Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας του Carrefour, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο πολυκατάστημα Carrefour-Μαρινόπουλος, στο χώρο των πρώην αποθηκών της ΚΥΔΕΠ στο Βόλο, όπως προκύπτει από τα έγγραφα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου Βόλου. Την ανάκληση άδειας λειτουργίας του πολυκαταστήματος ζητάει ο Εμπορικός Σύλλογος που προειδοποιεί με μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου.
Από την αυτοψία του τμήματος πολεοδομίας του Δήμου Βόλου προέκυψε ότι έγινε κατασκευή - μετατροπή ανοικτού στεγάστρου σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο χωρίς οικοδομική άδεια κατά παράβαση και τοποθέτηση πλακιδίων σε χώρο αποθήκης χωρίς έγκριση εργασιών.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έγγραφο του τμήματος πολεοδομίας διαπιστώθηκε κλείσιμο ανοιχτού στεγάστρου και μετατροπή σε κλειστό αποθηκευτικό χώρο. Επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 32.434,28 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 1.621,71 ευρώ. Για την τοποθέτηση πλακιδίων επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 47.520 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 23.760 ευρώ.
Έτσι, μετά και τις παρεμβάσεις στο χώρο η έκταση του πολυκαταστήματος ξεπερνάει τα 3.500 τ.μ., όταν εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος απαγορεύεται η λειτουργία καταστημάτων έκτασης μεγαλύτερης των 1500τ.μ.
Όπως αναφέρεται στο έγγραφο της πολεοδομίας ο ενδιαφερόμενος μπορεί να υποβάλλει ένσταση εντός 30 ημερών με σκοπό τη μείωση των προστίμων κατά 30%. Σε περίπτωση που περάσει άπρακτη η προθεσμία οι αυθαίρετες κατασκευές θα κατεδαφιστούν και τα πρόστιμα θα καταστούν οριστικά.
Από την έκθεση αυτοψίας όμως προκύπτει ακόμη ένα θέμα, της άδειας λειτουργίας.
Όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου Νέας Ιωνίας, κ. Αλέξανδρος Μαγαλιός, για το πολυκατάστημα δεν εκδόθηκε νέα άδεια λειτουργίας αλλά εκδόθηκε σε αντικατάσταση της προηγούμενης, αφού στον ίδιο χώρο λειτουργούσαν μέχρι πρότινος, οι αποθήκες άλλου σούπερ μάρκετ. «Ωστόσο, από την στιγμή που έγιναν οι παρεμβάσεις στο χώρο, όπως διαπιστώθηκε και από το τμήμα Πολεοδομίας, έπρεπε να εκδοθεί νέα άδεια λειτουργίας» σημειώνει ο ίδιος.
«Εφόσον αυτό δεν έγινε, ζητάμε να γίνει αμέσως η ανάκληση της προηγούμενης άδειας» δηλώνει ο κ. Μαγαλιός και κάνει γνωστό ότι «εάν μέχρι την επόμενη Τρίτη δεν γίνει το αίτημα μας δεκτό τότε θα προχωρήσουμε σε μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου».
Η άδεια εκδόθηκε στις 10 Αυγούστου από το Τμήμα Αδειών Καταστημάτων της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου με τα εξής τμήματα: είδη παντοπωλείου, οπωροπωλείου, τυροκομικών, αλλαντικών, κατεψυγμένων ειδών, εμφιαλωμένων ποτών, ειδών καθαρισμού, ειδών νοικοκυριού, καλλυντικών, ειδών ένδυσης-υπόδησης και παιχνιδιών.
Τονίζεται δε, ότι η άδεια εκδόθηκε «εφόσον δεν έχει γίνει μεταφορά, επέκταση, αλλαγή ή ουσιώδης τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος». Μάλιστα σε προηγούμενο έγγραφο της ίδιας υπηρεσίας που υπογράφει ο δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, στο οποίο υπάρχει η έγκριση της άδειας λειτουργίας του καταστήματος, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι αυτή είναι «άκυρη σε περίπτωση μεταφοράς, επεκτάσεως, αλλαγής ιδιοκτητών, μεταβίβασης ή ουσιώδους τροποποίησης των υγειονομικών όρων λειτουργίας του καταστήματος με εξαίρεση την κληρονομική μεταβίβαση της άδειας».
Παράλληλα σύμφωνα με τις χρήσεις γης ο χώρος είναι καθορισμένος είτε για τη λειτουργία αποθηκευτικών χώρων, είτε για την ανέγερση εκπαιδευτικών κτιρίων» ισχυρίζεται ο ίδιος.
«Παραβλέπουμε όλες τις διαπιστωμένες πλέον παραβάσεις και μένουμε σε αυτή της άδειας λειτουργίας» αναφέρει ο κ. Μαγαλιός δηλώνοντας ότι ο εμπορικός κόσμος της πόλης «ζητάει την ανάκληση της άδειας και την έκδοση νέας από το Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου». «Διαφορετικά οι υπεύθυνοι ας απολογηθούν στη δικαιοσύνη» καταλήγει ο ίδιος σε δηλώσεις του.
Σόνια Χατζοπούλου
Από την εφημερίδα Νέος Τύπος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template