Την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής έλαβε η κυβέρνηση, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συζήτησης, επί των προγραμματικών δηλώσεών της. Μετά την ονομαστική ψηφοφορία, οι 160 βουλευτές της συμπολίτευσης ψήφισαν ΝΑΙ και οι 140 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης ψήφισαν ΟΧΙ.
Νωρίτερα, απαντήσεις, στην ουσία των επικρίσεων, που δέχθηκε εκ δεξιών και αριστερών, κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, έδωσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, καλώντας παράλληλα, το σύνολο των πολιτικών τάσεων σε «συμμετοχή και ευθύνη».
Ο κ. Παπανδρέου, στην αρχή της ομιλίας του, παρουσίασε τις θέσεις του για τον εκτροχιασμό της ελληνικής οικονομίας, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση της ΝΔ ενόψει της κρίσης, δεν έλαβε μέτρα για την τόνωση της πραγματικής οικονομίας όπως οι άλλες χώρες, δηλαδή με τη χρήση του κρατικού παρεμβατισμού και την κεϋνσιανή οικονομική θεωρία, αλλά μείωσε τις δημόσιες επενδύσεις και βοήθησε τις τράπεζες, χωρίς στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα μάλιστα, ορισμένες από τις πρώτες να επιβάλουν ακόμα δυσμενέστερους όρους. Η κατάληξη όλων αυτών, ήταν να στεγνώσει η αγορά, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση δανειζόταν «διπλασιάζοντας το χρέος μέσα σε 6 μόλις χρόνια».
«Λεφτά, λοιπόν, υπήρχαν, λεφτά απ' το δανεισμό, από το ΕΣΠΑ, από την ακίνητη περιουσία του Δημοσίου, τις κερδοφόρες επιχειρήσεις του Δημοσίου όπως ο ΟΤΕ», συνέχισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε: «Δεν ήταν το πρόβλημα τα λεφτά, αλλά το πού πήγαν τα λεφτά. Θα λύσουν το πρόβλημά μας τα 500 εκ. ευρώ, που εξοικονομήσαμε από τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους; Ζητάτε να πληρώσουν τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας τη διεθνή ύφεση για την ευνοιοκρατία των τελευταίων ετών; Το πρόβλημα δεν είναι αν είμαστε δυσάρεστοι, αλλά για ποιους. Δημιουργήθηκαν εκατοντάδες νέες επιτροπές και υπηρεσίες, με διοικήσεις με υπέρογκες απολαβές, με αποτέλεσμα μια ετήσια επιβάρυνση του κράτους 230 εκ. ευρώ».
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για «προγραμματική αντιπολίτευση» και συμφώνησε με πολλές από τις απόψεις του, υπενθυμίζοντας πως ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, έχει κάνει σκληρή κριτική στο διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα. «Όμως, αύριο που θα διαπραγματεύομαι στο Συμβούλιο Κορυφής, ίσως να τους προβληματίσω με την κριτική μου, ίσως και να πείσω ορισμένους από τους συντηρητικούς πως το Μάαστριχτ έχει πολλά προβλήματα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι εκεί πηγαίνω πρωτίστως για να προασπίσω τα συμφέροντα του Έλληνα πολίτη, για να προασπίσω τα συμφέροντα της Ελλάδας».
«Θα μας πουν, "νοικοκυρέψτε τα οικονομικά σας και μετά τα λέμε". Ναι, να αλλάξουμε την Ευρώπη, αλλά με μια Ελλάδα με κύρος, γιατί η Ελλάδα έχει χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια», συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.
Για τη στάση του ΚΚΕ, παρατήρησε πως «εξήγγειλε τόσες κινητοποιήσεις, όσες δεν έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια» για να συνεχίσει αργότερα: «Υπάρχουν και εκείνοι που με ευκολία ισοπεδώνουν και τα βάφουν όλα μαύρα. Ορισμένοι βλέπουν την κυβέρνηση δέσμια του μεγάλου κεφαλαίου, άλλοι διακρίνουν συνομωσίες, δεσμεύσεις, διακύβευση των εθνικών συμφερόντων. Και οι δύο αυτές θεωρίες οδηγούν στον εξτρεμισμό, στον διχασμό, καλλιεργούν φοβία αντί για τόλμη και παρρησία. Απέναντι σ' αυτές λέω απλά: Αυτή η κυβέρνηση, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν χρωστά σε κανέναν. Και η προσωπική μου πορεία το βλέπει ο ελληνικός λαός, πως δεν χρωστώ σε κανέναν. Για μας, θεός δεν είναι καμία πολυεθνική, καμία μεγάλη δύναμη, κανένα συγκεντρωτικό κράτος. Και στρατηγικές συμμαχίες θα δημιουργήσουμε με Ρωσία, Κίνα, Ευρωπαίους και Άραβες, αλλά κάθε μας διαπραγμάτευση θα γίνεται με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και κανενός άλλου».
ΖΗΤΩ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ
«Μπαίνω μπροστά, αλλά δεν θα τα καταφέρω μόνος μου. Ζητώ τη συμμετοχή και την ευθύνη όλων μας. Αύριο θα καλέσω όλους τους Έλληνες να είναι συνεπείς στις φορολογικές τους δηλώσεις, αλλιώς η πατρίδα μας θα χρεοκοπήσει. Αλλά ο Έλληνας θα πρέπει να ξέρει ότι το φορολογικό σύστημα θα είναι δίκαιο και πως κάθε ευρώ θα πιάνει τόπο και θα πηγαίνει στην ανάπτυξη. Πως αν είναι συνεπής, δεν θα έχει μπλεξίματα με την Εφορία και συναλλαγές κάτω απ' το τραπέζι. Γι' αυτό πήραμε από την πρώτη στιγμή μέτρα για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία, για την σπατάλη», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και έκλεισε την ομιλία του και ταυτόχρονα την τριήμερη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του, λέγοντας:
«Μπορούμε. Δεν μας λείπει τίποτα. Ξέρω ότι ο Έλληνας, άμα δει μια φιλότιμη προσπάθεια, θα φιλοτιμηθεί και θα συμβάλλει αποφασιστικά. Με μια προϋπόθεση: Να πιστέψουμε στον εαυτό μας».
Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: ΟΧΙ ΦΟΡΟΙ ΓΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Καθαρούς λογαριασμούς, που θα είναι η πρώτη σφραγίδα της νέας κυβέρνησης στην ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης, θα επικαλεστεί στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Μιλώντας στη Βουλή, επί των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, τόνισε ότι ξεκινά στις Βρυξέλλες μια δύσκολη διαπραγμάτευση, όπου το βασικό αγκάθι είναι η καχυποψία κι η ανυποληψία, στην οποία έχει περιέλθει η Ελλάδα.
«Δεν προσερχόμαστε ως απολογητές, ούτε πάμε να ζητήσουμε απλώς μία παράταση, αλλά να εκθέσουμε το δικό μας σχέδιο για οικονομική ανάκαμψη, το συμμάζεμα των δημοσίων οικονομικών και τη νέα αναπτυξιακή πορεία της χώρας», είπε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι οι πολίτες στις εκλογές είπαν καθαρά ποιος φταίει. Πρέπει όμως να γνωρίζουν και το σημείο της αφετηρίας για τα περαιτέρω. Όπως τόνισε, «τα στοιχεία είναι εξοργιστικά, αφού πώς αλλιώς μπορεί να περιγραφεί η κατάρρευση των εσόδων, που είχαν προϋπολογιστεί πάνω από 65 δισ. ευρώ φέτος και θα φθάσουν τελικώς τα 50 δισ.».
Σύμφωνα με τον υπουργό, μια τέτοια πτώση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από την κρίση, ούτε η εκτόξευση των δαπανών από 75 δισ. στα 80, ούτε το συνολικό δημόσιο έλλειμμα. που από 5 δισ., που προβλεπόταν, θα ξεπεράσει τελικά τα 30. «Αυτή είναι η κατάσταση χωρίς υπεκφυγές, χωρίς ψέματα, χωρίς φτιασιδώματα, αλλά και χωρίς άλλοθι για να αθετήσουμε τις υποσχέσεις μας».
Ο υπουργός Οικονομικών δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο ακέραιο, «γιατί μία οικονομία σε ύφεση, με πτώση του ΑΕΠ μεταξύ 1-2% για φέτος, χρειάζεται επανεκκίνηση». Σημείωσε ότι το πρώτο νομοσχέδιο θα αφορά τη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος αλληλεγγύης, ώστε η πρώτη δόση να καταβληθεί πριν το τέλος του 2009. Επανέλαβε δε, ότι δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ κι ότι οι αυξήσεις στους μισθούς και συντάξεις θα είναι πάνω από τον πληθωρισμό.
Εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο θέμα της συγκράτησης των δαπανών. «Ως υπουργός Οικονομικών δεν πρόκειται να υπογράψω αμοιβές διοικητών και υψηλόβαθμων διευθυντικών στελεχών, που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Μισθούς ανύπαρκτων εντεταλμένων συμβούλων, πολλαπλάσιες από όσες παίρνει ένας έμπειρος γιατρός του ΕΣΥ. Τα «γκόλντεν μπόις» κάθε είδους και κάθε χρώματος τελειώνουν εδώ. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε προκλητικές αμοιβές μελών Διοικητικών Συμβουλίων, σε επιτροπές χωρίς αντικείμενο», είπε και πρόσθεσε: «Θα μπει μαχαίρι στην καθημερινή σπατάλη του δημοσίου, στις προμήθειες με εξωπραγματικές τιμές, στις προνομιακές σχέσεις που υποκρύπτουν διαφθορά».
Επανέλαβε ότι θα εξασφαλιστούν τα κονδύλια για την πληρωμή των συντάξεων με επιπρόσθετο, αλλά περιορισμένο δανεισμό, πριν το τέλος του χρόνου, εφόσον χρειαστεί, ενώ προανήγγειλε ότι εφεξής αλλάζει ο τρόπος σύνταξης και κατάρτισης του προϋπολογισμού, που θα είναι πλέον πολυετής από μηδενική βάση.
«Τα έσοδα θα αυξηθούν χωρίς νέους φόρους στη μέση ελληνική οικογένεια και όχι με λύσεις που εξαντλούνται σε έκτακτες εισφορές, αλλά με βαθιές τομές, συστηματική δουλειά, διάθεση για συγκρούσεις και πεποίθηση στον πολίτη ότι όλοι πληρώνουν ανάλογα με τις δυνατότητές τους και τα πραγματικά τους εισοδήματα.
Επιπλέον, τόνισε ξεκινά άμεσα δημόσια διαβούλευση για ένα νέο φορολογικό πλαίσιο, που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή τους πρώτους μήνες του 2010, με ριζικές αλλαγές στη φορολόγηση εισοδήματος, στη φορολόγηση της περιουσίας, αλλά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς.
ΠΑΓΚΑΛΟΣ: ΘΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
«Είμαστε πρόθυμοι για τη διερεύνηση των οικονομικών των κομμάτων, που ζήτησε ο κ. Καρατζαφέρης. Θα υπάρξει διαφάνεια απόλυτη. Το ποιος είχε μεγαλύτερη εύνοια θα φανεί, όπως φάνηκε από τις αφίσες ποιος είχε τα πιο πολλά λεφτά. Δεν ήταν το πρόσωπο του Γιώργου Παπανδρέου στις αφίσες», ανέφερε στην ομιλία του, στη Βουλή, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος.
Για την τρέχουσα δικαστική έρευνα στις υποθέσεις, που παραμένουν εκκρεμείς, ο κ. Πάγκαλος δεσμεύτηκε για λογαριασμό της κυβέρνησης να αποδοθούν ευθύνες, όπου και αν προκύψουν, ενώ ακολούθως απάντησε στις βολές που δέχθηκε η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο λιμάνι του Πειραιά, την κατάργηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης.
Για το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας σχολίασε πως «το θέμα είναι ποιος δίνει τα λεφτά» και πως για τους εφοπλιστές που ευνοούνταν από ρυθμίσεις του ελληνικού κράτους, «πέρασε η εποχή. Ας κλάψουν και αυτοί οι εφοπλιστές, ας στεναχωρηθούν».
Σε ό,τι αφορά την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναρωτήθηκε: «Εσείς δεν καταργήσατε το υπουργείο Αιγαίου;».
ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Σε μια κίνηση που δημιούργησε αίσθηση, ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έκανε χρήση της δευτερολογίας κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής Φ.Πετσάλνικος, ο κ. Καραμανλής είχε ενημερώσει από το πρωί της Κυριακής ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δευτερολογία.
ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΑΣΟΚ
Έντονα επικριτική για την πολιτική της νέας κυβέρνησης, εμφανίστηκε στη Βουλή, στη δευτερολογία της επί των προγραμματικών δηλώσεων, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κατηγορώντας την ότι προωθεί «αντιλαϊκά σχέδια».
«Δεν είναι αλήθεια αυτό που ισχυρίζεται η ΝΔ, ότι δεν έχει σχέδιο το ΠΑΣΟΚ. Αυτός ο ισχυρισμός της καλλιεργεί στάση αναμονής και δίνει πίστωση χρόνου. Εμείς εκτιμάμε ότι έχει σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση, που είναι αντιλαϊκό και αντεργατικό. Υπηρετεί ένα και μοναδικό στόχο. Να εξασφαλίσει την επανάληψη της άνετης κερδοφορίας του κεφαλαίου», τόνισε.
Η κα Παπαρήγα εξέφρασε την ριζική διαφωνία της για την «πράσινη ανάπτυξη», που εξήγγειλε η νέα κυβέρνηση, επειδή «αυτός ο προσανατολισμός οδηγεί στη συνειδητή επιλογή υποβάθμισης σε σημαντικούς τομείς, όπως στον τομέα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης».
Και το σημείο αυτό, η γγ του ΚΚΕ έκανε λόγο για προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να συκοφαντηθούν οι συνδικαλιστές και κατηγόρησε προσωπικά τον υπουργό Εργασίας, Ανδρέα Λοβέρδο, πως στις προγραμματικές του δηλώσεις αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση προωθεί την εναλλακτική απασχόληση και «αυτό το ονόμασε προοδευτικό σύστημα».
«Μίλησε το ΠΑΣΟΚ για τη στήριξη της οικογένειας, της εναλλακτικής παιδείας, αλλά αυτά δεν πρόκειται να γίνουν ούτε στα 500 χρόνια, όποιο σύστημα και να εφαρμοστεί», υποστήριξε η κα Παπαρήγα.
Τέλος, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου και την καθιέρωση του γερμανικού μοντέλου κάνοντας λόγο για «μακιαβελικό σχέδιο».
«Θέλετε, μαζί με τη ΝΔ, να κάνετε γερά τα πόδια του δικομματισμού. Σας ανησυχεί η αντιπολίτευση, θέλετε να την κάνετε μονοδρομική», είπε.
ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ, ΕΘΝΙΚΑ
«Λάβρος» κατά του Γ.Παπανδρέου για το νέο εκλογικό σύστημα που προωθείται και τα εθνικά θέματα εμφανίστηκε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σε υψηλούς τόνους στη Βουλή, ζητώντας παράλληλα δέσμευση από τον πρωθυπουργό εάν θα ανοίξει η Βουλή τους φακέλους της Siemens και του Βατοπαιδίου.
Στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης ο Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε απαντήσεις σχετικά με το εάν θα γίνει εξεταστική επιτροπή σχετικά με την υπόθεση Χριστοφοράκου, «εάν θα μάθουμε ποιοι τα πήραν ή θα σφυρίξουμε αδιάφορα».
«Περιμένω μία δέσμευση εάν θα ανοίξει η Βουλή τους φακέλους της Siemens και του Βατοπαιδίου. Μη μου πείτε ότι εκ του νόμου δεν γίνεται, όλα γίνονται» δήλωσε.
Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε στον πρωθυπουργό σχετικά με την προωθούμενη αλλαγή του εκλογικού συστήματος λέγοντας ότι δεν ασφαλίζεται, αλλά βλάπτεται η δημοκρατία. «Πρέπει να δούμε τι κρύβετε πίσω από το μυαλό σας. [...] Κάνετε αλλοίωση δημοκρατίας» είπε.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιτέθηκε στον Γιώργο Παπανδρέου και για τη δήλωσή του από την Κωνσταντινούπολη σχετικά με την απελευθέρωση της Κύπρου από μητέρες πατρίδες και στρατεύματα κατοχής. Κάλεσε τον πρωθυπουργό να κατονομάσει ποιοι είναι οι άλλοι στρατοί κατοχής («είμαστε εμείς, είναι οι Αγγλοι;»), τονίζοντας ότι στρατός κατοχής είναι ένας, ο τουρκικός, και δεν άκουσε τον Γ. Παπανδρέου να λέει τίποτα γι' αυτόν, ούτε και για τους 1619 εκτελεσθέντες Έλληνες το 1974.
«Δημιουργούνται συνθήκες για να φθάσουμε σε τετελεσμένα γεγονότα» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι «λεφτά θα βρει, θα του δώσουν, αλλά θα μας πάρουν τα εθνικά».
ΤΣΙΠΡΑΣ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερωτήματα γύρω από την Οικονομία και τους περαιτέρω κυβερνητικούς χειρισμούς, αλλά και παραινέσεις για κατάργηση των «αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων», έθεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη δευτερολογία του επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης και επανέλαβε ότι το κόμμα του θα συνεχίσει το ρόλο της αριστερής προγραμματικής αντιπολίτευσης απέναντι στην κυβέρνηση.
Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι πολίτες δεν ζητούν από την κυβέρνηση να συνεχίσει την ίδια προεκλογική γενικολογία, χωρίς να ακουμπά τα προβλήματα και να τα περιγράφει, χωρίς να καταθέτει προτάσεις. «Ζούμε μια επικοινωνιακή τρομοκρατία σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, κάτι που συνιστά κατ' ουσίαν αποπροσανατολισμό», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι, πώς οι αναδιαρθρώσεις θα ανοίξουν δρόμους στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών.
Διερωτήθηκε επίσης, «προς τι η καταστροφολογία, όταν δεν είμαστε η μοναδική χώρα, που σε καιρούς κρίσης παρουσιάζει μεγάλη αύξηση του ελλείμματος», ενώ έκρινε ότι θα πρέπει να στραφούν αλλού τα μέτρα, που θα πρέπει να ληφθούν.
Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι κατά τον ΣΥΡΙΖΑ η εξήγηση βρίσκεται στο ότι οι διαμορφωτές της πολιτικής στις Βρυξέλλες θέλουν να συνεχιστούν οι ίδιες συνταγές για ελαστικές σχέσεις εργασίας και να γίνουν αλλαγές στο ασφαλιστικό επί το δυσμενέστερο. «Τι θα διαπραγματευθεί αύριο στις Βρυξέλλες ο κ. Παπακωνσταντίνου; Ποιοι θα κληθούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη; Αν σας προτείνουν, αυτά που σας λέει ο κ. Προβόπουλος, θα συμφωνήσετε;», ρώτησε.
Κατά τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει οι λύσεις να περιλαμβάνουν τις τράπεζες, «η κερδοφορία των οποίων καλπάζει και θα καταγράψει κέρδη 9 δισ. ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του χρόνου». Πρότεινε να προσπαθήσει η κυβέρνηση να πετύχει δανεισμό απευθείας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αντί να δανείζονται οι τράπεζες και να δανείζουν την κυβέρνηση με πολύ υψηλότερο επιτόκια.
Από την εφημερίδα Ελευθερία
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου