Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Επιβολή κοινωφελούς εργασίας για τα επεισόδια του Δεκέμβρη!!!


Επίπληξη και παροχή κοινωφελούς εργασίας στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων Βόλου επέβαλε το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Βόλου στους πέντε μαθητές, που κατηγορήθηκαν ότι συμμετείχαν ενεργά στα επεισόδια που προκλήθηκαν στις κινητοποιήσεις 6 και 9 Δεκεμβρίου 2008 στο Βόλο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον θανάσιμο τραυματισμό του 15χρονου Αλέ-ξη από αστυνομικό.
Στην απόφαση του Δικαστηρίου έπαιξε μεγάλο ρόλο το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι δεν απασχόλησαν στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές, αλλά και η άποψη που διατύπωσε κοινωνική λειτουργός, σύμφωνα με την οποία οι ανήλικοι δεν παρουσιάζουν δείγματα παραβατικής συμπεριφοράς.
Από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων έγινε δεκτό ότι οι κατηγορούμε-νοι περισσότερο συμμετείχαν από περιέργεια στις «επίμαχες» κινητοποιήσεις και ίσως οι τέσσερις εξ αυτών να παρασύρθηκαν σε πιο ακραίες εκδη-λώσεις, που καμία σχέση όμως είχαν με τα έκτροπα, που συνέβησαν.
Η δίκη διεξήχθη σε ξεχωριστή αίθουσα από αυτή που χρησιμοποιήθηκε για τις υπόλοιπες υποθέσεις του Μονομελούς Ανηλίκων. Κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής της αστυνομικοί υπάλληλοι επιτηρούσαν τον εξωτερικό χώρο του Δικαστηρίου. Στην πλατεία Ελευθερίας τουλάχιστον 30-40 μαθητές και φοιτητές διαμαρτύρονταν για τη δίκη των ανηλίκων.
Απολογούμενοι στο Δικαστήριο οι τέσσερις κατηγορούμενοι παραδέχτηκαν ότι είχαν συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, μικρή όμως και αρνήθηκαν ότι πήραν μέρος στα έκτροπα. Ο πέμπτος κατηγορούμενος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε είδους συμμετοχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανήλικοι κατηγορούνταν για στάση, διατάραξη της κοινής ειρήνης και παράνομη οπλοφορία ξύλινων και μεταλλικών ροπάλων.
Ειδικότερα οι ανήλικοι κατηγορήθηκαν ότι στις 6 Δεκεμβρίου συμμετείχαν σε δημόσια συνάθροιση πλήθους και με ενωμένες δυνάμεις βιαιοπράγησαν. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε πορεία από φοιτητές και άλλες συλλογικότητες κατά τη διάρκεια της οποίας προσέγγισαν το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου κι έριξαν μεγάλο αριθμό λίθων εναντίον των εγκαταστάσεων του Τμήματος κι εναντίον των αστυνομικών εξυβρίζοντάς τους. Η πορεία κατέληξε στο Δικαστικό Μέγαρο όπου οι ανήλικοι κατηγορήθηκαν ότι παραβίασαν με μία μεταλλική ράβδο την είσοδο των Δικαστηρίων εισήλθαν στον εσωτερικό χώρο και προκάλεσαν ζημιές στους υαλοπίνακες. Εις βάρος των ανηλίκων σχηματίστηκαν κατηγορίες και για συμμετοχή τους στην πορεία στις 9 Δεκεμβρίου, όπου έδρασαν με πανομοιότυπο με τον προαναφερόμενο τρόπο.
Η Εισαγγελέας έδρας πρότεινε να καταδικαστούν οι ανήλικοι με βάση τις κατηγορίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, όμως ο πρόεδρος του Δικαστηρίου αποφάσισε να διαχωρίσει τη συμμετοχή των ανηλίκων στις κινητοποιήσεις από τα έκτροπα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια αυτών.
Η απόφαση του Δικαστηρίου χαρακτηρίστηκε από δικαστικούς κύκλους πρωτοποριακή, στο κομμάτι εκείνο που αφορά στην επιβολή παροχής κοινωφελούς εργασίας. Οι δύο ανήλικοι είναι υποχρεωμένοι να εργαστούν Σάββατο για τρεις ώρες στη Στέγη Φιλοξενίας Ανηλίκων και οι τρεις για δύο ώρες.
Κατερίνα Μαρούγκα
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template