Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2010

Στο… ένα μέτρο έφθασε το χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου

Χαράς ευαγγέλια για τους σκιέρ, που την Κυριακή είχαν την ευκαιρία να επιδοθούν στο αγαπημένο τους σπορ, καθώς το χιόνι στην κορυφή του Πηλίου έφτασε στο ένα μέτρο ύψος και, επιτέλους, το Χιονοδρομικό Κέντρο άρχισε να λειτουργεί.
Τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού δέχτηκε το τμήμα Χάνια - Ζαγορά, ενώ στα Χάνια Πηλίου το ύψος του χιονιού ήταν 40 εκατοστά. Μικρότερης έντασης χιονόπτωση και στην Όθρυ, όπου το χιόνι έφτασε στα 25 εκ. και στην Ανάβρα περίπου 20 εκατοστά.
Πάντως λογικό είναι το χιόνι να δημιουργεί προβλήματα, ωστόσο, ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Τσαμπάζης, διαβεβαιώνει ότι όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί.
Σύμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, σήμερα ο καιρός θα παρουσιάσει μικρή ύφεση και την Τετάρτη θα γνωρίζουμε αν θα επιδεινωθεί και πάλι την Παρασκευή.
Στο μεταξύ, όπως δήλωσε η πρόεδρος της «Κενταύρων Όρος» Α.Ε. κ. Τζούλια Τσαλίκη, «καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του χιονοδρομικού κέντρου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην τοπική ανάπτυξη και την τόνωση της τουριστικής προβολής της περιοχής».
«Στόχος μας παραμένει η εξέλιξη του χιονοδρομικού κέντρου, που επιθυμούμε να αποτελέσει πόλο έλξης σε πανελλαδική κλίμακα, σε έναν αναπτυξιακό παράγοντα», ανέφερε η κ. Τσαλίκη.
Επιφυλακή
Στο τμήμα Βόλος - Χάνια, υπάρχουν τρία αποχιονιστικά μηχανήματα της Νομαρχίας, ενώ ισάριθμα βρίσκονται σε επιφυλακή, στο τμήμα Χάνια - Ζαγορά. Αν απαιτηθεί, στις δύο αυτές περιοχές θα μισθωθούν και άλλα αποχιονιστικά. Στο τμήμα Ανήλιο - Χορεύτρα υπάρχουν δύο μηχανήματα κι αν χρειαστεί θα προστεθούν άλλα δύο μηχανήματα.
Τέλος, στο Νεοχωράκι Αλμυρού υπάρχουν δύο μηχανήματα της ΝΑΜ, στον Αλμυρό δύο μηχανήματα της ΝΑΜ και στα Κανάλια δύο μηχανήματα της ΝΑΜ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template