Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Εργατικό ατύχημα στην Εγνατία-Μάχη για την ζωή του δίνει ο εργάτης

Νέο εργατικό «ατύχημα» σημειώθηκε το Σάββατο το πρωί στο τμήμα κατασκευής της Εγνατίας Οδού στο Μαλακάσι Τρικάλων, όπου την ευθύνη κατασκευής έχει η εταιρία «ΑΚΤΩΡΑΣ».
Ο 49χρόνος Απόστολος Μπίλλας από το Ανήλιο Μετσέβου, χειριστής στο κοντρόλ παραγωγής μπετόν, τραυματίστηκε σοβαρά όταν το άκρο του αριστερού του χεριού μέχρι και την ωμοπλάτη «μαγκώθηκε» από τον ιμάντα παραγωγής του υλικού στην προσπάθεια του να τον «ξεφρακάρει».
Ο άτυχος εργάτης μεταφέρθηκε αρχικά από συνάδελφό του στο τοπικό Κέντρο Υγείας και από εκεί διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων όπου νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση. Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων στο παραπάνω τμήμα της Εγνατίας Οδού απολύθηκε μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του μεγαλύτερου μέρους των εργασιών.
Με αποτέλεσμα την εντατικοποίηση της δουλειάς των λίγων εργαζομένων που έχουν απομείνει οι οποίοι δουλεύουν έως και 10 - 12 ώρες τη μέρα, προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα και με το λιγότερο δυνατό κόστος τα χρυσοφόρα για το μεγάλο κεφάλαιο χιλιόμετρα της Εγνατίας Οδού.
Ο σοβαρός τραυματισμός του 49χρόνου εργάτη και η μάχη που δίνει να κρατηθεί ζωντανός, αλλά και για να μη μείνει ανάπηρος, αποτελεί ακόμη μια ακόμη τραγική απόδειξη των συνεπειών που έχει η κυρίαρχη πολιτική που στο βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου πετσοκόβει τα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής.
Από το epirusgate

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template