Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

Οι απαιτήσεις των πολιτών γι' αποζημιώσεις απ' την Δ.Ε.Υ.Α.Μ.Β.

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις εκείνες όπου οι καταναλωτές της ΔΕΥΑΜΒ στρέφονται κατά της Επιχείρησης, επειδή το σπίτι τους ή το μαγαζί τους υπέστη ζημιές είτε από βλάβη σε αγωγό είτε από δυνατή νεροποντή που πλημμύρισε τα υπόγεια της οικοδομής, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές στον οικιακό ή τον επαγγελματικό τους εξοπλισμό.
Έτσι και στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ ήλθε προς συζήτηση η εισήγηση της αρμόδιας Επιτροπής που έχει συσταθεί ειδικά για το σκοπό αυτό, για έξι συνολικά αιτήματα καταναλωτών, που ζητούσαν μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσά. Από τα έξι αιτήματα ξεχωρίζει ασφαλώς το αίτημα επαγγελματία του Βόλου (ιδιοκτήτης ρεστοράν) στην οδό Μεταμορφώσεως, που ζητά από τη ΔΕΥΑΜΒ 150.000 ευρώ για ζημιές που υπέστη το κατάστημά του από δυνατή νεροποντή, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το εσωτερικό του καταστήματος και να προκληθούν σοβαρές ζημιές στον επαγγελματικό και όχι μόνο εξοπλισμό.
Ο συγκεκριμένος επαγγελματίας είναι σε αντιδικία με τη ΔΕΥΑΜΒ εδώ και πολλούς μήνες, με τις δύο πλευρές να μη συμφωνούν σε ένα εύλογο για αμφότερους οικονομικό συμβιβασμό. Πριν λίγους μήνες ο επαγγελματίας ζητούσε για να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός στο ποσό των 220.000 ευρώ. Η Επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ μετά από νέα αυτοψία αποφάσισε όπως εισηγηθεί αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ, τη στιγμή που ο επαγγελματίας κατέβασε τις απαιτήσεις του στις 150.000 ευρώ. Χθες το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έκανε αποδεκτό το αίτημα της Επιτροπής με αποτέλεσμα, όπως όλα δείχνουν, οι δύο πλευρές να οδηγούνται μάλλον στα δικαστήρια, προκειμένου να τα βρουν…
Ακόμη στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ έκανε αποδεκτό το αίτημα καταναλωτή για την καταβολή αποζημίωσης ύψους 2.631 ευρώ για ζημιές που υπέστη το σπίτι του στη Νεάπολη και ειδικότερα οι ζημιές που σημειώθηκαν, στον καυστήρα, στα ντουλάπια, στο πλυντήριο και στη σόμπα. Ακόμη το Δ.Σ. έκανε αποδεκτό το αίτημα ιδιοκτήτη Ι.Χ. που έσπασε το κάρτερ του αυτοκινήτου του όταν έπεσε σε λακκούβα επί της οδού Μητροπ. Γρηγορίου. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πήγε το τιμολόγιο από το συνεργείο που αποκατέστησε τη ζημιά στη ΔΕΥΑΜΒ και η διοίκηση χθες αποφάσισε να του καταβάλει το ποσό των 384 ευρώ.
Σε άλλες δύο περιπτώσεις στις Αλυκές και στη οδό Κωνσταντά η Επιτροπή εισηγήθηκε την καταβολή αποζημίωσης ύψους 800 και 500 ευρώ αντίστοιχα στους δύο ιδιοκτήτες που ζητούσαν 1.500 και 1.050 ευρώ αντίστοιχα.
Αντώνης Τσελέντης
Από την εφημερίδα Ταχυδρόμος

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template