Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

Έρχεται στον Βόλο η Ολυμπιακή φλόγα

Η Ολυμπιακή Φλόγα, το σύμβολο της πανανθρώπινης ειρήνης, αγάπης και συναδέλφωσης των λαών αλλά και της διεθνούς ευγενούς άμιλλας, θα βρίσκεται στο Βόλο την ερχόμενη Τρίτη 27 Οκτωβρίου και θα παραληφθεί από τον πρώτο Λαμπαδηδρόμο, το δήμαρχο Βόλου στις 19.53, μπροστά από το κτίριο της ΑΝΕΜ.
Στο πλαίσιο της ειδικής διαδρομής που έχει καταρτιστεί δια μέσου 22 Νομών και 42 συνολικά Δήμων και 4 Κοινοτήτων της χώρας η Ολυμπιακή Φλόγα θα φθάσει την Τρίτη 27 Οκτωβρίου στο Βόλο όπου και θα διανυκτερεύσει το βράδυ της Τρίτης, δεδομένου ότι ο Βόλος είναι ένας από τις επτά Δήμους της χώρας στους οποίους έχει προγραμματιστεί εκτός από τη τελετή αφής και διανυκτέρευση.
Έτσι οι Βολιώτες για τέταρτη φορά φέτος, θα έχουν την ευκαιρία και πάλι, να ξαναζήσουν μοναδικές στιγμές βλέποντας και πάλι το οικουμενικό φως των αιώνιων συμβολισμών της Ολυμπιακής ιδέας, της ευγενούς άμιλλας, της φιλίας, και της ειρηνικής συνύπαρξης και της ένωσης όλων των λαών, ενώνοντας τις τοπικές κοινότητες με το νήμα του αθλητισμού και του πολιτισμού ενώ οι μετέχοντες Λαμπαδηδρόμοι-που γίνονται πρέσβεις και φορείς αυτών των μεγάλων ιδεών θα νιώσουν ανεπανάληπτες στιγμές και θα αποκτήσουν τη μοναδική αυτή εμπειρία.
Ο Δήμος Βόλου, έχοντας άμεση συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία για την επιλογή των λαμπαδηδρόμων, τη διεξαγωγή της Λαμπαδηδρομίας στο Βόλο στις 27 και 28 Οκτωβρίου, την τελετή υποδοχής και διανυκτέρευσης της Φλόγας και της εκδήλωσης που θα πλαισιώσει το σημαντικό αυτό γεγονός.
Ειδικότερα, η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας, του συμβόλου της ειρήνης, της αδελφοσύνης των λαών και των πανανθρώπινων αξιών του Ολυμπισμού, θα γίνει σε πανηγυρικό κλίμα.
Με αφορμή αυτό το γεγονός χθες δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Βόλου από τους Δημάρχους Βόλου και Ν. Ιωνίας κ.κ. Αλ. Βούλγαρη και Π. Μαβίδη, την Αντινομάρχη Μαγνησίας κ. Εύη Αδαμάκη, τον Αντιδήμαρχο Βόλου κ. Απ. Φοινικόπουλο και τον γυμναστή του ΑΟΔΒ κ. Γεραμπίνη, παρουσία πρωταθλητών που θα είναι λαμπαδηδρόμοι.
Αναφερόμενος στην έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας για τέταρτη φορά στο Βόλο, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης, προσκαλεί τους πολίτες να υποδεχτούν ξανά μαζικά στους δρόμους της πόλης το κορυφαίο σύμβολο των Ολυμπιακών Αγώνων. Να συμμετάσχουν στην πανηγυρική εκδήλωση Υποδοχής και Διανυκτέρευσης που θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2009 στους δρόμους της πόλης που προαναφέρθηκαν και στην τελετή στην πλατεία Τάσσου μπροστά από το Δημαρχείο, που ειδικά αυτή η μέρα για το Βόλο έχει μια ιδιαίτερη σημειολογία, δεδομένου ότι στις 27 Οκτωβρίου 2009 συμπληρώνονται δυο χρόνια από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων (27 Οκτωβρίου 2007 –Πεσκάρα Ιταλίας).
Ο κ. Βούλγαρης πρόσθεσε ότι η πυκνότητα των μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων που πραγματοποιούνται στην πόλη, σε συνδυασμό με το κορυφαίο γεγονός των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 ενισχύουν την ταυτότητα της πόλης στον παγκόσμιο χάρτη των πόλεων του αθλητισμού και του πολιτισμού.
Στη συνέχεια η κα Αδαμάκη ανέφερε πως η ΝΑΜ είναι πάντα κοντά στην Ολυμπιακή Φλόγα και συμμετέχει ως λαμπαδηδρόμος και χαρακτήρισε την ημέρα έλευσής της ορόσημο για τη Μαγνησία , τονίζοντας ότι είναι σημαντικό να καθιερωθεί το Π.Σ. Βόλου ως περιοχή ποιοτικού τουρισμού και αθλητισμού. Η ίδια πρόσθεσε πως η Ολυμπιακή Φλόγα που θα διέλθει από το Βόλο θα δώσει τη δυνατότητα προβολής της περιοχής , η οποία από τη μεριά της θα δώσει δείγμα πολιτισμού.
Τέλος εξήρε το Δήμο Βόλου λέγοντας πως έχει τη δυνατότητα να διοργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις και για το λόγο αυτό πήρε με το ...σπαθί του τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013 και είπε πως η έλευση της Ολυμπιακής Φλόγας μπορεί να αποτελέσει πρόβα τζενεράλε, ενόψει της διοργάνωσης του 2013.
Από την πλευρά του ο κ. Μαβίδης σημείωσε πως η άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας αποτελεί μεγάλο γεγονός και ότι η Μαγνησία είναι από τις περιοχές που καθιερώνονται στα Ολυμπιακά δρώμενα και κυρίως στους Μ.Α. Επίσης τόνισε ότι όταν όλοι είναι ενωμένοι είναι αποτελεσματικοί , ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν το παρών από ‘δω και στο εξής και μέχρι το 2013 και πρόσθεσε ότι η Ολυμπιακή Φλόγα είναι η φλόγα εκκίνησης για τους Μ.Α.
Τέλος ο κ. Γεραμπίνης αναφέρθηκε στη διαδρομή που θα ακολουθήσουν οι 21 λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν εκείνη την ημέρα τη Φλόγα η οποία θα είναι διαμέσου των οδών: Λαρίσης που θα είναι η αρχή της στο ύψος της ΑΝΕΜ – Γρ. Λαμπράκη –Παπαδιαμάντη –-Παγασών –Αναλήψεως –Δ. Φιλιππίδη- Αγίου Δημητρίου- Σταδίου- Πολυμέρη-Δημητριάδος.
Στη συμβολή των οδών Δημητριάδος με Σόλωνος θα γίνει η παράδοση της Φλόγας από τον προτελευταίο, στον τελευταίο λαμπαδηδρόμο, ο οποίος στις 20.50 θα φτάσει στην πλατεία Τάσσου μπροστά από το Δημαρχείο του Βόλου και θα ανάψει το βωμό που θα έχει τοποθετηθεί σε ειδική εξέδρα.
Ακολούθως από τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα γίνει ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και των Εθνικών Ύμνων της Ελλάδας και του Καναδά.
Στη συνέχεια θα κάνουν σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης και οι εκπρόσωποι της Οργανωτικής Επιτροπής της Χειμερινής Ολυμπιάδας «Βανκούβερ 2010» και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
Αμέσως μετά το τέλος της τελετής έχει προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση με τη συμμετοχή της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Δήμου Βόλου και της Πολυφωνικής Χορωδίας στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, παρουσία των μελών της ΔΕΜΑ με αφορμή τη συμπλήρωση δυο χρόνων από την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2013.
Την επόμενη ημέρα το πρωί, στις 28 Οκτωβρίου η Φλόγα θα παραληφθεί από το βωμό και δύο λαμπαδηδρόμοι θα τη μεταφέρουν, δια μέσου των οδών Γρ. Λαμπράκη έως το σημείο, από όπου θα παραληφθεί από εκπροσώπους της Ε.Ο.Ε. για να συνεχίσει τη ταξίδι της σε άλλες πόλεις της χώρας.
Οι τακτικοί Λαμπαδηδρόμοι που θα μεταφέρουν τη Φλόγα είναι οι: Βούλγαρης Αλέκος, δήμαρχος Βόλου, Εύη Αδαμάκη αντινομάρχης Μαγνησίας, Μαβίδης Παύλος , δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Μακρυγιάννη Εύη του Κων/νου (συγχρονισμένη κολύμβηση), Κοσμίδου Ευδοξία (καράτε), Κυριαζής Δημήτρης του Κων/νου, Μπασματζίδης Ιωάννης, Τσακνάκης Αλέξανδρος, Μαγγίτσης Νικόλαος, Ζηνέλη Άννα, Κοκκίνη Αναστασία, Βαρδάκης Αθανάσιος, Πλιάκας Αχιλλέας, Ζηνέλης Αλέξανδρος, Λούσης Μιχάλης, Μπέης Νικόλαος, Μήλιου Χρυσάνθη (ορειβασία), Μίχος Κων/νος (στίβος), Μαλάτος Νικόλαος (ρίψεις με αναπηρικό καροτσάκι), Καρακατσάνη Γεωργία (πάλη) και Πυργέλης Γιάννης ( ταε κβο ντο).
Οι αναπληρωματικοί Λαμπαδηδρόμοι είναι οι: Λύτρας Ηλίας, Σταματόγλου Ανδρόνικος, Πολύζος Μιλτιάδης και Στεφανάκης Δημήτρης (ορειβασία).
Να σημειωθεί ότι το Ολυμπιακό Φως ξεκινά την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου για το ταξίδι του σε ολόκληρο τον κόσμο με τη Φλόγα που θα ανάψει στην Αρχαία Ολυμπία.
Αμέσως μετά την Αφή ξεκινά το μεγάλο ταξίδι της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας στο δρόμο για το Βανκούβερ όπου θα γίνουν οι 21οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2010. Η Ολυμπιακή φλόγα, η οποία θα καλύψει στην Ελλάδα μια διαδρομή 2.180 χιλιομέτρων σε διάστημα οκτώ ημερών, ολοκληρώνοντας θα παραδοθεί στους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Βανκούβερ, σε ειδική τελετή στο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Τρ.Δ. Γαβρινιώτης
Από την εφημερίδα Ελευθερία

Η ματαιοδοξία των τοπικών αρχόντων μας, δεν περιγράφεται!
Αυτοί να παραλάβουν πρώτοι, μπροστά απ' τους αθλητές λαμπαδηδρόμους την ολυμπιακή φλόγα!
Βέβαια, υπάρχει και η κωμική πλευρά του πράγματος...
Θα τους δούμε με σορτσάκια κι αθλητικά παπούτσια, να τρέχουν μεταφέροντας την ολυμπιακή φλόγα και να ξεχειλίζουν, όχι μόνο από περηφάνεια, αλλά με τις ευτραφείς κοιλίτσες τους!
Σπουδαία ατραξιόν, δεν νομίζετε;;;

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template