Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2010

Την έδειραν μέσα στο Νοσοκομείο!

Τη βάναυση μεταχείρισή της μέσα στο Νοσοκομείο Βόλου από υπαλλήλους της ιδιωτικής εταιρείας καταγγέλλει ασθενής, νοσηλευόμενη στη Β’ Παθολογική Κλινική.
Η ασθενής, με εμφανή σε σημεία του σώματός της τα σημάδια της επίθεσης που καταγγέλλει ότι δέχθηκε, μετέβη χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου, καταθέτοντας μήνυση σε βάρος πέντε ατόμων.
Το Αστυνομικό Τμήμα, σύμφωνα με πληροφορίες, διέταξε ιατροδικαστική εξέταση, το πόρισμα της οποίας θα επισυναφθεί στο φάκελο της υπόθεσης, που βρίσκεται υπό έρευνα.
Η παθούσα φέρεται να καταγγέλλει ότι παρά το γεγονός της γνωστοποίησης, την αμέσως επόμενη ημέρα, της βίαιης συμπεριφοράς που δέχθηκε στη διοικήτρια του Νοσοκομείου Βόλου, το περιστατικό αποσιωπήθηκε και δεν ενημερώθηκε η αστυνομία. Υπόδειξη που της δόθηκε ήταν να απευθυνθεί στην Αυτοτελή Υπηρεσία Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών, δηλαδή στην Αθήνα (!). Μάλιστα, της χορηγήθηκε η σχετική αίτηση που πρέπει να συμπληρώσει, ώστε η κεντρική υπηρεσία να ερευνήσει την καταγγελία της.
Όσα καταγγέλλει η 47χρονη νοσηλευόμενη στο Νοσοκομείο συνέβησαν, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά της, το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Νυχτερινές ώρες εξήλθε από το θάλαμο της νοσηλείας της, διαμαρτυρόμενοι με φωνές ότι ενοχλούνταν και δεν μπορούσε να ξεκουραστεί από τις ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες ήταν στον ίδιο θάλαμο της Β’ Παθολογικής.
Αρχικά, όπως περιγράφει, την πλησίασαν για να την πείσουν να επιστρέψει στο δωμάτιο, δύο αποκλειστικές νοσηλεύτριες. Η ίδια, όμως, συνέχιζε επίμονα να αντιδρά, ζητώντας να της αλλάξουν δωμάτιο και όπως αναφέρει οι φωνές προκάλεσαν την παρέμβαση της εφημερεύουσας στην Κλινική.
Στον όροφο κλήθηκαν υπάλληλοι της σεκιούριτι, οι οποίοι σύμφωνα με τις καταγγελίες της την άρπαξαν με βίαια και την έσυραν μέσα στο δωμάτιο, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα έδιναν τέλος στο επεισόδιο που δημιουργήθηκε.
Με μελανιές στο χέρι και στο μηρό, η νοσηλευόμενη απευθύνθηκε την επόμενη ημέρα στη διοικήτρια του Νοσοκομείου, όπως περιγράφει στη μήνυσή της, και την ενημέρωσε για όσα συνέβησαν σε βάρος της.
Η διοικήτρια, αντί άλλης απάντησης, της έδωσε στο χέρι την αίτηση που έπρεπε να συμπληρώσει και να καταθέσει σε Υπηρεσία της Αθήνας, η οποία επιλαμβάνεται υποθέσεων σχετικά με τα δικαιώματα των ασθενών.
Χθες, ημέρα που έλαβε εξιτήριο από το Αχιλλοπούλειο, η 47χρονη κατευθύνθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα, υποβάλλοντας μήνυση.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template