Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Σε κινητοποιήσεις οι περιπτεριούχοι της Μαγνησίας


Αντιδρώντας στην προσπάθεια συρρίκνωσης των ποσοστών κέρδους τους, σε κινητοποιήσεις κατέρχονται τη Δευτέρα και την Τρίτη 2 και 3 Νοεμβρίου αντίστοιχα, οι περιπτεριούχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα και κατά συνέπεια και στο Νομό Μαγνησίας.

Κατά το διήμερο των κινητοποιήσεων οι περιπτεριούχοι δεν θα διαθέτουν στο καταναλωτικό κοινό προϊόντα καρτοκινητής τηλεφωνίας, καθώς όπως υποστηρίζουν τα ποσοστά κέρδους είναι πλέον πολύ χαμηλά και αγωνίζονται για να παραμείνει ο κλάδος τους ζωντανός.

Ζητούν δε την παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, ώστε να υπάρξει μείωση του συντελεστή φορολόγησης τουλάχιστον σε 3,5%, από 4,5% που είναι σήμερα, καθώς επίσης και οριστική απαλλαγή της περαίωσης για τον κλάδο τους.

«Το περίπτερο δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει ημερομηνία λήξης», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ένωσης Επαγγελματιών Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας, με την οποία καλούνται οι επαγγελματίες του Νομού να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις και να στηρίξουν δυναμικά τις συνολικές προσπάθειες που καταβάλλει η Ένωσή τους.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της, η Ένωση Καπνοπωλών Νομού Μαγνησίας θέτει το ζήτημα της συνολικής διαπραγμάτευσης με όλες τις εταιρίες με τις οποίες οι επαγγελματίες του κλάδου συνεργάζονται για τη διάθεση των προϊόντων τους, με στόχο τον καθορισμό κατώτατου ποσοστού κέρδους.

Επισημαίνει δε ότι «δεν επιτρέπεται οι εταιρίες-συνεργάτες μας να προσπαθούν να μειώσουν τα ποσοστά επί των κερδών μας… και να μην αγωνιούν για την τύχη και την εξέλιξη του κλάδου, εφόσον ουσιαστικά στηρίζονται σε εμάς για τη διακίνηση και την προβολή των προϊόντων τους».

Τέλος στην ανακοίνωσή της η Ένωση Καπνοπωλών καλώντας σε ενότητα και αλληλεγγύη τους επαγγελματίες του κλάδου, ενημερώνει ότι το 80% των επαγγελματιών βρίσκεται στο στάδιο της απόγνωσης και του μαρασμού, το 11% καλύπτει στοιχειωδώς τα λειτουργικά του έξοδα και μόλις το 9% έχει οικονομική ευρωστία.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template