Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Συνδικάτο Μετάλλου: Οργανωμένη επίθεση από εργοδότες κι ''εργοδοτικούς''

Οργανωμένη επίθεση για να σωπάσει η φωνή του Συνδικάτου Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» σε διάφορους εργοστασιακούς χώρους, κατήγγειλαν σε συνέντευξη Τύπου, χθες, τα μέλη του Συνδικάτου Γ. Ρούσσας, Βασ. Λινάρδος και Αχ. Αργατζόπουλος.
Οι εξελίξεις στην εταιρία «Κανάκης Α.Ε» αλλά και τα πρόσφατα γεγονότα στη ΒΕΜΕΚΕΠ και στη ΜΕΤΚΑ, αποτέλεσαν τα βασικά σημεία της συνέντευξης Τύπου.
Σύμφωνα με τον Γ. Ρούσσα «η οργανωμένη επίθεση που δέχεται το Συνδικάτο Μετάλλου δεν θα περάσει». Ο ίδιος αναφέρθηκε και στην πρόσφατη επιστολή που έλαβαν, οι επί πέντε μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στην «Κανάκης Α.Ε», σύμφωνα με την οποία η επιχείρηση κρίνει ότι «η διαδικασία που επέλεξαν για να προβούν σε επίσχεση δεν είναι νομότυπη, δεν ασκείται ως εκ του νόμου προβλέπεται». Η επιχείρηση καλεί τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους για να υπάρξουν ευνοϊκές εξελίξεις. «Εκεί που μας χρωστούσαν θέλουν να μας πάρουν και το βόδι» απαντούσε ο Γ. Ρούσσας.
Σε ότι αφορά τη ΒΕΜΕΚΕΠ κατήγγειλε ότι «επιχειρήθηκε να καθαιρεθεί με απόφαση γενικής συνέλευσης ο συνδικαλιστής Αχιλλέας Αργατζόπουλος-μέλος του «Μήτσου Παπαρήγα» διότι προσπάθησε να υπερασπίσει τα συμφέροντα των εργαζομένων καταγγέλλοντας «μαύρη εργασία» στη συγκεκριμένη επιχείρηση».
Τέλος κατήγγειλε προσπάθεια να «χτυπηθεί» το μέλος του Συνδικάτου Μετάλλου Κ. Στεργίου ο οποίος κατεβαίνει επικεφαλής ψηφοδελτίου στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη νέας διοίκησης στο εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ.
Έκανε λόγο για «προσπάθεια τρομοκράτησης του οργανωμένου συνδικαλιστικού κινήματος και για «ωμή» παρέμβαση της εταιρίας». «Η εργοδοσία ενοχλήθηκε από τη δράση του και επιχείρησε να ανατρέψει μια κατάσταση τρομοκρατώντας τους εργαζόμενους» είπε και πρόσθεσε «τέτοιες λογικές δεν θα περάσουν».
Από την πλευρά του ο Βασ. Λινάρδος ανέφερε πως η απάντηση των εργαζομένων της «Κανάκης Α.Ε.» απέναντι στην εταιρία θα είναι εξίσου σκληρή όσο και η επιστολή που επέλεξε να αποστείλει στους επί πέντε μήνες απλήρωτους εργαζόμενους. «Δεν φτάνει που παραμένουμε απλήρωτοι η εταιρία προσπαθεί με αστείες μεθόδους να μας κάνει να επιστρέψουμε στην εργασία» είπε και συμπλήρωσε «ενώ οι εργαζόμενοι προσπαθούν να πραγματοποιηθεί συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας για να δοθεί λύση στο πρόβλημα και να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου η επιχείρηση επιχειρεί να μεταθέσει σε εμάς τις ευθύνες. Πλέον δεν θεωρούμε ότι θέλουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας. Αυτό αποδεικνύουν με τις πράξεις τους».
Σε ότι αφορά το θέμα που ανέκυψε στη ΒΕΜΕΚΕΠ ο Αχ. Αργατζόπουλος δήλωσε «Τέτοιες ενέργειες δεν βοηθάνε το εργατικό κίνημα, ούτε τιμούν ορισμένους «συνδικαλιστές» που λειτουργούν με τέτοιο τρόπο. Οι συνδικαλιστές θα έπρεπε να είναι θεματοφύλακες των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Τις κατακτήσεις της εργατικής τάξης έχουμε υποχρέωση να τις διατηρήσουμε».
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template