Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ο εθνικισμός κι ο σοβινισμός, χρηματοδοτούνται απ' την τοπική αυτοδιοίκηση!

Ένα βιβλίο που διανέμεται "δωρεάν" (!), κυκλοφόρησε με τις ευγενικές χορηγίες των τοπικών αρχόντων!
Απολαύστε το ρεπορτάζ του ASTRATV.
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα από τα Τρίκαλα ο Βουλευτής Λάρισας του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης καταγγέλλοντας την Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Τρικάλων Σούλα Μερεντίτη για ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή σχετικά, με ποιό τρόπο χρηματοδοτήθηκε βιβλίο του Β. Ζιώζια «Βόρειος Ήπειρος – Χθες, σήμερα, αύριο», συζύγου της Διευθύντριας Β/Βάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Ευαγγελίας Γουγουλάκη.
Ο κ. Ροντούλης, ζήτησε την απόσυρση της ερώτησης που κατέθεσε η κ. Μερεντίτη και να ζητήσει συγγνώμη που χαρακτηρίζει το βιβλίο ως «ρατσιστικό και απαράδεκτο με σοβινιστικό και εθνικιστικό περιεχόμενο».
Επίσης ανέφερε ο κ. Ροντούλης, πως το συνολικό ύψος της επιχορήγησης των Δήμων του Νομού «ήταν μικροποσά με το μεγαλύτερο ποσό ύψους 2.000 ευρώ να το έχει καταθέσει ο Δήμος Τρικκαίων και να έχουν δηλώσει ποσά οι Δήμοι Καλαμπάκας, Πύλης, Μεγ. Καλυβίων, Γόμφων, Φαλώρειας, Χασίων, Καστανιάς, Αιθήκων, Οιχαλίας και η Διευρυμένη Κοινότητα Ασπροποτάμου».
Ο κ. Ροντούλης δήλωσε πως «ο ΛΑΟΣ διατίθεται να καταβάλει ολόκληρο το ποσό σε κάθε Δήμο και υπενθύμισε ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ όταν επρόκειτο για το βιβλίο του Μίμη Ανδρουλάκη, υποστήριζαν την ελευθερία του λόγου, κάτι «που διεκδικούμε και εμείς για το βιβλίου του Βασίλη Ζιώζια»,

Η απάντηση της κ. Μερεντίτη

Μετά την συνέντευξη τύπου η κ. Μερεντίτη, προέβη σε αποκαλύψεις και παρουσιάζοντας έγγραφες απαντήσεις των εμπλεκόμενων δημάρχων με αφορμή την ερώτησή της, αποδεικνύεται πως ο Δήμος Φαλώρειας πλήρωσε ποσό για το βιβλίο αλλά τα χρήματα τα έβαλε από την τσέπη του ο δήμαρχος Αντώνης Ντιντής, ο δήμαρχος Αιθήκων Κώστας Μπατατόλης στην δική του επιστολή αναφέρει πως «παραπλανήθηκε» στην υπόθεση, ενώ ο δήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Ταμήλος δηλώνει πως «δεν έχω καμιά σχέση με την υπόθεση και δεν ξέρω για ποιο λόγο με ευχαριστεί ο συγγραφέας του βιβλίου», τονίζοντας πως δεν δόθηκαν χρήματα αφού δεν υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Από τους προαναφερόμενους Δήμους που φέρονται ως …χορηγοί του βιβλίου μόνο ο Δήμος Πύλης πέρασε από Δημοτικό Συμβούλιο απόφαση οικονομικής στήριξης…
Με δικά του χρήματα φέρεται να αγόρασε βιβλία ο δήμαρχος Οιχαλίας Αθανάσιος Ζιώγκος, ενώ άγνοια για το θέμα δηλώνει και ο δήμαρχος Χασίων Κώστας Κωστούλας με το σχόλιο «πως χρηματοδότησα κάποιον που με αναφέρει ως …Γιώργο Κωστούλα», ενώ η …χορηγία του Δήμου Καστανιάς έγινε με απόφαση δημάρχου…
Εκεί που μπλέκει ακόμη περισσότερο η ιστορία αυτή, είναι ότι το βιβλίο αναφέρει πως διανέμεται δωρεάν..
«Μπορούν να μας πούνε με ποιο ποσό αγόρασαν τα βιβλία, αφού θα πρέπει να πολλαπλασιάσουν τον αριθμό των βιβλίων με το …μηδέν;», δηλώνει η κ. Μερεντίτη και προσθέτει πως «την ώρα που η χώρα έχει πολύ σοβαρά προβλήματα, εμφανίζονται εθνικιστικές κορώνες που αναχαίτισαν το μέλλον αυτής της χώρας. Οι σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας έχουν μπει σε δρόμο καλής συνεργασίας και γειτονίας και την εξωτερική πολιτική της χώρας την χαράσσει το Υπουργείο Εξωτερικών της εκάστοτε Κυβέρνησης».
Η κ. Μερεντίτη αναρωτήθηκε με ποια λογική η τοπική Αυτοδιοίκηση αποφάσισε να δώσει χρήματα χωρίς αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων σε βιβλίο που δεν διαπραγματεύεται τίποτα από την τοπική κοινωνία αλλά «ασχολείται με ένα άκρως εθνικό θέμα.
Το ΠαΣοΚ, σέβεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά τέτοιες πρακτικές μας αναγκάζουν να εγκαλούμε τους δημάρχους να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων»…

Πως είπατε "άσπιλοι" και "αμόλυντοι" κύριοι του ΛΑ.Ο.Σ.;;;
Reblog this post [with Zemanta]

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template