Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Οργή για τις εταιρείες που «κρύβονται» πίσω από φοιτητικά πάρτυ

Σε αλλαγή «στόχου» οδηγείται η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον απόηχο του βραδινού φοιτητικού πάρτυ της παράταξης ΔΑΠ ΝΔΦΚ, στη Θόλο, του κτιρίου Παπαστράτος. Αντί των πειθαρχικών διώξεων των διοργανωτών, εξετάζεται πλέον, η νομική προσφυγή κατά εταιριών που συμμετέχουν στα φοιτητικά πάρτυ.
Το πάρτυ της ΔΑΠ ΝΔΦΚ που προαναγγέλλονταν με αφίσες της φοιτητικής παράταξης για το βράδυ της Πέμπτης, στη Θόλο και που τελικώς πραγματοποιήθηκε, έφερε τα πάνω- κάτω στο θεσσαλικό ΑΕΙ.
Πριν την πραγματοποίηση του πάρτυ, η Πρυτανεία είχε αποστείλει μέσω e-mail στους φοιτητές μήνυμα να μη συμμετέχουν στο πάρτι που δεν έχει την απαιτούμενη άδεια (λόγω αναστολής όλων των πάρτυ έως τις 24 του μήνα με απόφαση της Συγκλήτου), ενώ προειδοποιούσε με πειθαρχικές κυρώσεις τους διοργανωτές σε περίπτωση που δεν το ακύρωναν.
Τελικώς και το πάρτυ έγινε και οι φοιτητές βγήκαν… στον αφρό.
Σε δηλώσεις του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Κων. Γουργουλιάνης, ανέφερε ότι δεν είναι στις διαθέσεις της Πρυτανείας να ασκήσει μέτρα κατά των φοιτητών, παρά το γεγονός ότι υπήρξαν παρόμοιες εισηγήσεις. Αποκαθιστώντας την τάξη στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Πρυτανείας και φοιτητών, ο κ. Γουργουλιάνης, απηύθυνε έκκληση προς όλους για το σεβασμό των αποφάσεων της Συγκλήτου και επίσης υπενθύμισε ότι ο κύριος σκοπός του ακαδημαϊκού χώρου είναι η προσφορά γνώσης, έρευνας και παιδείας.
Ο ίδιος έστρεψε την προσοχή του κατά των εταιριών που «κρύβονται» πίσω από τα φοιτητικά πάρτυ.
«Εμείς δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που λειτουργούν οι εταιρίες και γι’ αυτό θα εξετάσουμε τη χρήση νομικών μέτρων κατά αυτών των εταιριών», υπογράμμισε.
Η... αναδίπλωση πάντως της Πρυτανείας, φαίνεται ότι ικανοποίησε τους φοιτητές. Ο εκπρόσωπος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ, Μπάμπης Παπαδόπουλος, σχολίαζε, ότι «η παράταξη δεν είχε καμία πρόθεση να έρθει σε ρήξη με την Πρυτανεία και το θέμα δημιουργήθηκε λόγω κακής συνεννόησης κάποιων στελεχών της, που αποφάσισαν να οργανώσουν το πάρτυ». Όπως είπε «τέτοιες εκδηλώσεις είναι αρμοδιότητα της γραμματείας δημοσίων σχέσεων της ΔΑΠ που ενημέρωσε καθυστερημένα την διοίκηση της παράταξης και ήταν αργά να ακυρωθεί το πάρτυ, καθώς ήδη είχαν γίνει οι απαραίτητες προετοιμασίες», πρόσθεσε ο ίδιος και αναφερόμενος στην απόφαση της Πρυτανείας, τη σχολίασε απόλυτα ορθολογική «από τη στιγμή που μέτρα δεν επιβάλλονται και εναντίον όσων οργανώνουν καταλήψεις και άλλες μορφές διαδηλώσεων που καταστέλλουν την ακαδημαϊκή ελευθερία».
Με το βλέμμα «κολλημένο» στο ΕΣΠΑ
Εν τω μεταξύ, με το βλέμμα... κολλημένο στο ΕΣΠΑ, εξακολουθεί να βρίσκεται η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αφού τίποτα ακόμη δεν έχει κριθεί.
Σε δηλώσεις του, ο Πρύτανης, κ. Κ. Γουργουλιάνης, αναφέρθηκε στην επικείμενη νέα συνάντηση με την Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, από την οποία θα ζητηθεί να εξασφαλιστεί το σύνολο των εννέα εκατομμυρίων ευρώ για το θεσσαλικό ΑΕΙ. «Τίποτα δεν έχει κριθεί. Οι πόροι είναι διαπραγματεύσιμοι. Και είναι γεγονός ότι χρειάζονται περισσότεροι πόροι για ένα αναπτυσσόμενο ΑΕΙ που βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδος σε τέσσερις πόλεις», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.
Παράλληλα, στο πλαίσιο συνάντησης της Πρυτανείας με τους Διευθυντές των Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έγινε απολογισμός των τρεχόντων ζητημάτων.
Σύντομα το Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης πρόκειται να εγκατασταθεί σε νέα στέγη, στον τέταρτο όροφο του κτιρίου επί της Κουμουνδούρου.
Παράλληλα, αναμένεται η επικύρωση δύο νέων μεγάλων εργολαβιών συντήρησης μέσα στο 2010, ενώ συζητήθηκε και η λειτουργία της Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης, που πρέπει να καλυφθεί μέσα από τον προϋπολογισμό του ιδρύματος.
Τέλος, επί τάπητος έπεσαν και θέματα που αφορούν στις μεταγραφές φοιτητών αλλά και στην προκήρυξη επτά νέων θέσεων ΕΕΔΙΠ και ΕΤΕΠ.
ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template