Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Στο «κόκκινο» τα έργα των Μεσογειακών



Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα αθλητικά έργα και τα έργα υποδομής, για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, σύμφωνα με την Αντιπροσωπεία του ΤΕΕ Μαγνησίας, που ζητά από τους πολιτικούς και τους φορείς να κινητοποιηθούν, διότι ο χρόνος «δεν περισσεύει».

Βασικός στόχος για την πόλη, θα πρέπει να είναι η μεταμεσογειακή χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα γίνουν, οι υποδομές που θα δημιουργηθούν για αναβάθμιση της πόλης, η προστασία του περιβάλλοντος και η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο και την γραμματέα της Αντιπροσωπείας Γραμματή Μπακλατζή και Κατερίνα Σάχου.
Σύμφωνα με την αντιπροσωπεία, τα χρονοδιαγράμματα των βασικών αθλητικών έργων και των έργων υποδομής, βρίσκονται στον αέρα.

Η πρόεδρος επισήμανε ότι, παρά τις μέχρι σήμερα δεσμεύσεις «ένα γεγονός τέτοιας εμβέλειας να είναι στον αέρα, ένα γεγονός τέτοιου οικονομικού μεγέθους είναι στο περίπου, ένα γεγονός τέτοιας αξίας για την ανάδειξη και προβολή της περιοχής είναι αναξιοποίητο, ένα γεγονός τέτοιας προοπτικής για τη διασύνδεση αθλητισμού και περιβάλλοντος είναι άλλη μια χαμένη ευκαιρία για το περιβάλλον».

Η Αντιπροσωπεία εκτιμά ότι πρέπει άμεσα να προκηρυχθεί και να εκπονηθεί η μελέτη του Κωπηλατοδρόμιου της Κάρλας, ενώ πρέπει να προκηρυχτεί η μελέτη και να ξεκινήσει η διαδικασία εξασφάλισης εκτάσεων και αδειοδοτήσεων για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο Βόλου.



Για το Μεσογειακό χωριό αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να γίνει στα πρότυπα του βιοκλιματικού κι ενεργειακού σχεδιασμού και απορρίφθηκε η λύση της μελέτης-κατασκευής που προωθεί ο ΟΕΚ. Ακόμη έγινε λόγος επιτάχυνσης των ενεργειών για να δημοπρατηθούν τάχιστα το έργο του προαστιακού Βόλου – Λάρισας, η ολοκλήρωση του Περιφερειακού με είσοδο από το Σωρό και έξοδο στην Αγριά, ο δρόμος Βόλου – Βελεστίνου, που ανήκει στη σύνδεση με τον Ε-65 με παράλληλα καλύτερα πρόσβαση προς το κωπηλατοδρόμιο της Κάρλας και να γίνει η συντήρηση των βασικών οδικών συνδέσεων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, όπου θα γίνεται και η διέλευση των αθλητών και των επισκεπτών.

Η κα Μπακλατζή, επισήμανε την ανάγκη για βελτίωση του αστικού ιστού της πόλης αλλά και της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, για το οποίο ο Δήμος Βόλου .

Τέλος, θεωρείται επιβεβλημένο στη σύσταση της οργανωτικής και εκτελεστικής επιτροπής το ΤΕΕ Μαγνησίας να εκπροσωπείται θεσμικά.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template