Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Στο ευρωκοινοβούλιο η μόλυνση του ποταμού Καλαμά

Το θέμα της ρύπανσης του ποταμού Καλαμά, στην Ήπειρο, φέρνουν στο ευρωκοινοβούλιο οι Οικολόγοι Πράσινοι.
Με αφορμή τις καταγγελίες από πρωτοβουλίες πολιτών και τα δημοσιευμένα στοιχεία για ανησυχητικές μετρήσεις ρύπων σε ορισμένα σημεία, ο Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν.
Στην ερώτηση υπενθυμίζει παλαιότερες γραπτές δεσμεύσεις της Κομισιόν για το ίδιο ποτάμι, καθώς και τις ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις της χώρας μας από την Ευρωπαϊκή Οδηγία-Πλαίσιο για τα Νερά.
Η Κομισιόν είχε δεσμευθεί το 2007 «να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς» τα μέτρα για την εφαρμογή των ευρωπαϊκών περιβαλλοντικών νομοθετημάτων, μεριμνώντας παράλληλα για διενέργεια κατάλληλης περιβαλλοντικής μελέτης και εκπόνηση σχεδίου διαχείρισης.
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων θέτει την Κομισιόν προ των ευθυνών της, καλώντας την να δηλώσει με τι τρόπο και με τι αποτελέσματα εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει. Παράλληλα, ζητάει να πληροφορηθεί σε τι βαθμό έχει εκπληρώσει η χώρα μας τις υποχρεώσεις της από τη Οδηγία για τα Νερά και τι μέτρα έχει λάβει η Ε.Ε. για να επιβάλει τη εφαρμογή των περιβαλλοντικών μας υποχρεώσεων.
«Τα συμφέροντα και η αδιαφορία που ρυπαίνουν τον Καλαμά, πρέπει να αντιμετωπιστούν χωρίς καμιά ανοχή ή συγκάλυψη», δήλωσε ο Μιχάλης Τρεμόπουλος. «Είμαστε στο πλευρό των πολιτών που αγωνίζονται για καθαρό Καλαμά και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Από τις τοπικές αρχές μέχρι την κυβέρνηση και την Κομισιόν, όλοι χρειάζεται να πιεστούν για να κάνουν επιτέλους αυτό που είναι υποχρεωμένοι».

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template