Κυριακή, 30 Αυγούστου 2009

Απλήρωτοι οι υλοτόμοι

Ρεπορτάζ: Χρ. Στεφανής

Άφησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και έτρεξαν 500 χιλιόμετρα μακριά για να βοηθήσουν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Όπως φαίνεται όμως και από το ερασιτεχνικό βίντεο που προβλήθηκε από τον ALPHA κανείς δεν σκέφτηκε να εξασφαλίσει ούτε την ελεύθερη διέλευση από τα διόδια της εθνικής οδού.

Την λύση έδωσε ένας τροχονόμος που πλήρωσε από την τσέπη του το αντίτιμο για την διέλευση των 30 οχημάτων. Όπως λένε κανείς άλλος δεν σκέφτηκε ότι επί δυο 24ωρα κάτω από αντίξοες συνθήκες πάλευαν με τις φλόγες με κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή.

Στο μέτωπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή και οι υλοτόμοι από την Θεσσαλονίκη και την Χαλκιδική. Πριν ακόμη η φωτιά πάρει μεγάλες διαστάσεις ζήτησαν να βοηθήσουν και ας μην έχουν όπως καταγγέλλουν πληρωθεί ακόμη από το κράτος για τον καθαρισμό των καμένων της Ρόδου.

Ζουν μέσα στα δάση και συντηρούν τις οικογένειές τους από αυτά γι αυτό δεν σκέφτηκαν ούτε στιγμή να μείνουν απλοί θεατές μπροστά σε αυτή την καταστροφή.

Την Παρασκευή επέστρεψαν στα σπίτια τους όμως είναι έτοιμοι να ξαναφύγουν ακόμη και αύριο εάν τους ζητηθεί προκείμενου να εργαστούν για την οχύρωση των καμένων περιοχών που όπως λένε είναι στο έλεος των φθινοπωρινών βροχών.

Πηγή: Alpha Tv

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template