Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Λάπτοπ σε 120.000 μαθητές

ΜΕ ΚΟΥΠΟΝΙΑ ΑΞΙΑΣ 450 ΕΥΡΩ ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΝΕΜΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Την παροχή φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών σε όλους τους μαθητές της Α' Γυμνασίου ανακοίνωσαν, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον πρωθυπουργό χθες, ο υπουργός Παιδείας Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπαθανασίου.
Το πρόγραμμα αφορά περίπου σε 120.000 μαθητές και το κόστος υλοποίησής του, ύψους 68 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από το ΕΣΠΑ.
Όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, από τις 6 Σεπτεμβρίου οι μαθητές της Α' Γυμνασίου θα μπορούν να λαμβάνουν ειδικά κουπόνια, με τα οποία θα προμηθεύονται φορητούς υπολογιστές, κόστους έως 450 ευρώ.
Όπως δήλωσαν οι συναρμόδιοι υπουργοί, οι φορητοί υπολογιστές θα έχουν «φορτωμένα» 16 λογισμικά προγράμματα.
Επίσης, στους υπολογιστές τους, οι μαθητές θα βρουν σε ψηφιακή μορφή όλα τα σχολικά βιβλία που θα διδαχθούν τη νέα χρονιά, που αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου.
Στο πρόγραμμα παροχής φορητών υπολογιστών αναμένεται να ενταχθούν και 5.000 έως 10.000 καθηγητές που θα διδάσκουν στην Α' Γυμνασίου.
TI ΔΗΛΩΣΑΝ
Κατά τις δηλώσεις που έκαναν οι δύο υπουργοί μετά την συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό, τόνισαν ότι το πρόγραμμα στοχεύει στο εκσυγχρονισμό της παιδείας.
ΑΡ. ΣΠΗΛΙΩΤΌΠΟΥΛΟΣ
Είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε τον Πρωθυπουργό για την πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει, ώστε φέτος όλοι οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου να μπορούν να έχουν από έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Έναν υπολογιστή, ο οποίος θα τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τις νέες τεχνολογίες και σε μας να επενδύσουμε στην ‘’ψηφιακή τάξη’’, να επενδύσουμε δηλαδή στην όσο το δυνατόν καλύτερη εκπαίδευση στον ψηφιακό κόσμο του μέλλοντος της χώρας, δηλαδή των νέων παιδιών.
Γ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Το κόστος αυτής της πρωτοβουλίας είναι γύρω στα 68 εκ. ευρώ.
Έγινε, μετά από πολύ σκληρή και δύσκολη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου η δαπάνη να είναι επιλέξιμη στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.
Είναι μέρος της συνολικής στρατηγικής για την ‘’ψηφιακή τάξη’’. Και να τονίσω ότι οι υπολογιστές τους οποίους δίνουμε θα είναι γεμάτοι με προγράμματα: κατ’ αρχάς με ψηφιοποιημένα όλα τα βιβλία του Γυμνασίου -και αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό- καθώς επίσης και με δεκαέξι εκπαιδευτικά λογισμικά.
Και μέσα στη συνολική αυτή προσπάθεια, σε πρώτη φάση, περιλαμβάνονται- εκτός από τους φορητούς υπολογιστές για τους μαθητές, και μεγάλο αριθμό δασκάλων και καθηγητών- και περίπου 5.000 διαδραστικοί πίνακες.
Γίνεται δηλαδή μια συστηματική, σημαντική και αποτελεσματική- θα μου επιτρέψετε να πω προκαταβολικά - προσπάθεια για να προχωρήσουμε πολύ γρήγορα στην ψηφιακή επανάσταση της νέας γενιάς, που είναι και το μέλλον της πατρίδας.
Από την εφημερίδα Ελευθερία

buzz it!

1 σχόλια:

Unknown on 1 Σεπτεμβρίου 2009 στις 10:10 μ.μ. είπε...

Εκείνα τα 6.500χιλ. για την αγορα των μηχανημάτων που θα επιτρεψουν -τρια-παιδιά με προβληματα ορασης να παρακολουθησουν τα μαθηματα τους στη ΛΕΣΒΟ,αληθεια τα ψαχνουν ακομη???

Related Posts with Thumbnails
 
Days4u Personal Styling ashtray.gr Free Shipping on Most Orders Barnes and Noble Valentine's Day Collection - Save up to 45% on gifts for your sweetheart
Logo - 125x125 I_Play_Brand_125_125 http://www.activemusician.com After Holiday Sale! Save 50% or more on thousands of books and calendars. Bplay - BlackBerry Games, Themes, and More http://www.swimsuitsforall.com/?coupon5gift JewelElegance 300x60 http://www.caselogic.com/index.cfm Animated Truck 4WP Valentines Day STD Testing $25 Discount More Energy Star Appliances than any other Retailer
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
120x60_Sony_HDV_Handy_Camcorder_Sm&lightest http://www.macconnection.com/ipa/home Hottest Sellers 120x60 AbeBooks.com – Textbooks CCUS_120x60_AF15C http://www.bookbyte.com/   Buy used DVDs $3.99 or less http://www.textbooks.com/ Save on Hundreds of Electronic Items 5% Off Plus Free Shipping using Coupon Code AFL5 120x90 Free Shipping on 1000's of Items
    follow me on Twitter
    Powered By Blogger

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template