Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2009

Απολύσεις 2000 εργαζομένων προαναγγέλει ο ΟΤΕ

Σχέδιο μείωσης προσωπικού εξετάζει ο ΟΤΕ, όπως αποκάλυψε την Τρίτη, στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγής Βουρλούμης, λέγοντας ότι «αν η μείωση γίνει σωστά, μπορούν να φύγουν 2.000 άτομα, χωρίς να κλονιστεί η λειτουργία του Οργανισμού, και ίσως να προσληφθούν 500 νέοι άνθρωποι».

Όπως προέκυψε από τις δηλώσεις του κ. Βουρλούμη, δεν πρόκειται για σχέδιο μαζικής εθελούσιας εξόδου, αλλά για μια πιο εξατομικευμένη προσέγγιση, με βάση την ποιοτική αξιολόγηση των εργαζομένων: ο ΟΤΕ μελετά το σε ποια συγκεκριμένα άτομα -από τους 12.000 εργαζομένους- μπορούν να δοθούν κίνητρα, «ώστε να αποφασίσουν να φύγουν οικειοθελώς». Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του σχεδίου δεν έχει προσδιοριστεί.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ενόψει της ΔΕΘ, ο κ. Βουρλούμης επισήμανε ακόμη ότι η διεθνής οικονομική κρίση, που ήδη στοίχισε στον ΟΤΕ ένα πολύ δύσκολο 12μηνο, θα συνεχίσει πιθανότατα να τον δυσκολεύει και στο επόμενο. Σε επίπεδο μεγεθών, η διοίκηση εκτιμά ότι το υπόλοιπο του 2009 θα κινηθεί στο ίδιο μήκος κύματος με το εξάμηνο. «Πιστεύουμε ότι δεν θα έχουμε σημαντική αλλαγή» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι στο επόμενο 12μηνο, ο ΟΤΕ θα συνεχίσει να δίνει έμφαση στην ενίσχυση της ευρυζωνικότητας, κάτι που απαιτεί υψηλές επενδύσεις (αδιευκρίνιστου προϋπολογισμού, καθώς ακόμη προγραμματίζονται), αλλά και «μη αντίδραση από διάφορους φορείς' (σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, οι δήμοι δημιουργούν συχνά προσκόμματα στα έργα υποδομών για την ανάπτυξη του δικτύου). Δεύτερος βασικός στόχος είναι η προώθηση της καλωδιακής τηλεόρασης.
Από την εφημερίδα Μαγνησία

buzz it!

Related Posts with Thumbnails
 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση
    follow me on Twitter

    Αξίζει να τα δείτε...

    Οι φίλοι μου στο Sync.gr

    ΜΑΓΝΗΤΗΣ Copyright © 2009 WoodMag is Designed by Ipietoon for Free Blogger Template