Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2009

Απολογισμός Δημάρχου Βόλου, αλλά οι προσκεκλημένοι φορείς του γύρισαν την πλάτη...


Με την απουσία των προσκεκλημένων, Μητροπολίτη Δημητριάδος, βουλευτών του Νομού, γενικού γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Νομάρχη, προέδρου της ΤΕΔΚ Μαγνησίας, πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του δημάρχου Νέας Ιωνίας, των προέδρων του Δικηγορικού και του Ιατρικού Συλλόγων, του ΤΕΕ, του Επιμελητηρίου, του ΕΣΒ, του ΕΚΒ, του ΣΒΘΚΕ και αρκετών Συνοικιακών Συμβουλίων, έγινε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Βόλου για το 2008.
Έντονη ήταν η κριτική που ασκήθηκε στο δήμαρχο από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, ενώ ο δήμαρχος κ. Αλέκος Βούλγαρης υπεραμύνθηκε του έργου του παρουσιάζοντας τη στρατηγική και τους φιλόδοξους στόχους που έχει θέσει για τη διαρκή ανάπτυξη της πόλης με ανθρώπινο πρόσωπο.
Όπως ανέφερε ο δήμαρχος, οι έξι στόχοι στην προσπάθεια αυτή έτσι όπως αναφέρονται στο ψηφισμένο σχέδιο στρατηγικής ανάπτυξης της πόλης για το διάστημα 2007-2013 είναι το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής, η εκπαίδευση και το ανθρώπινο δυναμικό, η κοινωνική συνοχή, ο τουρισμός, η βιομηχανία και η επιχειρηματικότητα και ο εθνικός πόλος ανάπτυξης.
Πρόσθεσε δε ότι τα έργα και οι δράσεις που αποφασίζονται και υλοποιούνται πρέπει να είναι ενταγμένα σε αυτούς τους στόχους ώστε να επιτυγχάνεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα σε μία στοχευμένη ανάπτυξη.
Στον απολογισμό του ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε λόγω του περιορισμένου χρόνου συνοπτικά σε έργα που αποτελούν τα εργαλεία ανάπτυξης του Βόλου, στο νοικοκύρεμα των οικονομικών, σε ζητήματα τεχνολογίας και εκπαίδευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις ψηφιακές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας που παρέχονται στους πολίτες, στον τουρισμό, στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013, αλλά και σε ζητήματα της καθημερινότητας, του περιβάλλοντος κάνοντας αναφορά σε κυκλοφοριακές και άλλες παρεμβάσεις, αλλά και σε ζητήματα κοινωνικών υπηρεσιών.

Η στάση της αντιπολίτευσηςΈντονη ήταν η κριτική που άσκησε στο δήμαρχο ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Κυριάκος Μήτρου, ο οποίος βλέποντας την απουσία των προσκεκλημένων ανέφερε ότι αυτό σημαίνει ότι η πόλη του γύρισε την πλάτη, ενώ παράλληλα ζήτησε από το δήμαρχο να λάβει υπόψη του ότι από τα αναφερόμενά του στον απολογισμό καταδεικνύεται ότι σύμβουλοι της παράταξής του υπονομεύουν το έργο του.
Ο Κ. Μήτρου θεώρησε ότι είναι θετικά τα έργα της υλοποίησης του Ρυμοτομικού Σχεδίου και του γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, ζήτησε ωστόσο να πληροφορηθεί γιατί άλλα έργα προβάλλονται περισσότερο και άλλα λιγότερο φέρνοντας το παράδειγμα του ΟΚΕΠΔΒ, όπου όπως είπε επιτελείται ένα σημαντικό έργο.
Διέκρινε παράλληλα αδυναμία στη δημοτική αρχή να παράγει έργο και ζήτησε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τον πήχυ στον τομέα των διεκδικήσεων.
Κριτική επίσης άσκησε και για μια σειρά επιμέρους έργα που γίνονται στην πόλη τονίζοντας ότι έχουν αντίκτυπο στους πολίτες και στην πόλη, καθώς δεν δικαιολογείται η επιμονή σε λάθος επιλογές.
«Έστω και στο παρά πέντε, ακούστε τους συμπολίτες και κάντε τις αλλαγές που χρειάζονται για να μην πληρώνει μελλοντικά η πόλη ζημιές», τόνισε ο κ. Μήτρου επισημαίνοντας ότι είναι εμφανής η δυσαρέσκεια που υπάρχει από τους συμπολίτες.
Απαντώντας ο κ. Βούλγαρης σημείωσε ότι ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας συγχέει την πολιτική με την παραπολιτική και υπεραμύνθηκε το έργο του, τονίζοντας ότι δεν θα διστάσει να συγκρουστεί για το μέλλον και το καλό της πόλης.
Την αίσθηση του προπονητή που η ομάδα του υποβιβάζεται και εκείνος καμαρώνει για την τακτική που ακολουθεί, αποκόμισε ο επικεφαλής της ΔΑΣ κ. Αντώνης Παππάς από τον απολογισμό του δημάρχου, που διέκρινε ανικανότητα παραγωγής έργου στον ίδιο και σε ορισμένους συνεργάτες του, που έχει αρνητικές συνέπειες και σε άξιους ανθρώπους που προσπαθούν για το καλό της πόλης.
Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε ιδιαίτερα και σε ζητήματα καθημερινότητας για τα οποία όπως είπε δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια για την αντιμετώπισή τους.
Ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς ανέφερε ότι τα πεπραγμένα του Δήμου υστερούν στον τομέα των πολιτικών διεκδικήσεων και στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας και ζήτησε την αναβάθμιση του ρόλου των Συνοικιακών Συμβουλίων.
Τέλος ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και βουλευτής του ΛΑΟΣ κ. Παύλος Μαρκάκης έκανε λόγο για αλαζονεία από την οποία διακατέχεται η δημοτική αρχή, αλλά και για στάση αδιαφορίας στην κριτική που της ασκείται κάθε φορά για τις λάθος σε πολλές περιπτώσεις επιλογές της.

Προσλήψεις

Νωρίτερα πάντως οι τόνοι ανέβηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθώς με τη διαδικασία του κατεπείγοντος συζητήθηκε το θέμα της πρόσληψης 30 εργαζομένων με δίμηνες συμβάσεις για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών καθαριότητας και πρασίνου.
Για έλλειψη προγραμματισμού επέκριναν τη δημοτική αρχή οι κ.κ. Μήτρου και Παππάς, ενώ ο κ. Πατσιαντάς τόνισε ότι οι προσλήψεις πρέπει να γίνονται μόνον μέσω ΑΣΕΠ.
Την ανάγκη τροποποίησης του Οργανισμού Λειτουργίας των υπηρεσιών επεσήμανε ο κ. Καπούλας και έθεσε θέμα νομιμότητας της απόφασης τονίζοντας ότι θα κάνει προσφυγή στην Περιφέρεια και αναφορά στο ΑΣΕΠ.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template