Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2009

Σπάνια διαδικτυακή «πινακοθήκη» 34.000 έργων από την Interpol!!

Ένα σπουδαίο δώρο στο φιλότεχνο κοινό έκανε η Interpol στην προσπάθειά της να εντοπίσει έργα τα οποία έχουν κλαπεί και αγνοούνται εδώ και δεκαετίες.
Δημιούργησε μία σπάνια διαδικτυακή «πινακοθήκη» που απαριθμεί 34.000 έργα τέχνης και είναι προσβάσιμη σε χρήστες του Ίντερνετ.


Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληκτρολογήσουν στον υπολογιστή τους τη διεύθυνση http://www.interpol.int/Public/WorkOfArt/dbaccess.asp μέσω της οποίας θα καταθέσουν αίτηση για να λάβουν τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης στην ιστοσελίδα.
Μόλις λάβουν τους κωδικούς θα μπορούν να θαυμάσουν από την οθόνη του υπολογιστή τους έργα των Ρέμπραντ, Βερμέερ, Καραβάτζιο, Πικάσο, Σεζάν, Μανέ, Ντεγκά, Νταλί, Χένρι Μουρ και όχι μόνο.

Η «πινακοθήκη» αποτελείται από συνολικά 26 κατηγορίες τέχνης
και καλλιτεχνικών αντικειμένων.


«Θέλαμε η νέα ιστοσελίδα να είναι προσβάσιμη από όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους. Η νέα ιστοσελίδα προορίζεται, βεβαίως, εν μέρει για μουσεία ή εμπόρους τέχνης που μπορεί να έχουν αμφιβολίες για ένα έργο τέχνης που φθάνει σε αυτούς, θα θέλαμε όμως να τη δει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό» σημειώνει ο ντετέκτιβ της Ιντερπόλ Καρλ-Χάιντς Κιντ.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template