Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Δωρεάν φροντιστήρια σε άπορους μαθητές στο Βόλο


Δωρεάν διδασκαλία προσφέρουν σε δεκαπέντε περίπου μαθητές φροντιστήρια του νομού Μαγνησίας σε μια κίνηση συμπαράστασης λόγω της οικονομικής δυσχέρειες που βρίσκονται οι οικογένειές τους.

Παράλληλα αρκετά φροντιστήρια του νομού έχουν ρίξει σε ένα βαθμό τις τιμές για τη διδασκαλία των μαθητών, προκείμενου οι οικογένειες να έχουν μια μικρή ελάφρυνση στο γενικότερο οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί την Ελλάδα. Στο μεταξύ έντονα διαμαρτύρονται οι γονείς στη Ζαγορά για τις ελλείψεις δύο δασκάλων στο σχολείο.

Η προσπάθεια του τοπικού συλλόγου φροντιστών για δωρεάν διδασκαλία ανήμπορων οικονομικά μαθητών ξεκίνησε πέρυσι. Ήρθε σε επικοινωνία με την τοπική ένωση γονέων η οποία θα υπεδείκνυε κάποιες περιπτώσεις μαθητών που έχουν οικονομικό πρόβλημα, και αδυνατούν να πάνε φροντιστήριο για να ενισχυθούν διδακτικά.

Τελικά φέτος το εγχείρημα του συλλόγου απέδωσε καρπούς και ήδη δεκαπέντε περίπου μαθητές διδάσκονται δωρεάν σε φροντιστήρια ορισμένα μαθήματα. Μέσα από την Ένωση γονέων, κάποια Ιδρύματα αλλά και τις προσωπικές επαφές των φροντιστών, προέκυψαν δεκαπέντε περιπτώσεις μαθητών που έχουν ανάγκη διδασκαλίας, αλλά τόσο καιρό αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν κάποιο φροντιστήριο λόγω οικονομικής δυσκολίας του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.
Από το Καλά Νέα και την Ελευθεροτυπία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template