Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Απορρίφθηκε η αγωγή Χριστοδουλάκη - ΠΑ.Κ.Ο.Ε. κατά Ντίτορα

Απορρίφθηκε, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου, η αγωγή του Παναγιώτη Χριστοδουλάκη και του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) κατά του αντινομάρχη Νίκου Ντίτορα, όπως ανακοίνωσε ο αντινομάρχης.

Με την αγωγή τους, ο Παναγιώτης Χριστοδουλάκης και το ΠΑΚΟΕ, ζητούσαν από τον Ν. Ντίτορα 800.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση, λόγω ηθικής βλάβης, επικαλούμενοι ότι σε συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει στις 26/10/2007 στα τοπικά ΜΜΕ, με πρόθεση ισχυρίστηκε γι’ αυτούς γεγονότα προδήλως ψευδή και συκοφαντικά άκρως δυσφημιστικά και ικανά να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή τους.

Ο κ. Ντίτορας θύμισε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν η Νομαρχιακή Αρχή δεν έκανε απευθείας ανάθεση στο ΠΑΚΟΕ μελέτης για περιβαλλοντικά θέματα και την αέρια ρύπανση, ύψους 280.000 €, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει σειρά ενεργειών του ΠΑΚΟΕ κατά της Νομαρχίας.

Τότε ο κ. Ντίτορας, εκτόξευσε βαρείς χαρακτηρισμούς κατά του κ. Χριστοδουλάκη, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να προχωρήσει σε αγωγή.

Η απόφαση
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου με την απόφασή του έκρινε ότι όσα γεγονότα ανέφερε στην επίμαχη συνέντευξή του ο κ. Ντίτορας είναι αληθή, ενώ για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε, έκανε δεκτή την ένσταση του κ. Ντίτορα ότι προέβη σ’ αυτούς «από δικαιολογημένο ενδιαφέρον, στα πλαίσια της θεσμικής του λειτουργίας ως Αντινομάρχη Μαγνησίας και της εξ’ αυτής υποχρέωσής του ενημέρωσης του κοινού και αποκατάστασης της σύγχυσης που προκλήθηκε για ζήτημα που άπτεται κυρίως της δημόσιας υγείας», αποδεχόμενη μάλιστα ότι «το μέτρο του λόγου του ήταν αντικειμενικό και ανάλογο των δηλώσεων των εναγόντων, εντός του πλαισίου των θεμιτών ορίων ενός πολιτικού διαλόγου και μιας δημόσιας αντιπαράθεσης στην οποία ο εναγόμενος υπερασπίστηκε κυρίως την περιβαλλοντολογική πολιτική που ασκούσε ως καθ’ ύλην αρμόδιος, η οποία κλονίστηκε από τις έρευνες των εναγόντων αδικαιολογήτως κατά την κρίση του».

Για απόφαση - κόλαφο όχι μόνο για τον κ.Χριστοδουλάκη, αλλά και για όλους όσοι εμπορεύονται την περιβαλλοντική ευαισθησία, έκανε λόγο ο κ. Ντίτορας, ενώ ο δικηγόρος του Πάνος Σκοτινιώτης, που χειρίστηκε την υπόθεση, επισήμανε ότι πρόκειται για απόφαση άψογα τεκμηριωμένη και με ιδιαίτερο νομικό αλλά και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template