Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Όχι στην συνένωση της Ν. Ιωνίας με τον Βόλο, απ' τον Μ. Μπαλλή

Κατά της συνένωσης των Δήμων Νέας Ιωνίας και Βόλου, τάσσεται ο επικεφαλής της «Δημοτικής Συνεργασίας για την αναγέννηση της Νέας Ιωνίας» κ. Μάκης Μπαλλής, ο οποίος καταθέτει τη δική του πρόταση όσον αφορά στις συνενώσεις των ΟΤΑ του Νομού.

Παράλληλα καλεί το δήμαρχοι και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε άμεση συνεργασία, προκειμένου να αρχίσει διαβούλευση με τους φορείς και τους δημότες της Νέας Ιωνίας, με στόχο ο Δήμος Νέας Ιωνίας να διαμορφώσει επεξεργασμένες απόψεις και αν είναι δυνατόν ενιαία πρόταση στο διάλογο για τη συνένωση των ΟΤΑ α’ βαθμού που θα ακολουθήσει και το νέο αυτοδιοικητικό περιβάλλον στο Νομό Μαγνησίας.

Ο κ. Μπαλλής προτείνει η συνένωση της Νέας Ιωνίας να γίνει με τους Δήμους Αισωνίας, Κάρλας και την κοινότητα Κεραμιδίου, λαμβάνοντας υπόψη πληθυσμιακά κριτήρια, για τα οποία διατυπώνει την άποψη ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθούν προβλήματα από τη διαμόρφωση μεγάλων αστικών κέντρων και έντονες εσωτερικές διαφοροποιήσεις και ανισότητες σε επίπεδο Νομού.

Όπως σημειώνει, η δημιουργία ενός υπέρ-Δήμου από τη συνένωση της Νέας Ιωνίας με το Βόλο, θα απορροφά τη συντριπτική πλειοψηφία των διαθέσιμων πόρων για τους ΟΤΑ, δημιουργώντας συνθήκες ανισότητας στην ανάπτυξη των υπολοίπων Δήμων και κατά συνέπεια στο Νομό Μαγνησίας.

Με την πρότασή το ο κ. Μπαλλής υποστηρίζει ότι δημιουργούνται Δήμοι με πληθυσμιακά μεγέθη που δεν θα έχουν μεγάλες πληθυσμιακές αποκλίσεις, ενώ επίσης καλύπτεται η υποχρέωση της γειτονίας και της επικοινωνίας των κατοίκων.

Ειδικότερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας προτείνει τη δημιουργία έξι ΟΤΑ και ειδικότερα τη συνένωση του Βόλου και της Αγριάς, των Δήμων Ιωλκού, Πορταριάς, Ζαγοράς, Μουρεσίου και της Κοινότητας Μακρινίτσας, των Δήμων Αλοννήσου, Σκιάθου και Σκοπέλου, επίσης των Δήμων Αργαλαστής, Αρτέμιδας, Αφετών, Μηλεών, Σηπιάδας και της Κοινότητας Τρικερίου και τέλος των Δήμων Αλμυρού, Ν. Αγχιάλου, Πτελεού, Σούρπης, Φερών και της Κοινότητας Ανάβρας.

Σημειώνει τέλος ότι με την πρότασή του η Νέα Ιωνία θα αποκτήσει έξοδο σε θαλάσσιο μέτωπο, γεγονός που αποτελεί σημαντικό αναπτυξιακό παράγοντα. για την περιοχή.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template