Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Συνδικάτο Μετάλλου: Οργανωμένη επίθεση από εργοδότες κι ''εργοδοτικούς''

Οργανωμένη επίθεση για να σωπάσει η φωνή του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε διάφορους εργοστασιακούς χώρους, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, χθες, τα μέλη του Συνδικάτου Γ. Ρούσσας, Βασ. Λινάρδος και Αχ. Αργατζόπουλος.
Οι εξελίξεις στην εταιρία «Κανάκης Α.Ε» αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στη ΒΕΜΕΚΕΠ και στη ΜΕΤΚΑ, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τον Γ. Ρούσσα «η οργανωμένη επίθεση που δέχεται το Συνδικάτο Μετάλλου δεν θα περάσει». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιστολή που έλαβαν, οι επί πέντε μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Κανάκης Α.Ε», σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση κρίνει ότι «η διαδικασία που επέλεξαν για να προβούν σε επίσχεση δεν είναι νομότυπη, δεν ασκείται ως εκ του νόμου προβλέπεται». Η επιχείρηση καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους για να υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις. «Εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι» απαντούσε ο Γ. Ρούσσας.
Σε ότι αφορά τη ΒΕΜΕΚΕΠ κατήγγειλε ότι «επιχειρήθηκε να καθαιρεθεί με απόφαση γενικής συνέλευσης ο συνδικαλιστής Αχιλλέας Αργατζόπουλος-μέλος του «Μήτσου Παπαρήγα» διότι προσπάθησε να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων καταγγέλλοντας «μαύρη εργασία» στη συγκεκριμένη επιχείρηση».
Τέλος κατήγγειλε προσπάθεια να «χτυπηθεί» το μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Κ. Στεργίου ο οποίος κατεβαίνει επικεφαλής ψηφοδελτίου στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.
Έκανε λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και για «ωμή» παρέμβαση της εταιρίας». «Η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη δράση του και επιχείρησε να ανατρέψει μια κατάσταση τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους» είπε και πρόσθεσε «τέτοιες λογικές δεν θα περάσουν».
Από την πλευρά του ο Βασ. Λινάρδος ανέφερε πως η απάντηση των εργαζομένων της «Κανάκης Α.Ε.» απέναντι στην εταιρία θα είναι εξίσου σκληρή όσο και η επιστολή που επέλεξε να αποστείλει στους επί πέντε μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. «Δεν φτάνει που παραμένουμε απλήρωτοι η εταιρία προσπαθεί με αστείες μεθόδους να μας κάνει να επιστρέψουμε στην εργασία» είπε και συμπλήρωσε «ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου η επιχείρηση επιχειρεί να μεταθέσει σε εμάς τις ευθύνες. Πλέον δεν θεωρούμε ότι θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό αποδεικνύουν με τις πράξεις τους».
Σε ότι αφορά το θέμα που ανέκυψε στη ΒΕΜΕΚΕΠ ο Αχ. Αργατζόπουλος δήλωσε «Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθάνε το εργατικό κίνημα, ούτε τιμούν ορισμένους «συνδικαλιστές» που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Οι συνδικαλιστές θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης έχουμε υποχρέωση να τις διατηρήσουμε».
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template