Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Πρώτα συλλήψεις...μετά συγνώμη!

Σοβαρό επεισόδιο εις βάρος προσωπικοτήτων της Αριστεράς και δημοσιογράφων, οι οποίοι συνελήφθησαν με βίαιο τρόπο και οδηγήθηκαν σιδηροδέσμιοι στη ΓΑΔΑ, έγινε κατά τις 21:30 σε καφετέρια των Εξαρχείων.

Συνελήφθησαν από τα ΜΑΤ: ο γιατρός Νίκος Μανιός, υποψήφιος Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο γνωστός παραγωγός μουσικών εκπομπών, Στέλιος Ελληνιάδης, ο εκφωνητής της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, συγγραφέας Δημήτρης Παπαχρήστος, και ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Σωτήρης Δαματόπουλος.

Οι προαναφερόμενοι παρακολουθούσαν σε καφετέρια των Εξαρχείων παρουσίαση βιβλίου του συγγραφέα Χ. Κάσδαγλη, το οποίο παρουσίαζε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας.

Λίγο νωρίτερα, ομάδα νεαρών αντιεξουσιαστών είχε επιτεθεί σε άνδρες των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, οι οποίες διεξήγαγαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Όπως καταγγέλλουν οι συλληφθέντες, οι αστυνομικοί περίμεναν να αποχωρήσει από την παρουσίαση ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, και μετά εισέβαλαν στην καφετέρια, αναστατώνοντας τους πελάτες.

Όταν διαμαρτυρήθηκαν, οι αστυνομικοί αντέδρασαν βίαια και τους συνέλαβαν. Ειδικότερα τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ τον πέταξαν στο πάτωμα και παρά τις διαμαρτυρίες όλων, του γύρισαν τα χέρια πίσω από την πλάτη, του φόρεσαν χειροπέδες, όπως και στους υπόλοιπους και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΑ.

Το γεγονός ανάγκασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Φώτη Κουβέλη, να κάνει διάβημα στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. «Τι είναι αυτά που μου λες, Φώτη μου, δεν γνωρίζω τίποτε», απάντησε ο υπουργός και εντέλει ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό.

Οι συλληφθέντες, αφού οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση στοιχείων, αφέθησαν ελεύθεροι, αφού τους ζητήθηκε συγγνώμη από ανώτερους Αστυνομικούς.

Για την ένταση στα Εξάρχεια ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α προέβη σε ανακοίνωση Τύπου στην οποία μεταξύ άλλων λέγεται:

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανούς προκλητικότητας εισβολή ένστολων αστυνομικών δυνάμεων κατά το τέλος της παρουσίασης του βιβλίου του Χριστόφορου Κάσδαγλη στον βιβλιοχώρο Φλωράλ στην πλ. Εξαρχείων.

Λίγο μετά το τέλος της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουμάνταρος, ο Χριστόφορος Παπαδόπουλος και ο συντονιστής Σταύρος Θεοδωράκης, αστυνομικές δυνάμεις με προκλητικό τρόπο και παραβιάζοντας κάθε έννοια νομιμότητας εισέβαλαν στο χώρο, ζητώντας στοιχεία και ασκώντας σωματικό έλεγχο στους παρισταμένους.

Αποτέλεσμα αυτής της βίαιης συμπεριφοράς των αστυνομικών δυνάμεων ήταν η σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, του Ελληνιάδη Δ.,, του Σωτήρη Δαματόπουλου, οι οποίοι προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ.

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template