγμή, αφού η προθεσμία κατάθεσης του φακέλου λήγει στις 25 Ιανουαρίου 2010, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων προσπαθεί να παρέμβει, ώστε να παρθεί παράταση χρόνου για να κατατεθεί φάκελος συμμετοχής.
Αξίζει να τονίσω ότι ενόψει και των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 και της Πολιτιστικής Μεσογειάδας η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας του 2012 θα ήταν καθοριστική, ουσιαστική και πολύ επικερδής για την πόλη μας».
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template