Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2009

Την Παρασκευή ξεκινά το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Βόλο

Δύο ημέρες γεμάτες με συζητήσεις, ομιλίες και προβληματισμούς, γεύσεις, προβολές, θεατρικά δρώμενα, ποικίλους ήχους και πολλά χρώματα, θα δώσουν την ευκαιρία στους βολιώτες αλλά και στους ξένους συμπολίτες μας να αναδείξουν τα προβλήματα του ρατσισμού, να προβάλλουν αιτήματα ισότητας και αλληλεγγύης, να διεκδικήσουν ίσα κοινωνικά δικαιώματα για μετανάστες και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Όλα αυτά την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Οκτωβρίου στην παραλία του Βόλου, όπου θα πραγματοποιηθεί το 4ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ της πόλης.

Ένας θεσμός πλέον, στον οποίο αναφέρθηκαν χθες οι διοργανωτές του και εκπρόσωποι μεταναστευτικών κοινοτήτων, τονίζοντας ότι η συλλογική αντίσταση απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό που προωθούν οι ιδεολογικοί κήρυκες, πολιτικές δυνάμεις και παρακρατικοί μηχανισμοί της εκμετάλλευσης, της ξενοφοβίας, του κοινωνικού αποκλεισμού και του ρατσισμού δεν είναι μόνο δίκαιη, αλλά και απαραίτητη.

«Δεν κινδυνεύουμε από τους μετανάστες, αλλά είμαστε εμείς που τους εκμεταλλευόμαστε», δήλωσε η κ. Σούλα Κατσιαμπούρα εκ μέρους των διοργανωτών του Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ, που απηύθυνε παράλληλα κάλεσμα στους βολιώτες να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν και μαζί να διεκδικήσουν ίσα δικαιώματα για όλους και καμιά ρατσιστική αντιμετώπιση και διάκριση σε βάρος οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template