Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Πορείες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από φοιτητές και μαθητές


Το πρώτο συλλαλητήριο μετά την έναρξη του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, μαθητές και φοιτητές στα Προπύλαια.
Μεταξύ των αιτημάτων φοιτητών και μαθητών είναι η αύξηση των δαπανών για την Παιδεία, η μη αναγνώριση των κολεγίων, καθώς και η κάλυψη κενών θέσεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Οι κενές θέσεις που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και οι ελλείψεις σε υλικοτεχνικές υποδομές αποτελεί και τη βασική αιτία που πάνω από 30 σχολεία στη Θεσσαλονίκη τελούν υπό κατάληψη.
Πορεία διαμαρτυρίας για την αδειοδότηση των κολεγίων και τον κίνδυνο ιδιωτικοποίησης της Φοιτητικής Λέσχης πραγματοποίησαν και φοιτητές του ΑΠΘ, με απόφαση γενικών συνελεύσεων οκτώ Φοιτητικών Συλλόγων.
Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο Πολυτεχνείο και η πορεία κατέληξε στο Διοικητήριο (πρώην ΥΜΑ-Θ), ενώ προηγουμένως πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από αδειοδοτημένο κολέγιο της Θεσσαλονίκης.
Η υπουργός Παιδείας έχει διαβεβαιώσει ότι εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα για την κάλυψη των θέσεων.
* Στις 2 το μεσημέρι γονείς μαθητών της Ανατολικής Αττικής και εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Παιδείας, με κύριο θέμα τις κενές θέσεις.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template