Τρίτη, 20 Οκτωβρίου 2009

«Ναι» σε δεύτερη θητεία λέει ο Πρόεδρος της ΔημοκρατίαςΘετικά απαντά ο Κάρολος Παπούλιας στο θέμα της επανεκλογής του για δεύτερη θητεία (2010-2015) στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Με μια λιτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Προεδρία ο κ. Παπούλιας δήλωσε: «Αποδέχομαι την πρόταση για επανεκλογή μου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας».
Την πρόθεσή τους να στηρίξουν την υποψηφιότητα Παπούλια εξέφρασαν από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου καθώς και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής.
Ο κ. Παπούλιας είχε ενημερώσει για την απόφαση του τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ανδρών μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το βράδυ της Κυριακής.
Τα δύο κόμματα διαθέτουν στη Βουλή 251 έδρες: το ΠΑΣΟΚ 160 και η ΝΔ 91, ενώ και ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης (το κόμμα του διαθέτει 15 έδρες) έχει παλαιότερα δηλώσει ότι αν ο ίδιος ο κ. Παπούλιας το επιθυμεί, το κόμμα του θα τον ψηφίσει.
Σχολιάζοντας, δε, την ανακοίνωση της Προεδρίας, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γ. Καρατζαφέρης δήλωσε: «Χαιρετίζουμε την απόφαση του σώφρονα και γενναίου Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κάρολου Παπούλια, να είναι υποψήφιος Πρόεδρος για δεύτερη θητεία.
» Η απόφασή του αυτή χαλάει τα σχέδια των σιαμαίων της πολιτικής σκηνής, Κ. Καραμανλή και Γ. Παπανδρέου. Ο ΛΑ.Ο.Σ με ιδιαίτερη ευθύνη ξεμπρόστιασε διαθέσεις. Η παραμονή του κ. Κάρολου Παπούλια στην Προεδρία της Δημοκρατίας, αποτελεί μοναδική εγγύηση σε αυτά τα οποία έρχονται».
Ο Kάρολος Παπούλιας εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις 8 Φεβρουαρίου 2005 με 279 ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Παρόντες» είχαν δηλώσει οι 17 παριστάμενοι βουλευτές του ΚΚΕ και του Συνασπισμού.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template