Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Καρκινοβατεί ο Περιφερειακός

Χωρίς εργολάβο παραμένει η εργολαβία-σκούπα στο έργο του περιφερειακού Βόλου. Ο προηγούμενος ανάδοχος κηρύχθηκε έκπτωτος, ύστερα από σοβαρές παρεκκλίσεις των χρονοδιαγραμμάτων για την ολοκλήρωση εργασιών, που θα έκλειναν… μισοτελειωμένες δουλειές της προγενέστερης εργολαβίας.

Όμως εδώ και μήνες δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάδειξης του νέου αναδόχου που θα αναλάβει την ολοκλήρωση των εργασιών οι οποίες έχουν απομείνει ημιτελείς.

Την ίδια ώρα το σημερινό τμήμα του περιφερειακού Βόλου που είχε δοθεί ήδη προσωρινά στην κυκλοφορία παραμένει «τυφλό», αφού η απόληξή του βρίσκεται εντός της πυκνοκατοικημένης συνοικίας της Νέας Δημητριάδας Βόλου, με αποτέλεσμα να διοχετεύεται κυκλοφορία σε έναν στενό δρόμο που διέρχεται μπροστά από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής και το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Βόλου.

Τις δύο μεγάλες εκκρεμότητες για το έργο του περιφερειακού θέτει υπόψη του υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάν. Μαγκριώτη ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, ζητώντας την παρέμβασή του.

Σχετικά με τη μη ολοκλήρωση της διαδικασίας ανάδειξης νέου αναδόχου στην εργολαβία-σκούπα, ο κ. Παπατόλιας επισημαίνει ότι οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα σωρεύσει και άλλες δυσμενείς επιπτώσεις στη δημόσια υγεία.

Πρόταση της νομαρχιακής αρχής είναι να μην επιλεγεί η διαδικασία της επαναδημοπράτησης των υπολοίπων εργασιών της «εργολαβίας σκούπα», αλλά για λόγους σχετικούς με την οδική ασφάλεια να επιλεγεί η λύση της διαπραγμάτευσης με τους επιλαχόντες αναδόχους κατά την πρώτη δημοπράτηση του έργου.
Σε περίπτωση επαναδημοπράτησης θα απαιτηθεί τουλάχιστον ένα τετράμηνο ακόμη για την ανάδειξη νέου αναδόχου.

Για το «τυφλό» τμήμα του δρόμου εξηγεί ότι αυτό συμβαίνει, διότι η τελευταία εργολαβία με αντικείμενο την κατασκευή της σήραγγας Γορίτσας και της σύνδεσης του περιφερειακού με το εθνικό δίκτυο στο Δήμο Αγριάς, καρκινοβατεί εδώ και πολλά χρόνια λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων, που κινείται για δεύτερη φορά, αφού η πρώτη προσπάθεια ουσιαστικά αφέθηκε στην τύχη της με την παρέλευση απράκτου του χρονικού διαστήματος των 18 μηνών για την παρακατάθεση της νόμιμης αποζημίωσης.

Σήμερα, μετά από την έκδοση και της δεύτερης δικαστικής απόφασης, το θέμα εκκρεμεί εδώ και καιρό στο υπουργείο ως προς τη σύνταξη των προβλεπόμενων πινάκων αποζημίωσης των δικαιούχων, προκειμένου για να ακολουθήσει στη συνέχεια η πληρωμή τους.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template