Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Στο ευρωκοινοβούλιο η μόλυνση του ποταμού Καλαμά

Το θέμα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά, στην Ήπειρο, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με αφορμή τις καταγγελίες από πρωτοβουλίες πολιτών και τα δημοσιευμένα στοιχεία για ανησυχητικές μετρήσεις ρύπων σε ορισμένα σημεία, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν.
Στην ερώτηση υπενθυμίζει παλαιότερες γραπτές δεσμεύσεις της Κομισιόν για το ίδιο ποτάμι, καθώς και τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Οδηγία-Πλαίσιο για τα Νερά.
Η Κομισιόν είχε δεσμευθεί το 2007 «να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» τα μέτρα για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών νομοθετημάτων, μεριμνώντας παράλληλα για διενέργεια κατάλληλης περιβαλλοντικής μελέτης και εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων θέτει την Κομισιόν προ των ευθυνών της, καλώντας την να δηλώσει με τι τρόπο και με τι αποτελέσματα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Παράλληλα, ζητάει να πληροφορηθεί σε τι βαθμό έχει εκπληρώσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της από τη Οδηγία για τα Νερά και τι μέτρα έχει λάβει η Ε.Ε. για να επιβάλει τη εφαρμογή των περιβαλλοντικών μας υποχρεώσεων.
«Τα συμφέροντα και η αδιαφορία που ρυπαίνουν τον Καλαμά, πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καμιά ανοχή ή συγκάλυψη», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Είμαστε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για καθαρό Καλαμά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Από τις τοπικές αρχές μέχρι την κυβέρνηση και την Κομισιόν, όλοι χρειάζεται να πιεστούν για να κάνουν επιτέλους αυτό που είναι υποχρεωμένοι».

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template