Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2009

Παρέδωσαν άδειες και … «στρατοπέδευσαν»! Τι λέει ο Νομάρχης...


Έξω από τη Νομαρχία, 25 διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες Ταξί
Σε απελπιστική κατάσταση είναι οι ιδιοκτήτες ταξί που παρέδωσαν τις άδειες, που τους χορηγήθηκαν το 2001 και, άνεργοι πλέον, εγκαταστάθηκαν έξω από τη Νομαρχία.
Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, δηλώνει ότι δεν αποχωρεί, αν δεν πάρει πίσω την άδειά του να μπορέσει να εργαστεί και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο απεργίας πείνας.
Από το πρωί χθες στο προαύλιο της Νομαρχίας βρισκόταν συγκεντρωμένοι έξι ιδιοκτήτες ταξί, που παρέδωσαν τις άδειές τους. Ένας μάλιστα εξ αυτών, φορώντας χαρτονένιο πλακάτ, στο οποίο έγραφε το προσωπικό του δράμα διαμαρτυρόταν για την κατάσταση με αποδέκτη το Νομάρχη.
Πρόκειται για τον Σωτήρη Λαγό, ο οποίος δήλωσε ότι θα μείνει έξω από τη Νομαρχία μέχρι να πάρει ξανά την άδειά του πίσω, για να μπορέσει να εργαστεί. Όπως ανέφερε δυο φορές δικαιώθηκε και πήρε άδεια ταξί.
Μια το 1986 που του αφαιρέθηκε και δόθηκε σε δύο ανθρώπους «που δεν έχουν σχέση με το επάγγελμα και στη συνέχεια την πούλησαν» και μια το 2000, που τα ολόκληρα αυτοκίνητα έγιναν μισά…
«Τώρα με αφήνουν χωρίς δουλειά χωρίς σύνταξη, χωρίς μεροκάματο, χωρίς οικογένεια. Τα έχασα όλα με αυτό το επάγγελμα έχω φτάσει σε απελπιστική κατάσταση ότι κάνω από δω και πέρα υπεύθυνοι θα είναι οι τοπικοί άρχοντες», δηλώνει μέσα στην απελπισία του ο κ. Λαγός.
«Ο νομάρχης είναι αδύναμος άνθρωπος και λέει παχιά λόγια, είχα άλλη γνώμη για τον άνθρωπο αυτό» λέει με παράπονο ο κ. Λαγός, που πρόσθεσε ότι προσπαθεί να επιβιώσει με το μεροκάματό του. Καταλήγοντας ανέφερε ότι πλήρωσε την άδεια που του είχαν δώσει για 3 εκ. δρχ. και με την οικογένειά του, που δεν αναπληρώνεται με τίποτα.
Ο Δημήτρης Μυλωνάς είναι από τους δικαιούχους που πήραν άδεια το 2001 και στη συνέχεια έγινε μισή. «Είμαστε όλοι χρεωμένοι με γραμμάτια, με δάνεια και μένουμε χωρίς δουλειά», δηλώνει και προσθέτει ότι η μόνη ελπίδα είναι οι υποσχέσεις του Νομάρχη να κάνει το αδύνατο δυνατόν γρήγορα, για να επιστρέψουν τις άδειες πίσω».
Για απελπιστική κατάσταση των ιδιοκτητών που παρέδωσαν τις άδειες έκανε λόγο ο Κώστας Καραΐσκος, που δήλωσε απαισιόδοξος για το θέμα και πρόσθεσε ότι γίνεται «παιχνίδι» της Νομαρχίας στις πλάτες τους, για να μετριάσουν τις αντιδράσεις.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

Νομάρχης: «Η παράταξή μας ανέλαβε την ευθύνη»

Το γεγονός ότι η παράταξη της πλειοψηφίας με δική της πρωτοβουλία ανέλαβε την ευθύνη να επιλύσει το θέμα με τις άδεις ταξί, που υφίσταται εδώ και 10 χρόνια, επισήμανε με δηλώσεις του ο Νομάρχης Απόστολος Παπατόλιας, ο οποίος επέρριψε ευθύνες κατά της ελάσσονος και της ήσσονος μειοψηφιών του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, με πρωτοβουλία της παράταξης της πλειοψηφίας, ψήφισε κατά πλειοψηφία στο Νομαρχιακό Συμβούλιο στις 22 Ιουλίου 2009, να κινηθεί η διαδικασία επαναχορήγησης αδειών ταξί σε αυτούς από τους οποίους είχε αφαιρεθεί χωρίς δική τους ευθύνη και για τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Κατά της απόφασης ψήφισαν ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Π. Μπατζιάκας, οι δύο σύμβουλοι των «Νέων Δρόμων» και ο σύμβουλος της ήσσονος μειοψηφίας Γ. Χαρμάνης.
Ο κ. Παπατόλιας έκανε λόγο για πολιτική υποκρισία στο αποκορύφωμά της και πρόσθεσε ότι εκείνη την περίοδο, υπήρξε διάσπαση της μείζονος παράταξης. Αλλιώς τοποθετήθηκαν ο πρώην Νομάρχης κ. Πρίντζος και η κα Αντωνοπούλου κι αλλιώς ο κ. Μπατζιάκας, πρόεδρος της ΝΟΔΕ. «Και είναι προς τιμήν του πρώην Νομάρχη και των άλλων συμβούλων που στήριξαν την πρότασή μας», δήλωσε.
Καταλήγοντας ο Νομάρχης δήλωσε ότι «Τηρούμε στο ακέραιο τις αποφάσεις του ΣτΕ και την ίδια στιγμή που μεριμνούμε για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών κινούμε παράλληλα και τη διαδικασία για τη νομοθετική ρύθμιση».
Τέλος, ζήτησε στο πλευρό της Νομαρχίας, οι εκπρόσωποι της Μαγνησίας στο Κοινοβούλιο και οι άλλοι τοπικοί φορείς για να μπορέσουν να προχωρήσουν κι οι δύο διαδικασίες.
Η αρμόδια αντινομάρχης Εύη Αδαμάκη επισήμανε ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει ξανά από το μηδέν και την ερχόμενη Παρασκευή, θα συνεδριάσει η γνωμοδοτική επιτροπή για να αποφανθεί, αν με τα δεδομένα της διετίας 2000-2001 χρειάζονται επιπλέον 15 άδειες ταξί.
Στη συνέχεια θα γίνει προκήρυξη των θέσεων και οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template