Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2010

Συναυλία – αφιέρωμα στον Σταύρο Ξαρχάκο

«50 χρόνια Σταύρος Ξαρχάκος: Τα μεγάλα τραγούδια». Αυτό είναι το θέμα της κεντρικής συναυλίας που διοργανώνει φέτος το Μουσικό Σχολείο Βόλου, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου και ώρα 8:30 μμ, στο Εκθεσιακό Κέντρο Δήμου Βόλου στο Πεδίο Άρεως.
Οι μεγάλες θεματικές συναυλίες που διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Μουσικό Σχολείο Βόλου αποτελούν πια θεσμό και παράδοση στην πόλη καθώς και ένα μείζον καλλιτεχνικό γεγονός για όλους.
Το Μουσικό Σχολείο κάνει φέτος ένα αφιέρωμα στα 50 χρόνια προσφοράς του μεγάλου έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με ένα προσεκτικά επιλεγμένο πρόγραμμα τραγουδιών και μουσικής το οποίο παρακολουθεί τους σημαντικότερους σταθμούς αυτής της μεγάλης και σημαντικής πορείας.
Το πρόγραμμα ξεκινά με τραγούδια από τις αρχές της δεκαετίας του 60, όταν ο νεαρός τότε Σταύρος Ξαρχάκος κάνει τα πρώτα του βήματα στην ελληνική δισκογραφία, το θέατρο και τον κινηματογράφο και καταλήγει στις πιο πρόσφατες δημιουργίες του.
Αγαπημένα και κλασικά πια στο είδος τους τραγούδια ανανεώνονται από τις φρέσκες φωνές και παρουσίες των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Βόλου και αποκτούν πρόσβαση στις νεώτερες γενιές που δεν έχουν βιωματική εμπειρία της κοινωνικής πραγματικότητας εκείνης της εποχής.
Είναι εκπληκτική η απήχηση που έχει η μουσική του Ξαρχάκου σ’ αυτά τα νέα παιδιά με τα τόσο διαφορετικά ακούσματα και τις εμπειρίες μιας ηλεκτρονικής και υπερ-τεχνολογικής πραγματικότητας.
Στη συναυλία συμμετέχουν τα μουσικά σύνολα του σχολείου όπως η Συμφωνική ορχήστρα με μαέστρο τον Ζαφείρη Κουκουσέλη, η Λαϊκή Ορχήστρα με μαέστρο τον Ανδρέα Κατσιγιάννη ο οποίος είναι και ο «καλλιτεχνικός διευθυντής» της συναυλίας, η χορωδία του σχολείου σε διδασκαλία των Βασίλη Αγροκώστα, Ρωξάνης Γιαρέντη, Χριστίνας Γιανέλλου, Φούλης Νεύρου και Ιωάννας Χατζάκη καθώς και το κιθαριστικό σύνολο του σχολείου με υπεύθυνους τους Γιώργο Χατζηπολίτη και Μαρία-Ιλεάνα Μάρδα.
Πληροφορίες-προσκλήσεις: Μουσικό Σχολείο Βόλου, Τέρμα 54ου Συντ. ΕΛΑΣ και Αρσινόης, τηλ: 24210-71096 και 47155.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template