Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Ανακαλούνται οι άδειες ταξί και η Νομαρχία κωλυσιεργεί στην επίλυση του προβλήματος

Στη νομαρχιακή επιτροπή για θέματα Ε.Δ.Χ «σέρνεται» το θέμα της επαναχορήγησης των 15 αδειών ταξί που εκδόθηκαν το 2001.
Η αιτιολογία «των νομικών εμπλοκών» που ανέβαλε τρεις φορές έως σήμερα τη συζήτηση του θέματος, επιβεβαιώνει τη θέση μας ότι η ακολουθούμενη διαδικασία είναι «έωλη και μετέωρη νομικά» δήλωναν σε συνέντευξη Τύπου, χθες, εκπρόσωποι του Σωματείου Οδηγών- Υπαλλήλων ταξί «Η ΑΡΓΩ».
Μονόδρομος για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος που έχει χωρίσει σε αντίπαλα στρατόπεδα τους ιδιοκτήτες ταξί, η νομοθετική ρύθμιση, με τους εκπροσώπους του Σωματείου να προειδοποιούν τη Νομαρχιακή Αρχή πως «οποιαδήποτε ενέργεια για χορήγηση ολόκληρων αδειών μέσω «φωτογραφικού» διαγωνισμού θα τους βρει απέναντι»
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Τροχαία καλείται να αφαιρέσει τις πινακίδες από δέκα ταξί, μετά την έκδοση σχετικής απόφασης του Εφετείου, εξέλιξη που δρομολογήθηκε χθες. Όσον αφορά τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, συγκαλεί την επιτροπή για θέματα Ε.Δ.Χ. την άλλη εβδομάδα (Παρασκευή).
Σε εκκρεμότητα παραμένει έως σήμερα το θέμα των αδειών ταξί που χορηγήθηκαν το 2001. Οριστική λύση μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από νομοθετική ρύθμιση, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Συνδέσμου Οδηγών- Υπαλλήλων Ταξί «Η ΑΡΓΩ» Βασ. Σύρος (πρόεδρος), Αντ. Καραγκούνης (γεν. γραμματέας) και Μιχ. Ματζαβίνος (μέλος.
Την κατά πλειοψηφία απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Μαγνησίας για α) επαναχορήγηση των επίμαχων αδειών, μέσω της διαδικασίας επανασύστασης της γνωμοδοτικής επιτροπής, και β) για διερεύνηση της δυνατότητας νομοθετικής ρύθμισης του ζητήματος, υπενθύμισε ο Μιχ. Ματζαβίνος.
Η νομοθετική ρύθμιση, αποτελούσε και πρόταση του Σωματείου «Η ΑΡΓΩ» που θεωρούσε ότι «οποιαδήποτε άλλη διαδικασία θα οδηγούσε σε ατέλειωτες δικαστικές διαμάχες».
Σύμφωνα με τον Μιχ. Ματζαβίνο, μετά από αρκετές προσπάθειες τα μέλη του Σωματείου κατάφεραν να συναντηθούν την Δευτέρα με την αντινομάρχη Ευη Αδαμάκη προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της επαναχορήγησης των αδειών που έχει σκοντάψει στη νομαρχιακή επιτροπή για θέματα Ε.Δ.Χ.
Η συνεδρίαση έχει αναβληθεί τρεις φορές καθώς νομικά ζητήματα φαίνεται να «μπλοκάρουν» τη λήψη απόφασης.
«Η συγκεκριμένη τοποθέτηση της αρμόδιας αντινομάρχη, επιβεβαιώνει την αρχική θέση του Σωματείου μας, ότι η όλη διαδικασία, είναι έωλη και μετέωρη νομικά» δήλωσε ο Μιχ. Ματζαβίνος και πρόσθεσε «δυστυχώς, η αντινομάρχης άφησε ορθάνοιχτο το ζήτημα επαναχορήγησης αυτών των 15 αδειών, ως ολόκληρες, παρά το γεγονός ότι το ζήτημα αυτό έχει κριθεί τελεσίδικα από τα Διοικητικά Δικαστήρια. Η χορήγηση των αδειών πρέπει να γίνει σε ιδανικά μερίδια (δηλαδή μισές). Ταυτόχρονα, επισημάναμε το γεγονός ότι από το Διοικητικό Εφετείο της Λάρισας έχουν ήδη ξεκινήσει οι διαδικασίες ανάκλησης της αναστολής εκτέλεσης της πρωτόδικης απόφασης, που σημαίνει ότι με την καθαρογραφή αυτών των αποφάσεων και την κοινοποίηση προς τους ενδιαφερόμενους, η Νομαρχιακή Αρχή θα είναι υποχρεωμένη άμεσα και σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις, να προχωρήσει στην ανάκληση των αδειών». Αποτέλεσμα να βρεθούν στο δρόμο 25 οικογένειες, υπογράμμισε.
Ο Μιχ. Ματζαβίνος υποστήριξε ότι η υπόθεση των αδειών ταξί, από την αρχή της δικαστικής διαδικασίας -μετά την απόφαση του πρώην Νομάρχη για ανάκληση των αδειών- «σαλαμοποιήθηκε». «Το αλαλούμ διευκολύνει τη Νομαρχιακή Αρχή να έχει το χαμηλότερο δυνατό πολιτικό κόστος» ανέφερε.
Σημείωσε πως η νομοθετική ρύθμιση που θα διασφαλίσει ότι οι άδειες δεν θα χαθούν και ότι θα δοθούν σε ιδανικά μερίδια, δηλαδή σε 30 δικαιούχους, αποτελεί μονόδρομο και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να κινηθεί η Νομαρχιακή Αρχή. Το Σωματείο Οδηγών- Υπαλλήλων ταξί δηλώνει έτοιμο να παράσχει κάθε βοήθεια στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος μέσω νομοθετικής ρύθμισης προειδοποιώντας ωστόσο ότι «σε κάθε άλλη περίπτωση και σε οποιαδήποτε προοπτική επιστροφής στο καθεστώς των ολόκληρων αδειών θα υπάρξουν αντιδράσεις».
«Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι σε μια τέτοια διαδικασία για χορήγηση ολόκληρων των αδειών πρέπει να διενεργηθεί κλειστός διαγωνισμός ο οποίος θα είναι «φωτογραφικός».
Σε μια ενδεχόμενη τέτοια κίνηση της Νομαρχιακής Αρχής εμείς απαντάμε ότι θα προσβάλλουμε τις συμμετοχές αυτές. Δεν θα δεχτούμε ότι κάποιοι πολίτες είναι πιο πολίτες από τους άλλους» κατέληξε ο Μιχ. Ματζαβίνος.
Ειρήνη Καραμήτσου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template