Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Γενική 24ωρη απεργία προκήρυξε η ΓΣΕΕ για τα τέλη Φεβρουαρίου

Σε γενική 24ωρη απεργία αποφάσισε να προχωρήσει η ΓΣΕΕ στα τέλη Φεβρουαρίου, κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης, που δημιουργούν «ασφυκτική κατάσταση στην ελληνική οικογένεια».
Εκτός από τις αγορές υπάρχουν κοινωνίες και άνθρωποι που πρέπει να τύχουν προστασίας, σημειώνει η ΓΣΕΕ και απαιτεί τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, υπέρ του εργαζομένου.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος: «Μετά την έγκριση του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία, πιστεύω ότι δημιουργείται ένα πεδίο στο οποίο οι απαιτήσεις και η κυριαρχία των αγορών και των διάφορων διεθνών οίκων δημιουργούν ασφυκτική κατάσταση στις ελληνικές οικογένειες. Και κυρίως στις εργατικές οικογένειες, στους μη έχοντες και μη κατέχοντες».
Η ΓΣΕΕ θα αντιδράσει σε αυτήν την κατάσταση με μια γενική απεργία «με έντονα πολιτικά και διεκδικητικά χαρακτηριστικά θέτοντας τις κεντρικές απαιτήσεις των εργαζομένων, όπως αυτές θα διαμορφωθούν και μετά την πρώτη συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις για τη σύναψη της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας».
«Το μήνυμα που θέλουμε να εκπέμψουμε με μια μεγάλη Γενική Απεργία είναι ότι 'εκτός από τις αγορές υπάρχουν κοινωνίες, υπάρχουν οι άνθρωποι οι οποίοι πρέπει να τύχουν προστασίας, ιδιαίτερα όταν η ανεργία χτυπάει την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας και ταυτόχρονα ένα ισχυρό μήνυμα και προς τους εργοδότες να σταματήσουν τα κροκοδείλια δάκρυα, να ενισχύσουν μέσω των διαπραγματεύσεων το εισόδημα των εργαζομένων' και βεβαίως να κάνουν επενδύσεις γιατί το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν είναι μόνο το δημοσιονομικό το συνθέτει και η παραγωγική κατάρρευση η οποία έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία» πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template