Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Μετεκλογικό θρίλερ μεταξύ Σούρλα - Μακρή


Το «γαλάζιο» μετεκλογικό θρίλερ συνεχίζεται στη Μαγνησία. Η δεύτερη και η τρίτη κατά σειρά στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας θέση εκλογής μεταξύ της Ζέττας Μακρή και του Γιώργου Σούρλα παραμένει υπό αίρεση. Το γρίφο θα λύσει το Εκλογοδικείο, εάν οι υποψήφιοι καταθέσουν ένσταση μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε λήγει η προθεσμία.
Χθες αργά το μεσημέρι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επανακαταμέτρησης που αιτήθηκε η υποψήφια βουλευτής Ζέττα Μακρή, αίτημα επαναξιολόγησης του εκλογικού αποτελέσματος υπέβαλε ο Γ. Σούρλας.
Σε κάθε περίπτωση η πρώτη επανακαταμέτρηση έχει δείξει σοβαρότατα «λάθη» και «παραλείψεις» σε βιβλία δικαστικών αντιπροσώπων. Και για τις δύο πλευρές φαίνεται ότι πέρα από το… αριθμητικό της υπόθεσης, προέχει το σημαντικό ζήτημα που έχει ανακύψει του έγκυρου ή μη καταμέτρησης σταυρών.
Ψηφοδέλτια χωρίς μονογραφή, βιβλία εκλογικού αποτελέσματος δίχως τα συμπληρωμένα στοιχεία και τμήματα, στα οποία άλλο αριθμό σταυρών έδιναν τα ψηφοδέλτια του σάκου και διαφορετικό ανέγραφε το πρακτικό του δικαστικού αντιπροσώπου, εγείρουν λόγους προσφυγής στο Εκλογοδικείο.
Η «σούμα» της διαφοράς μεταξύ των υποψηφίων στάθηκε αδύνατο να προσδιοριστεί, αφού συνεργάτες και φίλοι των δύο πλευρών παρακολούθησαν από τις 3 το μεσημέρι χθες τη νέα επανακαταμέτρηση, που ξεκίνησε μετά από αίτημα του Γ. Σούρλα.
Πάντως εικόνα που έδινε η πλευρά της Ζέττας Μακρής ήταν ότι η επανακαμέτρηση τής δίνει τη δεύτερη κατά σειρά θέση εκλογής. Τέσσερα εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν κραυγαλέες διαφορές από τους σταυρούς που έλαβε η κ. Μακρή συγκριτικά με εκείνους που ανέγραφε το βιβλίο πρακτικών του δικαστικού επιμελητή.
Ενδεικτικό είναι εκλογικό τμήμα, στο οποίο υποψήφια βουλευτής έλαβε σύμφωνα με το πρακτικό 14 σταυρούς, ενώ η επανακαταμέτρηση έδειξε ότι οι σταυροί ήταν 54!
Από 20 έως 40 σταυρούς βρέθηκε πίσω από «λάθος» των δικαστικών αντιπροσώπων η κ. Μακρή σε τέσσερα εκλογικά τμήματα.
Εκτός όμως από τα «συν» και «πλην» σε σταυρούς που ανέδειξε η επανακαταμέτρηση, νομικά ζητήματα έχουν ανακύψει και τα οποία είναι πιθανό να τεθούν ενώπιον του Εκλογοδικείου.
Για την άλλη πλευρά υπάρχουν ψηφοδέλτια εκλογικών τμημάτων που αφαιρούν πολλούς από τους σταυρούς της κ. Μακρή, αφού θεωρούνται κατά την άποψή τους άκυρα. Όπως σε εκλογικό τμήμα, στο οποίο καταμετρήθηκαν 36 σταυροί υπέρ του κ. Σούρλα και 86 υπέρ της κ. Μαρκή, ωστόσο δεν φέρουν μονογραφή.
Την ίδια ώρα ο Γ. Σούρλας, ο οποίος για αρκετή ώρα χθες βρισκόταν στον πρώτο όροφο των δικαστηρίων, δήλωνε τη βεβαιότητά του ότι δεν έχει διαφοροποιηθεί η σειρά κατάταξης.
Ο κ. Σούρλας εξήγησε ότι υπέβαλε αίτημα επανακαταμέτρησης, προκειμένου να συγκεντρώσει εκείνα τα στοιχεία που θα του παρέχουν τη δυνατότητα προσφυγής στο Εκλογοδικείο για αντένσταση σε περίπτωση που η Ζέττα Μακρή καταθέσει ένσταση.
Εξήγησε ότι είναι υποχρεωμένος να καταγράψει τα στοιχεία που θα απαιτηθούν σε ενδεχόμενο προσφυγής στο Εκλογοδικείο και ανέφερε ότι πρόκειται για διαδικασία, την οποία δεν ξεκίνησε ο ίδιος και ούτε είχε πρόθεση να ξεκινήσει.
Το μεμπτό, σύμφωνα με τον κ. Σούρλα, είναι ότι δικαστικοί αντιπρόσωποι και εφορευτικές επιτροπές δεν έπραξαν ούτε τα στοιχειώδη. Η νομοθεσία πάντως δεν προβλέπει απόδοση ευθυνών σε αυτές τις περιπτώσεις και ο κ. Σούρλας εμφανίστηκε αυστηρός, υποστηρίζοντας ότι θα καταθέσει πρόταση στον αρμόδιο υπουργό, ώστε να μην λαμβάνουν την αποζημίωση, καθώς και να τιμωρούνται όσα μέλη των εφορευτικών επιτροπών διαπιστώνεται ότι έχουν επιδείξει ασυνέπεια και ανευθυνότητα.
Επανέλαβε δε τη σκέψη του να καταθέσει ένσταση για την τρίτη κατανομή εδρών, που έδωσε έδρα στη Μαγνησία στο Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό και η οποία θεωρεί ότι χάθηκε από το κόμμα της Ν.Δ.
Η διαδικασία επανακαμέτρησης μετά το αίτημα της Ζέττας Μακρή ολοκληρώθηκε χθες το μεσημέρι, τέσσερις ημέρες από την έναρξη της διαδικασίας.
Οι σάκοι που μόλις είχαν κλείσει, άρχισαν να μεταφέρονται και πάλι μπροστά από συνεργεία δικαστών και δικαστικών υπαλλήλων για τη νέα καταμέτρηση, μετά από αίτημα του κ. Σούρλα.
Πολύωρες ήταν οι διαβουλεύσεις μεταξύ δικαστικών υπαλλήλων, καθώς ήδη το προηγούμενο τετραήμερο ήταν εξαντλητικό σε υπερωρίες, αφού η διαδικασία ξεκινούσε από νωρίς το πρωί και σταματούσε αργά το βράδυ.
Αναστάτωση προκλήθηκε από ατύχημα που είχε δικαστικός υπάλληλος, όταν μεταφέροντας σάκους με εκλογικό υλικό έπεσε από τη σκάλα των δικαστηρίων και μεταφέρθηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Βόλου.
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template