Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Αιματοβαμμένη Φώκια - Να σταματήσει η Σφαγή τώρα!



"ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ" ΦΩΚΙΑ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ
Διαμαρτυρία της PETA στην Αθήνα-21 Οκτωβρίου 2009, στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κάτω από την Ακρόπολη, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009 και ώρα 11:00 π.μ.

Την παραμονή της τελετής αφής της Ολυμπιακής φλόγας, η PETA στέλνει μήνυμα στον κόσμο να εστιάσει στη μεγαλύτερη σφαγή των θαλάσσιων θηλαστικών στον πλανήτη.

Φορώντας ένα "αιματοβαμμένο" κουστούμι και σπαρταρώντας στο έδαφος κοντά στην Ακρόπολη, ένα μέλος της PETA θα διαμαρτυρηθεί ενάντια στην ετήσια σφαγή φωκιών στον Καναδά, την ημέρα πριν την τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας. Η "φώκια" θα δείξει τι συμβαίνει στις δεκάδες χιλιάδες φώκιες – οι περισσότερες από τις οποίες είναι μωρά – στα παγόβουνα του Newfoundland και του Labrador, στον Καναδά, κατά τη διάρκεια της μεγαλύτερης ετήσιας σφαγής θαλάσσιων θηλαστικών στον κόσμο. Άλλα μέλη της PETA θα κρατούν πόστερς που θα λένε "Ο Καναδάς πρέπει να σταματήσει τη σφαγή της φώκιας". Η φώκια της PETA θα ακολουθήσει τη φλόγα σε όλο τον Καναδά, στο ταξίδι της από τη Victoria στο Vancouver.

Η ετήσια εμπορική σφαγή της φώκιας είναι μια επιχείρηση κέρδους εκτός εποχής για την αλιευτική βιομηχανία η οποία αποτελεί λιγότερο από το 1% της οικονομίας του Newfoundland. Δεν είναι μια δραστηριότητα επιβίωσης για τους γηγενείς πληθυσμούς. Απολογισμοί για τη σφαγή φώκιας από τους Ίνουιτ εκτιμούνται μόνο για το 3% της σφαγής. Αυτό το χρόνο, τρία τέταρτα από τις 300.000 φώκιες που αναμένονταν να σκοτωθούν δεν σκοτώθηκαν, εν μέρει λόγω του ότι η τιμή της γούνας έχει πέσει κατακόρυφα, καθώς η διεθνής κατακραυγή ενάντια στη σφαγή της φώκιας αυξάνεται. Οι ΗΠΑ και το Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν απαγορεύσει τα προϊόντα από φώκια και παγκόσμιοι ηγέτες – συμπεριλαμβανομένων του Barack Obama, του Dalai Lama και του Vladimir Putin – έχουν ταχθεί ενάντια στη σφαγή.
"Καθώς ο κόσμος στρέφει την προσοχή του στους Αγώνες του Vancouver, εκατομμύρια άνθρωποι θα εστιάσουν στη ντροπή του Καναδά" λέει η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της PETA Tracy Reiman...Εάν ο Καναδάς επιθυμεί να καθαρίσει την παγκόσμια εικόνα του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει είναι να σταματήσει τη διεθνώς καταδικασμένη σφαγή της φώκιας".
Από το ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ.

buzz it!

2 σχόλια:

AATON on 20 Οκτωβρίου 2009 στις 5:31 μ.μ. είπε...

Και έχουν απόλυτο δίκιο, ναι είναι ντροπή για τον Καναδά.
Έναν Καναδά, που έχει τόσα αποθέματα οικονομίας για να ζήσει 12 γεννιές δίχως να εργαστεί κανένας τους όσο ζεί, να δικαιολογεί τέτοια μέσα για δήθεν επιβίωση κάποιων περιοχών.
Ένας Καναδάς, στον οποίο οπουδήποτε πάει κάποιος φορώντας γούνινο ρούχο απο οποιοδήποτε άλλο είδος γούνας, του φέρονται απαίσια για να του δείξουν την αποστροφή τους στην θανάτωση των ζώων που χρησιμοποιήθηκαν για να φτιαχτεί η γούνα, να κάνει το ίδιο και να το δικαιολογεί κι απο πάνω με ηλίθιες δικαιολογίες.
Και πολύ καλά κάνουν και διαμαρτύρονται.

ο δείμος του πολίτη on 21 Οκτωβρίου 2009 στις 9:52 π.μ. είπε...

Κι εγώ θα συμφωνήσω στο δίκιο του αιτήματος. Έτι περαιτέρω που πρόκειται όχι για θέμα επιβίωσης, αλλά πολύ απλά για καταναλωτική μανία, δη κοινωνική επίδειξη μέσα από το ένδυμα.

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template