Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Μαύρο μέτωπο ενάντια στους ξωμάχους της γης

Πέρα απ’ τα γνωστά τηλεοπτικά παπαγαλάκια, όλες και οι αστικές σημερινές φυλλάδες συστρατεύονται για να συκοφαντήσουν και να προβοκάρουν τους αγροτικούς αγώνες.
«Οι αγρότες καταφεύγουν σε εκβιαστική τακτική σε βάρος του αστικού πληθυσμού. Απαράδεκτη η τακτική των αγροτών», γράφει στην City Press , ο Γ. Κύρτσος, «αδικαιολόγητη η εκβιαστική τακτική που ακολουθούν με τους αποκλεισμούς των δρόμων», υπερθεματίζει το «Εθνος» του Μπόμπολα, ενώ η «Καθημερινή» ζητάει μπάτσους και δικαστές να δώσουν την «λύση»: «Η σημερινή κυβέρνηση έχει τη στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία αντέδρασε με ωριμότητα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα ανεχθεί για πολύ ακόμη να βλέπει τη χώρα σε παράλυση και ομηρία και πως θα εφαρμόσει το νόμο», τονίζει σε κύριο άρθρο της.
Ούτε λέξη για το ποιος οφείλετε για το ξεκλήρισμα του αγροτικού πληθυσμού. Ούτε η παραμικρή αναφορά για την καταλήστευση του μόχθου τους που υφίστανται οι αγρότες από τα καρτέλ των μεγαλεμπόρων και των μεσαζόντων.
Ανακάλυψαν τον «εσωτερικό εχθρό» στις «κρίσιμες στιγμές που περνάει ο ελληνικός λαός» στο πρόσωπο των ξωμάχων της γης.
Αυτή είναι η δουλειά τους θα πείτε. Να κατασκευάζουν ανάλογα της καταστάσεις και έναν «εσωτερικό εχθρό», που αντιστρατεύεται στο «κοινό καλό». Σωστό κι αυτό. Το κακό είναι ότι οι απόψεις που σερβίρουν οι αστικές φυλλάδες βρίσκουν ανταπόκριση αφού η αστική προπαγάνδα κατόρθωσε να κάνει πλατιές μάζες να βλέπουν το «εγώ» και όχι το «εμείς», αφού το συνειδητοποιημένο ταξικό εργατικό κίνημα δεν βρίσκετε και στην καλύτερη του κατάσταση.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template