Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Πολιτικός σάλος στο Ιράν για βάπτιση που έγινε στο Βόλο!

Σάλος φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει στην Ιρανική Κυβέρνηση μετά από την αποκάλυψη της εφημερίδας Al Rai, πως ο Ιρανός Υπουργός Επιστημών και Έρευνας Kamran Daneshjoo βαφτίστηκε χριστιανός κι έπειτα τέλεσε γάμο με μία φοιτήτρια ονόματι Όλγα. Μάλιστα όλες οι τελετές έγιναν στον Ιερό Ναό της Ανάληψης του Βόλου πριν από 32 χρόνια!!!
Η Κουβεϊτιανή εφημερίδα έφερε στο φως της δημοσιότητας και τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλήθεια του ρεπορτάζ. Τα δύο έγγραφα στα ελληνικά αναφέρουν αρχικά την επιθυμία του τότε φοιτητή στην Αγγλία να ασπαστεί τον χριστιανισμό και έπειτα την τέλεση του μυστηρίου της βάφτισης.
Επιπλέον, παρατίθεται κι άλλο έγγραφο στα αγγλικά στο οποίο αναφέρεται η τέλεση του γάμου του Ιρανού Υπουργού με μία φοιτήτρια που λεγόταν Όλγα.
Ειδικότερα, το έγγραφο που αναφέρει την επιθυμία του Kamran Daneshjoo να βαφτιστεί προέρχεται από την Μητρόπολη Δημητριάδος και είναι υπογεγραμμένο από τον Πρωτοσύγκελο, ο οποίος αναπλήρωνε τον Μητροπολίτη.
Το άλλο έγγραφο είναι η βεβαίωση της τέλεσης της βάφτισης και προέρχεται από τον Ναό της Ανάληψης και συγκεκριμένα από τον πάτερα Ιωάννη Σταθόπουλο. Εκεί αναφέρει πως ο Καμράν - Γεώργιος του Masoud από το Ιράν, βαφτίστηκε στον Ιερό Ναό της Ανάληψης από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο και έλαβε το χριστιανικό όνομα Γεώργιος. Η ανάδοχος που παρέστη στη βάφτιση ήταν η Ευτυχία Γουλιώτη και η βάφτιση τελέστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου το 1978.
Στο αγγλικό έγγραφο που φαίνεται η καταχώρηση του γάμου, αναφέρεται πως αυτός τελέστηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 1978 μεταξύ του Γεώργιου Kamran Daneshjoo και της Όλγας, χωρίς να αναφέρεται το επίθετό της. Παρ’ όλα αυτά σημειώνεται πως η Όλγα ήταν χριστιανή ορθόδοξη, γεννημένη το 1953, δηλαδή ήταν 25 ετών όταν παντρεύτηκε και μάλιστα αυτός ήταν ο δεύτερος γάμος της, είχε ελληνική υπηκοότητα και διέμενε στην Αγγλία.
Στα στοιχεία του νυν Υπουργού αναφέρεται πως ήταν γεννημένος το 1957, Ιρανικής καταγωγής, ενώ κι αυτός διέμενε στην Αγγλία. Μάλιστα τόσο τα βαφτίσια του νυν Ιρανού Υπουργού, όσο και ο γάμος, τελέστηκαν από τον πατέρα Ιωάννη Σταθόπουλο.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο ιερέας που τέλεσε τα δύο αυτά μυστήρια ανέφερε πως δεν θυμάται κάτι. «Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια και δεν θυμάμαι. Όμως έχω τελέσει τόσα μυστήρια βαφτίσεων και γάμου από αλλόθρησκους που εν τέλει έγιναν χριστιανοί και δεν μπορώ να έχω εικόνα για το συγκεκριμένο γεγονός. Πάντως τα περισσότερα μυστήρια από αλλόθρησκους έγιναν, γιατί είχαν αγαπήσει κάποιο χριστιανό ή χριστιανή και θέλησαν να αλλάξουν το θρήσκευμά τους», σχολίασε ο Πρωτοσύγκελος κ. Ιωάννης Σταθόπουλος.
Πάντως η όλη ιστορία φαίνεται πως έχει προκαλέσει μεγάλο θόρυβο στις ισλαμικές χώρες και είναι πολύ μεγάλο θέμα, εάν Υπουργός της Κυβέρνησης δεν ασπάζεται το Κοράνι, αλλά τον χριστιανισμό και περισσότερο ακόμα στο Ιραν το οποίο κυβερνάει τα τελευταία θεοκρατικό καθεστώς με φονταμενταλιστικές αρχές.
Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template