Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Πολιτικός σάλος στο Ιράν για βάπτιση που έγινε στο Βόλο!

Σάλος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στην Ιρανική Κυβέρνηση μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας Al Rai, πως ο Ιρανός Υπουργός Επιστημών και Έρευνας Kamran Daneshjoo βαφτίστηκε χριστιανός κι έπειτα τέλεσε γάμο με μία φοιτήτρια ονόματι Όλγα. Μάλιστα όλες οι τελετές έγιναν στον Ιερό Ναό της Ανάληψης του Βόλου πριν από 32 χρόνια!!!
Η Κουβεϊτιανή εφημερίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια του ρεπορτάζ. Τα δύο έγγραφα στα ελληνικά αναφέρουν αρχικά την επιθυμία του τότε φοιτητή στην Αγγλία να ασπαστεί τον χριστιανισμό και έπειτα την τέλεση του μυστηρίου της βάφτισης.
Επιπλέον, παρατίθεται κι άλλο έγγραφο στα αγγλικά στο οποίο αναφέρεται η τέλεση του γάμου του Ιρανού Υπουργού με μία φοιτήτρια που λεγόταν Όλγα.
Ειδικότερα, το έγγραφο που αναφέρει την επιθυμία του Kamran Daneshjoo να βαφτιστεί προέρχεται από την Μητρόπολη Δημητριάδος και είναι υπογεγραμμένο από τον Πρωτοσύγκελο, ο οποίος αναπλήρωνε τον Μητροπολίτη.
Το άλλο έγγραφο είναι η βεβαίωση της τέλεσης της βάφτισης και προέρχεται από τον Ναό της Ανάληψης και συγκεκριμένα από τον πάτερα Ιωάννη Σταθόπουλο. Εκεί αναφέρει πως ο Καμράν - Γεώργιος του Masoud από το Ιράν, βαφτίστηκε στον Ιερό Ναό της Ανάληψης από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο και έλαβε το χριστιανικό όνομα Γεώργιος. Η ανάδοχος που παρέστη στη βάφτιση ήταν η Ευτυχία Γουλιώτη και η βάφτιση τελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου το 1978.
Στο αγγλικό έγγραφο που φαίνεται η καταχώρηση του γάμου, αναφέρεται πως αυτός τελέστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1978 μεταξύ του Γεώργιου Kamran Daneshjoo και της Όλγας, χωρίς να αναφέρεται το επίθετό της. Παρ’ όλα αυτά σημειώνεται πως η Όλγα ήταν χριστιανή ορθόδοξη, γεννημένη το 1953, δηλαδή ήταν 25 ετών όταν παντρεύτηκε και μάλιστα αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος της, είχε ελληνική υπηκοότητα και διέμενε στην Αγγλία.
Στα στοιχεία του νυν Υπουργού αναφέρεται πως ήταν γεννημένος το 1957, Ιρανικής καταγωγής, ενώ κι αυτός διέμενε στην Αγγλία. Μάλιστα τόσο τα βαφτίσια του νυν Ιρανού Υπουργού, όσο και ο γάμος, τελέστηκαν από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιερέας που τέλεσε τα δύο αυτά μυστήρια ανέφερε πως δεν θυμάται κάτι. «Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια και δεν θυμάμαι. Όμως έχω τελέσει τόσα μυστήρια βαφτίσεων και γάμου από αλλόθρησκους που εν τέλει έγιναν χριστιανοί και δεν μπορώ να έχω εικόνα για το συγκεκριμένο γεγονός. Πάντως τα περισσότερα μυστήρια από αλλόθρησκους έγιναν, γιατί είχαν αγαπήσει κάποιο χριστιανό ή χριστιανή και θέλησαν να αλλάξουν το θρήσκευμά τους», σχολίασε ο Πρωτοσύγκελος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος.
Πάντως η όλη ιστορία φαίνεται πως έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στις ισλαμικές χώρες και είναι πολύ μεγάλο θέμα, εάν Υπουργός της Κυβέρνησης δεν ασπάζεται το Κοράνι, αλλά τον χριστιανισμό και περισσότερο ακόμα στο Ιραν το οποίο κυβερνάει τα τελευταία θεοκρατικό καθεστώς με φονταμενταλιστικές αρχές.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template