Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Στο «κόκκινο» τα έργα των ΜεσογειακώνΣτο «κόκκινο» βρίσκονται τα αθλητικά έργα και τα έργα υποδομής, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, σύμφωνα με την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, που ζητά από τους πολιτικούς και τους φορείς να κινητοποιηθούν, διότι ο χρόνος «δεν περισσεύει».

Βασικός στόχος για την πόλη, θα πρέπει να είναι η μεταμεσογειακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα γίνουν, οι υποδομές που θα δημιουργηθούν για αναβάθμιση της πόλης, η προστασία του περιβάλλοντος και η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο και την γραμματέα της Αντιπροσωπείας Γραμματή Μπακλατζή και Κατερίνα Σάχου.
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, τα χρονοδιαγράμματα των βασικών αθλητικών έργων και των έργων υποδομής, βρίσκονται στον αέρα.

Η πρόεδρος επισήμανε ότι, παρά τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις «ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας να είναι στον αέρα, ένα γεγονός τέτοιου οικονομικού μεγέθους είναι στο περίπου, ένα γεγονός τέτοιας αξίας για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής είναι αναξιοποίητο, ένα γεγονός τέτοιας προοπτικής για τη διασύνδεση αθλητισμού και περιβάλλοντος είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το περιβάλλον».

Η Αντιπροσωπεία εκτιμά ότι πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί και να εκπονηθεί η μελέτη του Κωπηλατοδρόμιου της Κάρλας, ενώ πρέπει να προκηρυχτεί η μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία εξασφάλισης εκτάσεων και αδειοδοτήσεων για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Βόλου.Για το Μεσογειακό χωριό αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα του βιοκλιματικού κι ενεργειακού σχεδιασμού και απορρίφθηκε η λύση της μελέτης-κατασκευής που προωθεί ο ΟΕΚ. Ακόμη έγινε λόγος επιτάχυνσης των ενεργειών για να δημοπρατηθούν τάχιστα το έργο του προαστιακού Βόλου – Λάρισας, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού με είσοδο από το Σωρό και έξοδο στην Αγριά, ο δρόμος Βόλου – Βελεστίνου, που ανήκει στη σύνδεση με τον Ε-65 με παράλληλα καλύτερα πρόσβαση προς το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας και να γίνει η συντήρηση των βασικών οδικών συνδέσεων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, όπου θα γίνεται και η διέλευση των αθλητών και των επισκεπτών.

Η κα Μπακλατζή, επισήμανε την ανάγκη για βελτίωση του αστικού ιστού της πόλης αλλά και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, για το οποίο ο Δήμος Βόλου .

Τέλος, θεωρείται επιβεβλημένο στη σύσταση της οργανωτικής και εκτελεστικής επιτροπής το ΤΕΕ Μαγνησίας να εκπροσωπείται θεσμικά.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template