Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

Κατάθεση προτάσεων προς την κυβέρνηση, μέσω ίντερνετ


Με τη δημοσίευση του σχεδίου υπουργικής απόφασης για τα κρατικά αυτοκίνητα στην ιστοσελίδα www.opengov.gr/ypes ξεκίνησε η «δημόσια διαβούλευση» ανάμεσα σε κυβέρνηση και πολίτες, κατά την οποία οι πολίτες καταθέτουν τα δικά τους σχόλια και προτάσεις.

Σύμφωνα με το σχέδιο υπουργικής απόφασης του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, το οποίο τιτλοφορείται «Καθιέρωση ανωτάτου ορίου κυβισμού Κρατικών Αυτοκινήτων και άλλες διατάξεις», όλα τα κρατικά οχήματα θα πρέπει να αντικατασταθούν έως το τέλος του 2010 με υβριδικά ή συμβατικά νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Παράλληλα, το σχέδιο υπουργικής απόφασης καθιερώνει ανώτατο όριο κυβισμού για τα εν λόγω οχήματα. Συγκεκριμένα, αυτοκίνητα έως 1.600 κ.ε. θα διαθέτουν ο Πρωθυπουργός, ο Αρχιεπίσκοπος, οι αρχηγοί των κομμάτων, οι υπουργοί και υφυπουργοί, οι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και οι πρόεδροι ανεξάρτητων αρχών. Παράλληλα, τέτοιο όχημα θα μπορούν να διατηρούν και οι πρώην πρωθυπουργοί και πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίας, καθώς και... οι χήρες πρωθυπουργών που απεβίωσαν.

Στους άλλους δημόσιους αξιωματούχους, όπως είναι οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων, οι αξιωματικοί των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων, θα χορηγούνται από την υπηρεσία τους αυτοκίνητα μέχρι 1.400 κ.ε. και κάθε υπηρεσία θα μπορεί να διαθέτει μέχρι πέντε κρατικά οχήματα.
Από TVXS, όπου θα βρείτε και προτάσεις πολιτών, απ' την κυβερνητική ιστοσελίδα

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template