Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2009

Εκλογή από τη βάση στις 6 Δεκεμβρίου, για τον Πρόεδρο της Ν.Δ.


Στις 6 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαίωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Ντόρα Μπακογιάννη, στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Οι τέσσερις συνυποψήφιοι υπέγραψαν το πλαίσιο συμφωνίας, το οποίο θα παρουσιάσει σήμερα στον Κώστα Καραμανλή ο Δημήτρης Σιούφας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποφασίστηκε να μην χρησιμοποιηθούν οι παλιοί κατάλογοι των μελών που υπάρχουν στις τοπικές οργανώσεις του κόμματος, καθώς η διαδικασία θα ήταν χρονοβόρα. Αντιθέτως, θα μπορεί να ψηφίσει για τον επόμενο πρόεδρο οποιοσδήποτε Νεοδημοκράτης προσέλθει στις κάλπες, γίνει μέλος του κόμματος και καταβάλλει μια συμβολική συνδρομή.
Τη διοργάνωση θα αναλάβει μεγάλη εταιρεία πληροφορικής, με εμπειρία στις εκλογές.
Η διαδικασία θα είναι online, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος της διπλοεγγραφής στους καταλόγους. Θα στηθούν περίπου 1.200 κάλπες σε όλη την Ελλάδα, σε πρωτεύουσες νομών, μεγάλες πόλεις κλπ.
Στις 7 Νοεμβρίου θα συγκληθεί το έκτακτο συνέδριο, προκειμένου να ψηφίσει δια βοής την αλλαγή του καταστατικού. Θα μιλήσουν μόνον οι υποψήφιοι και ο Κώστας Καραμανλής.
Το πλαίσιο της συμφωνίας θα παρουσιάσει σήμερα στον απερχόμενο πρόεδρο ο Δημήτρης Σιούφας, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και θα του ζητήσει να συμφωνήσει και τυπικά ότι θα παραμείνει στο τιμόνι του κόμματος μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού.
Αν δεν εκλεγεί ο νέος πρόεδρος από την πρώτη εβδομάδα (απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία, το 50% + μία ψήφο), θα γίνουν επαναληπτικές εκλογές την επόμενη Κυριακή, μεταξύ των δύο πρώτων.
"Είναι μια καθαρή λύση", δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη. "Ήταν δική μου πρόταση", υποστήριξε ο Δημ. Αβραμόπουλος.
Νωρίτερα χθες οι Δημ. Αβραμόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη και Αντώνης Σαμαράς συναντήθηκαν με τον Δημήτρη Σιούφα, ενώ ο τελευταίος συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη.
«Η πρωτοβουλία του κ. Σιούφα για εξεύρεση κοινού τόπου εξελίσσεται θετικά», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο Γ. Κουμουτσάκος εκτίμησε ότι θα υπάρξει συμφωνία επί του κειμένου εντός της ημέρας και πρόσθεσε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, θα ενημερωθεί αύριο.
Αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο της προσυνεδριακής επιτροπής, η Ντόρα Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για τις διεργασίες που γίνονται, στην πορεία προς το συνέδριο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τόνισε ότι "όλα έχουν συμφωνηθεί και όλα είναι σε καλό δρόμο". Παράλληλα, εκτίμησε ότι η Νέα Δημοκρατία, θα βγει από τη διαδικασία πιο δυνατή και πιο ενωμένη.
"Σε αυτήν την παράταξη, η συνεννόηση, η συνεργασία, η σύνθεση είναι συστατικά μας στοιχεία", δήλωσε.
Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του Δημ. Σιούφα για εκλογή αρχηγού κόμματος από τη βάση εξελίσσεται ομαλά και υπογράμμισε ότι συμφώνησε με όλα όσα άκουσε.
Η συνεργασία του Δημ. Σιούφα με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη έγινε τηλεφωνικά, λόγω της επίσκεψης του νομάρχη Θεσσαλονίκης στην Κύπρο.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

1 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη on 19 Οκτωβρίου 2009 - 8:35 π.μ. είπε...

Τελικά ο Παπανδρέου και ο Βενιζέλος επηρέασαν ακόμα και τις εσωκομματικές της ΝΔ. Πράγματι -αν και αρχικά δεν το πίστευα- δημιουργήθηκαν οι δημοκρατικές εκείνες συνθήκες για να συμμετέχει ο ελληνικός λαός σε όλες τις κομματικές διαδικασίες. Χαίρομαι, για την απόφαση αυτή. Να δούμε αν θα γίνει και διάλογος.

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template