Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2010

ECOMOBILITY 2009-10: Οι μαθητές προτείνουν οικολογική μετακίνηση

Την έβδομη συνεχόμενη χρονιά συμπληρώνει φέτος η Εκστρατεία ECOMOBILITY, που διοργανώνει ο εθελοντικός οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον ECOCITY με τη συμμετοχή και συστράτευση σημαντικών επιστημονικών ιδρυμάτων, οργανισμών και φορέων.
Με το σύνθημα «Οι Μαθητές ερευνούν, οι Πόλεις ενημερώνονται, η Κοινωνία ευαισθητοποιείται», ομάδες μαθητών από είκοσι επτά πόλεις της χώρας μεταξύ αυτών και του Βόλου, μελέτησαν τα προβλήματα που προκαλούν οι συνήθειες και συνθήκες μετακίνησης στην πόλη τους και θα καταθέσουν τρόπους για τη σωστή χρήση των Μέσων Μεταφοράς στην πόλη τους, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις.
Η έναρξη της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10 ανακοινώθηκε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, χθες .
Ο Πρόεδρος του ECOCITY κ. Θάνος Ζαφειρόπουλος παρουσίασε το περιεχόμενο της Εκστρατείας για τη νέα περίοδο και ανακοίνωσε τις πόλεις με τις ομάδες Γυμνασίων που συμμετέχουν, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη σεβασμού της ελευθερίας μετακίνησης των πολιτών.
Στη συνέχεια ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Πανηγυράκης, παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εργασία που πραγματοποιεί κάθε χρόνο το Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών ΜΒΑ OΔΕ & ΜΕ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σχετικά με διαμόρφωση της στάσης των μαθητών στην μετακίνηση και στην περιβαλλοντική συμπεριφορά.
Μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Βλαστός Θάνος τόνισε τον σκοπό της εκστρατείας για τα προβλήματα μετακίνησης στις πόλεις, τα οποία συνεχώς μεγαλώνουν, όχι μόνο από την έλλειψη ορθής αντιμετώπισης αλλά και από την έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης.
Στην διάρκεια της Εκστρατείας ECOMOBILITY 2009-10 ομάδες μαθητών της Γ΄ τάξης Γυμνασίου, ερευνούν την πόλη τους και μελετούν τα προβλήματα που προέρχονται από τον συνήθειες μετακίνησης των πολιτών, την αλόγιστη χρήση των αυτοκινήτων και τις συνθήκες που επικρατούν.
Η καλύτερη εργασία που, θα ανακοινωθεί σε ειδική Τελετή το Σάββατο 17 Απριλίου 2010 και η νικήτρια ομάδα θα φιλοξενηθεί στις Βρυξέλλες από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template