Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2009

Λάπτοπ σε 120.000 μαθητές

ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΞΙΑΣ 450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό χθες, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου.
Το πρόγραμμα αφορά περίπου σε 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησής του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.
Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα.
Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν τη νέα χρονιά, που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Στο πρόγραμμα παροχής φορητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.
TI ΔΗΛΩΣΑΝ
Κατά τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο υπουργοί μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, τόνισαν ότι το πρόγραμμα στοχεύει στο εκσυγχρονισμό της παιδείας.
ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΌΠΟΥΛΟΣ
Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, ώστε φέτος όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου να μπορούν να έχουν από έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Έναν υπολογιστή, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και σε μας να επενδύσουμε στην ‘’ψηφιακή τάξη’’, να επενδύσουμε δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο του μέλλοντος της χώρας, δηλαδή των νέων παιδιών.
Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Το κόστος αυτής της πρωτοβουλίας είναι γύρω στα 68 εκ. ευρώ.
Έγινε, μετά από πολύ σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου η δαπάνη να είναι επιλέξιμη στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για την ‘’ψηφιακή τάξη’’. Και να τονίσω ότι οι υπολογιστές τους οποίους δίνουμε θα είναι γεμάτοι με προγράμματα: κατ’ αρχάς με ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- καθώς επίσης και με δεκαέξι εκπαιδευτικά λογισμικά.
Και μέσα στη συνολική αυτή προσπάθεια, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνονται- εκτός από τους φορητούς υπολογιστές για τους μαθητές, και μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών- και περίπου 5.000 διαδραστικοί πίνακες.
Γίνεται δηλαδή μια συστηματική, σημαντική και αποτελεσματική- θα μου επιτρέψετε να πω προκαταβολικά - προσπάθεια για να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ψηφιακή επανάσταση της νέας γενιάς, που είναι και το μέλλον της πατρίδας.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

1 σχόλια:

taspa on 1 Σεπτεμβρίου 2009 - 10:10 μ.μ. είπε...

Εκείνα τα 6.500χιλ. για την αγορα των μηχανημάτων που θα επιτρεψουν -τρια-παιδιά με προβληματα ορασης να παρακολουθησουν τα μαθηματα τους στη ΛΕΣΒΟ,αληθεια τα ψαχνουν ακομη???

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template